Skocz do zawartości

Scania R500 Atelier Black & White

Bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Przednie światełka wyszły mrocznie, podobaj mi się, kierunki niby powinny być jasno pomarańczowe ale taki akcent tuningowy może być. Za to tylne światła nie wyszły Ci, nie widać granic miedzy kolorami, a i same światła mogleś od spodu podkleić folia aluminiową.

Ps ładnie lakier położony.

• Odpowiedzi 164
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

mogleś od spodu podkleić folia aluminiową

Światełka jak najbardziej są podklejone folią aluminiową

No a granice no niestety,jeszcze nie mam ''tej'' ręki Swoją drogą jestem zadowolony.Wiadomo idealnie nie jest,ale jak na pierwszy raz z takim typem farbek,trochę roboty było (chyba z 8 albo 10 warstw ) Moim zdaniem lepiej to zawsze wygląda niż malowanie zwykłymi farbkami

Przed chwilą skończyłem montaż nadkoli :

1316025.jpg 1316028.jpg 1316029.jpg

Teraz pozostał mi montaż przedniego zderzaka i osłon między osiowych Możliwe że uda mi się zrobić to dzisiaj,a jak nie to za tydzień

Dzięki chłopaki za komentarze

fliper_nx też Ci dziękuje Następnym razem (no niestety ) postaram się to zrobić lepiej

Czy ta poprzeczka za mostem nie jest przypadkiem krzywo??

No niestety To był pierwszy element jaki skleiłem swoim dorobku ,dlatego tak wygląda Teraz już ''po ptokach'' ,nic z tym nie zrobię ...

Dzięki za spostrzegawczość

kalkomanie na chlapaczach potraktuj octem, aby je zmiękczyć(wżarły się w plastik-powinno pomóc) bo teraz się lekko srebrzą

Ok spróbuję

A w modelu zamontowałem zderzak ... Miejmy nadzieje że nie będzie zbyt widoczna ta paskudna dziura w przejściu między zderzakiem a kabiną.Próbowałem odpowiednio szlifować te uchwyty na zderzak. Myślę że to pomogło ,bo jest trochę mało widoczna teraz ta ''szparka''

Przymiareczka :

1316702.jpg 1316704.jpg

1316705.jpg 1316707.jpg

P.S. Kabina położona na sucho .

Pozdrawiam.

Scania bardzo ładnie się prezentuje, nie pasuje mi we wnętrzu ten napis Trailer (z tyłu).Nic innego nie pozostaje jak czekać na 100% modelu.

Pozdr. Krystian

w skali 1-10

3 ?

Wydaje mi się że jest dość prostym modelem ... Nie miałem jakiś większych problemów z tym truckiem,chociaż też jestem początkujący . Dokładnie jak mówi Paweł,wszystko zależy od tego jak chcesz wykonać ten model.Jeżeli chciał byś zrobić stu procentowy odpowiednik takiej ciężarówki jak w realu ,to czekało by cię sporo roboty

Nie mam fotek ale przykleiłem jeszcze dzisiaj osłony między osiowe

Pozdrawiam.

Witam. Nie ma co pisać ... Zapraszam do galerii :

KLIK

1332256.jpg

Powiem może tyle że relacja jeszcze nie dobiega końca ,ponieważ zostało parę rzeczy :

-osłona przeciw słoneczna,

-trąbki,

-antenki

-i może jeszcze jakieś inne pierdółki

Oraz w przyszłości naczepa chłodnia

Dziękuje wszystkim za pomoc i cenne rady

Pozdrawiam.