fliper_nx Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Przednie światełka wyszły mrocznie, podobaj mi się, kierunki niby powinny być jasno pomarańczowe ale taki akcent tuningowy może być. Za to tylne światła nie wyszły Ci, nie widać granic miedzy kolorami, a i same światła mogleś od spodu podkleić folia aluminiową. Ps ładnie lakier położony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Dawno tu nie zaglądałem, prace nad modelem idą cały czas do przodu, fajnie wyszły ci te światła, a czarne nadkola z białymi mocowaniami wyglądają bajer!!!!! Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 mogleś od spodu podkleić folia aluminiową Światełka jak najbardziej są podklejone folią aluminiową No a granice no niestety,jeszcze nie mam ''tej'' ręki Swoją drogą jestem zadowolony.Wiadomo idealnie nie jest,ale jak na pierwszy raz z takim typem farbek,trochę roboty było (chyba z 8 albo 10 warstw ) Moim zdaniem lepiej to zawsze wygląda niż malowanie zwykłymi farbkami Przed chwilą skończyłem montaż nadkoli : Teraz pozostał mi montaż przedniego zderzaka i osłon między osiowych Możliwe że uda mi się zrobić to dzisiaj,a jak nie to za tydzień Dzięki chłopaki za komentarze fliper_nx też Ci dziękuje Następnym razem (no niestety ) postaram się to zrobić lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat3ush Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Witam Jestem pod wrażeniem włożonej pracy, oby tak dalej. PS Czy ta poprzeczka za mostem nie jest przypadkiem krzywo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 kalkomanie na chlapaczach potraktuj octem, aby je zmiękczyć(wżarły się w plastik-powinno pomóc) bo teraz się lekko srebrzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Czy ta poprzeczka za mostem nie jest przypadkiem krzywo?? No niestety To był pierwszy element jaki skleiłem swoim dorobku ,dlatego tak wygląda Teraz już ''po ptokach'' ,nic z tym nie zrobię ... Dzięki za spostrzegawczość kalkomanie na chlapaczach potraktuj octem, aby je zmiękczyć(wżarły się w plastik-powinno pomóc) bo teraz się lekko srebrzą Ok spróbuję A w modelu zamontowałem zderzak ... Miejmy nadzieje że nie będzie zbyt widoczna ta paskudna dziura w przejściu między zderzakiem a kabiną.Próbowałem odpowiednio szlifować te uchwyty na zderzak. Myślę że to pomogło ,bo jest trochę mało widoczna teraz ta ''szparka'' Przymiareczka : P.S. Kabina położona na sucho . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Dobra robota!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Zrób fotki w leszym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat3ush Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 A jak wygląda stopień trudności wykonania tego modelu w skali 1-10. Myślisz że początkujący by sobie poradził?? z góry dzięki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 To zależy w jakim stopniu chcesz go odwzorowac. Ja bym ci polecił Man-a TGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Fajna SCANIA się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Scania bardzo ładnie się prezentuje, nie pasuje mi we wnętrzu ten napis Trailer (z tyłu).Nic innego nie pozostaje jak czekać na 100% modelu. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 BArdzo ładnie ci to wyszło. Czekam na finish.Wnetrze i kolorki super. Jakos nie mam do czego sie przyczepic ( a lubie)...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 w skali 1-10 3 ? Wydaje mi się że jest dość prostym modelem ... Nie miałem jakiś większych problemów z tym truckiem,chociaż też jestem początkujący . Dokładnie jak mówi Paweł,wszystko zależy od tego jak chcesz wykonać ten model.Jeżeli chciał byś zrobić stu procentowy odpowiednik takiej ciężarówki jak w realu ,to czekało by cię sporo roboty Nie mam fotek ale przykleiłem jeszcze dzisiaj osłony między osiowe Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Witam. Nie ma co pisać ... Zapraszam do galerii : KLIK Powiem może tyle że relacja jeszcze nie dobiega końca ,ponieważ zostało parę rzeczy : -osłona przeciw słoneczna, -trąbki, -antenki -i może jeszcze jakieś inne pierdółki Oraz w przyszłości naczepa chłodnia Dziękuje wszystkim za pomoc i cenne rady Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi