Merten Posted August 26, 2024 Share Posted August 26, 2024 Wrzucam jako ciekawostkę, bo tego producenta tu jeszcze nie było. Coraz więcej tego powstaje (w sensie wydruków 3D). Byłem ciekaw jak wygląda i... wygląda bardzo ok. Model dość prosty z ograniczoną ilością części, ale fajnie odwzorowanych. Największe wyzwanie, to chyba będzie wycinanie. Poza tym przyjechał z Francji dość miękki, więc na razie trzymam na słońcu. Tak ma wyglądać, a niżej zdjęcia z zawartości pudełka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted August 26, 2024 Share Posted August 26, 2024 przydałby się większy zoom szczególnie na detale (nity) czy fragmenty łukowe/kuliste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merten Posted August 26, 2024 Author Share Posted August 26, 2024 No racja. Proszę bardzo. Trochę kombinowałem z oświetleniem. Ciekawe na czym drukowali... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted August 27, 2024 Share Posted August 27, 2024 wygląda to całkiem nieźle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
India Posted August 27, 2024 Share Posted August 27, 2024 Dzięki za info. Temat ciekawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merten Posted September 23, 2024 Author Share Posted September 23, 2024 (edited) Taki suplement jeszcze, bo uważam, że jak ktoś świadczy dobry serwis, to warto chwalić. Dziś ze skrzynki wyjąłem elementy fototrawione do tejże haubicy. Ani nie domawiałem, ani nie prosiłem. Producent uznał, że mogą wyglądać lepiej niż z wydruku 3D więc sam z siebie, bez pytania dosłał. Wow. Zaimponowali mi. Edited September 23, 2024 by Merten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted September 25, 2024 Super Moderator Share Posted September 25, 2024 Duża pomyłka z tym słońcem, łatwiej odcinać właśnie nie naświetloną żywicę nie pęka tak łatwo. Dopiero potem naświetlić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merten Posted September 27, 2024 Author Share Posted September 27, 2024 (edited) Na słońcu trzymam tylko bazę, która już jest wycięta i prostuje się pod naciskiem dwóch butelek piwa. Gruba jest a strasznie się sfalowała. Resztę będę i tak podgrzewał przed wycięciem. Woda około 45 stopni na minutę i powinno być jak po maśle. Edited September 27, 2024 by Merten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts