rObO87 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 czyli ogniwka pomalowałeś w ramkach i przykleiłeś na klej CA do kół w podwoziu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Ale widze że gąski niedokładnie pomalowane i bandaży kół nie widze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 czyli ogniwka pomalowałeś w ramkach i przykleiłeś na klej CA do kół w podwoziu? O, o ! Ja też maluję wstępnie gąsienice w ramkach, to źle ?? Ale widze że gąski niedokładnie pomalowane i bandaży kół nie widze... Fakt, dobrze, że zwracasz na to uwagę, ja nie zauważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Ja robiłem tak, że sklejałem gąski, naklejałem na taśmę i zakładałem na model by wyschły mając odpowiedni kształt. Dopiero po tym malowałem. Spróbuje tej metody co piszecie, ale jest ryzyko, gąski klejem się ubrudzą. Jeszcze jedno. Co to za czerwone kropki na kołach jezdnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Jeszcze jedno. Co to za czerwone kropki na kołach jezdnych? To jest zabezpieczenia antykorozyjne żeby mozna było koła zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Nadal uważam, że ta zieleń jest za jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 czyli ogniwka pomalowałeś w ramkach i przykleiłeś na klej CA do kół w podwoziu? Nie. najpierw całe skleiłem, a potem pomalowałem już na swoim miejscu. Ale widze że gąski niedokładnie pomalowane i bandaży kół nie widze... Fakt. Nie malowałem bandaży, bo stwierdziłem że tylko spapram. Nadal uważam, że ta zieleń jest za jasna Twisted Evil I pewnie masz racje tylko, że już nie bd przemalowywał całego modelu od początku. Zostaje Jeśli macie jakieś uwagi dot. zmian takich już raczej drobnych to z chęcią przeczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 A i ten brąz od razu lepszy, podobnie jak ta zieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Chyba już ktoś to wspomniał, ale także się pod tym podpisuję. Kolory na tym Panzerhaubitze, bardziej przypominają te na polskich pojazdach, aniżeli na pojazdach Bundeswehr. Polecam albo Gunze Sangyo "NATO Colours" (zestaw trzech farb TS-10,11,12) albo Tamiya XF67,68,69. Nie ma lepszych odpowiedników, dla kolorów Bundeswehr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Chyba już ktoś to wspomniał, ale także się pod tym podpisuję. Kolory na tym Panzerhaubitze, bardziej przypominają te na polskich pojazdach, aniżeli na pojazdach Bundeswehr. O to ja ja ja! mroko94 napisał:Ale widze że gąski niedokładnie pomalowane i bandaży kół nie widze... Fakt. Nie malowałem bandaży, bo stwierdziłem że tylko spapram. Właśnie spaprałeś nie robiąc tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 25 Października 2008 Autor Share Napisano 25 Października 2008 Polecam albo Gunze Sangyo "NATO Colours" (zestaw trzech farb TS-10,11,12) albo Tamiya XF67,68,69. A da rade nimi pędzelkiem maziać? Bo jeśli tak to dzięki bd wiedziałe na przyszłość Właśnie spaprałeś nie robiąc tego... Mnie to tak strasznie nie kuje po oczach a masz jakiś patent a pomalowanie tak aby został ten wąski pasek zielonego (pędzelkiem)? z chęcią przeczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Polecam albo Gunze Sangyo "NATO Colours" (zestaw trzech farb TS-10,11,12) albo Tamiya XF67,68,69. Nie ma lepszych odpowiedników, dla kolorów Bundeswehr.Hmmm na Leosia 2A6 się nadadzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Są jeszcze farbki Revell, ale z nimi różnie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Polecam albo Gunze Sangyo "NATO Colours" (zestaw trzech farb TS-10,11,12) albo Tamiya XF67,68,69. Nie ma lepszych odpowiedników, dla kolorów Bundeswehr.Hmmm na Leosia 2A6 się nadadzą? Nadadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Hmmm na Leosia 2A6 się nadadzą? Natürlich. Bardziej polecam zestawik NATO Colours od Gunze, dostępny jest albo w Jadarze, albo w Modelcentrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 A czy tym zestawem NATO dobrze maluje się pędzelkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Pozwolę sobie zrobić małego offtop'a w moim temacie Poradzicie mi jakiś kolor do pomalowanie su-122 z humbroli? A może nada się 116 lub 117? Bardzo mi zależy na dość szybkiej odpowiedzi bo nie chce żeby następny model był też pomalowany złym kolorem :( Z góry dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Pozwolę sobie zrobić małego offtop'a w moim temacie Poradzicie mi jakiś kolor do pomalowanie su-122 z humbroli? A może nada się 116 lub 117? Bardzo mi zależy na dość szybkiej odpowiedzi bo nie chce żeby następny model był też pomalowany złym kolorem :( Z góry dzięki!!! jakiś zielony w kalkach armo na przykład polecają 30, 102, ostatni model malowałem 159. W sumie i tak kolor po wszystkich zabiegach się mocno zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Dzięki wielkie za pomoc w doborze koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Na ruski sprzęt, nada się większość odcieni zielonego:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Na ruski sprzęt, nada się większość odcieni zielonego:> na ruski sprzęt nada sie każdy odcień zielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Model śmiem uznać za skończony Galeria TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi