Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema!!!

Straciłem troche wenny na MB i postanowiłem zrobić coś nowego. Wybór nie był trudny. Jak to powiedzial Truckman XL-70 i Ocean Race musza stać na połce Wiec komu w drogę temu alpinus:)

T2005_1468.jpg

T2005_1469.jpg

Sa fotki, ale słabe... lepsze to niż nic... Rama skrócona, zeszlifowane narosla F12/16, nowe zawieszenie od MAN ( szczerze lepiej pasuje DAFowskie ), ostatnia poprzeczka została zrobiona z PCV, powoli wkladam kable i teraz mecze sie nad bakami paliwa...

Pozdr.

Zdjcie105.jpg

Zdjcie105.jpg

Zdjcie107.jpg

Zdjcie108.jpg

Zdjcie109.jpg

Zdjcie110.jpg

Zdjcie111.jpg

Napisano

Fakt, fotki nie zaciekawe, ale model zapowiada się ciekawie ;)

Napisano

Kolega Nobel nie ma w aparacie makro bo pewnie zdjęcie robił aparatem z telefonu. Więc można wybaczyć jakośc ich.

Ja zato wykonuje kalkomanie narazie powstały w corelu ale za jakis czas zostaną przeniesione juz jako kalkomania.

Napisano

Ja zato wykonuje kalkomanie narazie powstały w corelu ale za jakis czas zostaną przeniesione juz jako kalkomania.

Myślałem że robisz szablony do malowania na folii na jakim papierze będą kalkomanie - laser czy plujka

Napisano

Kalkomanie ja robie w Corelu. A same wydruki wykonanie ich zostanie zgłosozne firmie która, to wykona. Podjołem się tego zadania poniewarz żebyśmy niemusieli płacić za grafika komputerowego który jest zdziercą.

• 2 weeks later...
Napisano

Siema!

Wkońcu dorwałem cyfre i pokaze postepy. jest dużo nie doróbek, jakiegos kleju itp ale to poczatkowa faza budowy. Jeszcze duzo kabli przyjdzie, duzo poprawek, szlifowanie, wiecie jak to jest...

Muszę stwierdzić ze kable w FH są w 4 kolorach:

- szary, kolor ramy, pneumatyka

- czarny, elektryka

- żółte, paliwowe

- czerwone, elektryka, masa do akumulatorów i zasilanie czegoś w silniku ( moze jakieś koncepcje?? )

DSC09742.jpg

DSC09721.jpg

DSC00313.jpg

DSC00312.jpg

DSC00317.jpg

Tu mamy rozdzialacz pod siodłem i rzut od spodu na ten element w modelu:

DSC09724.jpg

DSC00310.jpg

DSC00309.jpg

DSC00318.jpg

DSC00322.jpg

DSC00311.jpg

DSC00314.jpg

Napisano

Wiazki ładnie położone, ino cosik słabo przyłożyżłeś się do szlifowania ramy, no i tylny zbiornik powietrza mogłeś zeszlifować przed przyklejenim do ramy, teraz trudniej będzie to zrobić.

Napisano

Model idzie jak najlepiej jest kilka niedociągnieć w modelu. Ale napewno się uporasz z nimi Oskar.

W moim wykonaniu powstały kalkomanie do Volvo Ocean Race.

2fc6.jpg

Wszystko na podstawie zdjęć od podstaw w Corelu 11.

• 1 month later...