skarczu Napisano 17 Grudnia 2024 Share Napisano 17 Grudnia 2024 Z tego co pamiętam, to są to ramki Army. W zestawie jest druga osłona kabiny (szersza) do wykorzystania w pozycji otwartej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 17 Grudnia 2024 Share Napisano 17 Grudnia 2024 Napisz do army. Wysyłają części jak coś zepsujesz. Sprawdzałem, działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Grudnia 2024 Share Napisano 17 Grudnia 2024 Jeśli się całkiem nie zniechęciłeś, to zobacz swój samolot na filmie. Od 7:35. Jest zdjęcie też z drugiej strony, mniej wyraźne, ale to co ważne widać: Samolot miał lewe skrzydło czarne od spodu. Eduard to przeoczył. Zresztą regulamin nakazywał właśnie tak malować lewe skrzydło i samolot ten nie był wyjątkiem. Zaprzestano tego oznakowania w połowie kwietnia 1941, ale wtedy V7743 już nie latał w 306 Dywizjonie. Nie będziesz miał wtedy chyba kokardy z żółtą obwódką, którą malowano, żeby odciąć kokadrę od czarnego tła. Namaluj po prostu żółte koło od maski. Na lewym skrzydle powinien być też indykator gazu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 18 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2024 Dzięki Panowie na wsparcie. Pojawiła się szansa na pozyskanie oszklenia, ale to dopiero jak kolega skończy robić swojego Hurka. Może u coś zostanie Ale na razie warsztat zawieszony. Dzięki @letalin za porządne opracowanie malowania. Porządniejsze niż Eduardowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 Eduard mniej się przyłożył do malowań Hurri, niż AH. Wg mnie źle też dobrali odcień liter kodowych, są stanowczo zbyt ciemne. Chciałem mieć tego z boxartu, z Grecji, ale zrezygnowałem po obejrzeniu kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi