Grzes1982 Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października Cześć, Postanowiłem założyć warsztat aby przy budowie tego modelu zrobić jak najmniej błędów.. niestety, kilka już się przytrafiło.. kolor kokpitu, tablic przyrządów.. Walczę dalej. Co do mnie, kiedyś tu nawet coś pokazywałem, a do modelowania co jakiś czas wracam.. ale tym razem może na dłużej Model będzie w malowaniu eskadry star warriors. Do zmalowania kokpitu użyto chemii gunze i hataka orange. oraz zestawu foteli od airesa, z dodatków mam jeszcze maski do kabiny Czy ktoś z obecnych pomógł by znaleźć jakieś fotki maszyny z vaderem na stateczniku i czarnym nosem buno 163884 oraz jakieś foty wnęk podwozia bo są golutkie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października 26 minut temu, Grzes1982 napisał: jakieś foty wnęk podwozia bo są golutkie Tak na bardzo szybko : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 15 Października Share Napisano 15 Października Tu masz fotki Vadera nie tylko na EA-6B https://www.seaforces.org/usnair/VAQ/Electronic-Attack-Squadron-209.htm 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 17 Października Autor Share Napisano 17 Października Coś tam dalej dłubie, pracuje teraz nad przednią wnęką, bo to potrzebne by złożyć kadłub w całość. Przyznać muszę że dodanie czegoś od siebie, co widzisz na fotkach i przełożenie tego na tą drobną część w modelu nie jest proste. Ale pierwsze koty za płoty mam nadzieje że z każdym razem będzie łatwiej Na pewno łatwiej będzie coś dodać we wnękach na skrzydłach. I druga rzecz to sprowadzenie na ziemie jakością modelu, po p-38 Tamki, no jest słabo.. Dziękuje również za foty, te tutaj i na priv, z tego co widzę to trafiłem na raczej czysty egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Podglądam, bo mam w pudłach 4 sztuki czekające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 27 Października Autor Share Napisano 27 Października Walczę dalej, Prowler w zasadzie gotowy do malowania 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października Co za tempo, super wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 27 Października Autor Share Napisano 27 Października (edytowane) Jeszcze pytanie do znających temat, zbiornik paliwa pod kadłubem, robi to ktoś ? Eduard albo reskit ? nie ma 3 zbiornika w zestawie, a nie mogę znależć fotki żeby były podwieszone 2x ECM POD, tak jak planowałem to zrobić.. W ogóle to instrukcja budowy ma kilka błędów.. Edytowane 27 Października przez Grzes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października 11 godzin temu, Grzes1982 napisał: Jeszcze pytanie do znających temat, zbiornik paliwa pod kadłubem, robi to ktoś ? Eduard albo reskit ? nie ma 3 zbiornika w zestawie, a nie mogę znależć fotki żeby były podwieszone 2x ECM POD, tak jak planowałem to zrobić.. W ogóle to instrukcja budowy ma kilka błędów.. Opcji jest wiele bez trzeciego zbiornika, można zrobić z pustym węzłem podkadłubowym albo na przykład tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 28 Października Autor Share Napisano 28 Października Dziękuje, i tak właśnie zrobię w zestawie są 2 takie ECMY, w zasadzie są 3 ale ten jeden się troszkę różni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 31 Października Share Napisano 31 Października Z tego co pamiętam, różnica w ECM wynika z zakresów częstotliwości, na jakich pracują urządzenia zakłócające w tych zasobnikach, dlatego funkcjonują pod określeniem Low Band i High Band, ale musiałbm poszukać, który jak wygląda i pod który węzeł idzie. Domyślam się, że ten jeden, który troszkę się różni idzie właśnie pod kadłub, ale musiałbym jeszcze zweryfikować w materiałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 31 Października Autor Share Napisano 31 Października Na zdjęciu od Matysa, oba wyglądają podobnie, jeśli nie sprawi ci to większego problemu chętnie się dowiem, do etapu podwieszeń jeszcze chwilka :), a odbiegając delikatnie od tematu nabyłem Growlera od menga, a na moje hobby są dostępne kalki z dywizjony Star Wariors, także będzie drugi z Vaderem na ogonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 31 Października Share Napisano 31 Października Zgodnie z info w Detail & Scale: Czyli możesz podwiesić dowolną kombinację, choć z tego co widziałem na zdjęciach najczęściej występuje konfiguracja Low Band pod kadłubem, High Band pod skrzydłem, stąd pewnie to przekonanie, o którym komentarz obok zdjęcia powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 31 Października Share Napisano 31 Października (edytowane) U mnie EA-6B będzie z Vaderem, króliczkiem, jokerem i szczękami Growler z czachą i żądłem skorpiona Electric Intruder (EA-6A) z namalowaną paszczą. Kalkomanie już czekają na to, aż przyjdzie kolej na te modele Edytowane 2 Listopada przez Wojtu204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada W dniu 27.10.2024 o 19:16, Grzes1982 napisał: Jeszcze pytanie do znających temat, zbiornik paliwa pod kadłubem, robi to ktoś ? Eduard albo reskit ? nie ma 3 zbiornika w zestawie, a nie mogę znależć fotki żeby były podwieszone 2x ECM POD, tak jak planowałem to zrobić.. W ogóle to instrukcja budowy ma kilka błędów.. Gdybyś jeszcze szukał dodatkowego zbiornika to ResKit takowy wydał pod nr U48- 0419 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 2 Listopada Autor Share Napisano 2 Listopada Hej, ma ktoś ten schemat malowania w kolorze ?? Ciężko dostrzec granice kolorów, oraz rozpoznać jaki ma być malowany gdzie oprócz czarnego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 2 Listopada Autor Share Napisano 2 Listopada Chyba ogarnąłem na górę 36320 tak to wygląda na tą chwilę, efekt trochę za mocny więc pójdzie kolor jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada Dalsze malowanki.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 8 Listopada Autor Share Napisano 8 Listopada Zaczynam spadać, na dół więc trzeba podbić temat, walczę dalej, poprawiłem trochę malowanie, zmalowałem też część elementów dodatkowych takich jak zbiorniki rakieta podwozie, i ecmy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 11 Listopada Autor Share Napisano 11 Listopada Prace trwają.. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada Robi wrażenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada Naprawdę robi wrażenie, muszę odpalić swojego Intrudera. Ale wydaje mi się że sonda do tankowania za bardzo ucieka w prawo. Ciekawy jestem jak poradzisz sobie z przyciemnieniem oszklenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 15 Listopada Autor Share Napisano 15 Listopada Prace, trwają dalej, na bryłe samolotu położyłem wszystkie kalki, + wpadł panel liner od tamiya, w linie, pomalowałem również owiewkę, jestem w miarę zadowolony zwłaszcza że robiłem to pierwszy raz. Teraz będzie leciał mat na wszystko i pracę przeniosą się na podwieszenia oraz różne detale które trzeba dokleić na końcu. Mam zamiar popracować jeszcze trochę olejami, i pobrudzić btyłę, ale to za jakiś czas. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankie Napisano 15 Listopada Share Napisano 15 Listopada Czym przyciemniłeś owiewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes1982 Napisano 16 Listopada Autor Share Napisano 16 Listopada Tamiya clear orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi