adam juszczak Napisano 2 Listopada 2024 Share Napisano 2 Listopada 2024 Na razie podstawka Reszta się robi 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 2 Listopada 2024 Share Napisano 2 Listopada 2024 Świetna podstawka. Jaka to skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Listopada 2024 Autor Share Napisano 2 Listopada 2024 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Listopada 2024 Share Napisano 2 Listopada 2024 Ekstra to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Listopada 2024 Share Napisano 2 Listopada 2024 świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Listopada 2024 Super Moderator Share Napisano 2 Listopada 2024 A ja troszkę pomarudzę 1. większość torów w rejonach "użytkowania" była wysypana piachem dla ułatwienia prac pracownikom kolei 2. rampa z magazynem nie bardzo bo za daleko od torów i rampa za szeroka , do tego ta rura z zaworem... Edit : dla osób chcących coś z kolejami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Listopada 2024 Autor Share Napisano 2 Listopada 2024 (edytowane) Może ale ,rura z zaworem to bardziej moja "radosna" twórczość ,natomiast spodobał mi si ę dworzec w Tapfheim w Bawarii ,niestety odległosci rampy od torów nie mierzyłem, a reszta coś w ten deseń.oczywiście poza budynkiem Godzinę temu, Greif napisał: A ja troszkę pomarudzę Spoko ,taka nasza narodowa cecha Edytowane 2 Listopada 2024 przez adam juszczak budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Listopada 2024 Share Napisano 2 Listopada 2024 Widać wkład pracy, nie może się nie podobać. Czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Listopada 2024 Super Moderator Share Napisano 3 Listopada 2024 @adam juszczakmoje "marudzenie" wynika z robienia rozpoznania w temacie , dość łatwo wygooglać kilka fotek i sprawa rozwiazana. Znam Twoje prace i dlatego szkoda zepsuć odbiór takim olaniem tematu. Czekam na 88 oby tylko nie T-model z platformą ssys bo na niej nie było nigdy 88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 3 Listopada 2024 Autor Share Napisano 3 Listopada 2024 13 godzin temu, Greif napisał: T-model z platformą ssys bo na niej nie było nigdy 88 Zrobili aż taki błąd ? 13 godzin temu, Greif napisał: takim olaniem tematu. nie staralem się niczego olewać,podobał mi się bawarski dworzec i tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Listopada 2024 Super Moderator Share Napisano 4 Listopada 2024 ad flaka i platformy to nie błąd -wyrachowanie raczej z biznesowego punktu, polączyli to co mieli, do flaków używano innych platform a seria ssy... i pochodne slużyla do transportu cieższego sprzętu, wiec nie marnowano ich na zestawy pplot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 4 Listopada 2024 Autor Share Napisano 4 Listopada 2024 To ewent co można postawić poza pojazdami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Listopada 2024 Super Moderator Share Napisano 4 Listopada 2024 Jak coś podaj maila mogę podesłać coś pod flaka, tzn zależy jak bardzo redukcyjnie chcesz podejść do tematu . Tu masz sporo info. Jak coś to PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Listopada 2024 Share Napisano 4 Listopada 2024 (edytowane) a może da się to jakoś "pożenić".... W dniu 3.11.2024 o 09:41, Greif napisał: ...oby tylko nie T-model z platformą ssys bo na niej nie było nigdy 88 13 godzin temu, Greif napisał: slużyla do transportu cieższego sprzętu, wiec nie marnowano ich na zestawy pplot. 12 godzin temu, adam juszczak napisał: To ewent co można postawić poza pojazdami ? @Greifwrzucił okładkę Trojcy która mi podsunęła pomysł ---> a może by na tym wagonie postawić taką 88-ke ? (jako np transport na front ) tylko nie wiem czy to się kwalifikuje pod "ciężki sprzęt"... ale wtedy primo można by wykorzystać wagon , secundo byłby zgodnie z tematem ""Flak na torach" Edytowane 4 Listopada 2024 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 4 Listopada 2024 Autor Share Napisano 4 Listopada 2024 Ok Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 4 Listopada 2024 Share Napisano 4 Listopada 2024 Jeśli mogę coś nieśmiało zauważyć - to wszystko jest prawdą w normalnych warunkach. W sytuacji ekstremalnej nikt się niczym nie przejmował i jeśli była by wolna platforma 80 tonowa (SSys) a trzeba było uciekać i zabrać 5-cio tonową ciężarówkę - to się ją ładowało na tą platformę - ale to sytuacje wyjątkowe. Gdzieś na jakimś niemieckim forum widziałem zdjęcie SSyms (50 ton nośności) z załadowanym Oplem "Blitz" i Kubelwagenem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja Obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi