adam juszczak Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Na razie podstawka Reszta się robi 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Świetna podstawka. Jaka to skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Listopada Autor Share Napisano 2 Listopada 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Ekstra to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Listopada Super Moderator Share Napisano 2 Listopada A ja troszkę pomarudzę 1. większość torów w rejonach "użytkowania" była wysypana piachem dla ułatwienia prac pracownikom kolei 2. rampa z magazynem nie bardzo bo za daleko od torów i rampa za szeroka , do tego ta rura z zaworem... Edit : dla osób chcących coś z kolejami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Listopada Autor Share Napisano 2 Listopada (edytowane) Może ale ,rura z zaworem to bardziej moja "radosna" twórczość ,natomiast spodobał mi si ę dworzec w Tapfheim w Bawarii ,niestety odległosci rampy od torów nie mierzyłem, a reszta coś w ten deseń.oczywiście poza budynkiem Godzinę temu, Greif napisał: A ja troszkę pomarudzę Spoko ,taka nasza narodowa cecha Edytowane 2 Listopada przez adam juszczak budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Widać wkład pracy, nie może się nie podobać. Czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Listopada Super Moderator Share Napisano 3 Listopada @adam juszczakmoje "marudzenie" wynika z robienia rozpoznania w temacie , dość łatwo wygooglać kilka fotek i sprawa rozwiazana. Znam Twoje prace i dlatego szkoda zepsuć odbiór takim olaniem tematu. Czekam na 88 oby tylko nie T-model z platformą ssys bo na niej nie było nigdy 88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada 13 godzin temu, Greif napisał: T-model z platformą ssys bo na niej nie było nigdy 88 Zrobili aż taki błąd ? 13 godzin temu, Greif napisał: takim olaniem tematu. nie staralem się niczego olewać,podobał mi się bawarski dworzec i tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Listopada Super Moderator Share Napisano 4 Listopada ad flaka i platformy to nie błąd -wyrachowanie raczej z biznesowego punktu, polączyli to co mieli, do flaków używano innych platform a seria ssy... i pochodne slużyla do transportu cieższego sprzętu, wiec nie marnowano ich na zestawy pplot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 4 Listopada Autor Share Napisano 4 Listopada To ewent co można postawić poza pojazdami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Listopada Super Moderator Share Napisano 4 Listopada Jak coś podaj maila mogę podesłać coś pod flaka, tzn zależy jak bardzo redukcyjnie chcesz podejść do tematu . Tu masz sporo info. Jak coś to PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Listopada Share Napisano 4 Listopada (edytowane) a może da się to jakoś "pożenić".... W dniu 3.11.2024 o 09:41, Greif napisał: ...oby tylko nie T-model z platformą ssys bo na niej nie było nigdy 88 13 godzin temu, Greif napisał: slużyla do transportu cieższego sprzętu, wiec nie marnowano ich na zestawy pplot. 12 godzin temu, adam juszczak napisał: To ewent co można postawić poza pojazdami ? @Greifwrzucił okładkę Trojcy która mi podsunęła pomysł ---> a może by na tym wagonie postawić taką 88-ke ? (jako np transport na front ) tylko nie wiem czy to się kwalifikuje pod "ciężki sprzęt"... ale wtedy primo można by wykorzystać wagon , secundo byłby zgodnie z tematem ""Flak na torach" Edytowane 4 Listopada przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 4 Listopada Autor Share Napisano 4 Listopada Ok Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 4 Listopada Share Napisano 4 Listopada Jeśli mogę coś nieśmiało zauważyć - to wszystko jest prawdą w normalnych warunkach. W sytuacji ekstremalnej nikt się niczym nie przejmował i jeśli była by wolna platforma 80 tonowa (SSys) a trzeba było uciekać i zabrać 5-cio tonową ciężarówkę - to się ją ładowało na tą platformę - ale to sytuacje wyjątkowe. Gdzieś na jakimś niemieckim forum widziałem zdjęcie SSyms (50 ton nośności) z załadowanym Oplem "Blitz" i Kubelwagenem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi