Skocz do zawartości

"Flak 88 na torach"

adam juszczak

Rekomendowane odpowiedzi

• Super Moderator

A ja troszkę pomarudzę :)
1. większość torów w rejonach "użytkowania" była wysypana piachem dla ułatwienia prac pracownikom kolei
2. rampa z magazynem nie bardzo bo za daleko od torów i rampa  za szeroka , do tego ta rura z zaworem...
412835568_7320831641284499_1077794151172314567_n.jpg.3ac9de97f3d97863e47c286d90828376.jpg

Edit :
dla osób chcących
coś z kolejami
asfas.thumb.jpg.f71962bd8c46bcec49b10b058f90f5d6.jpg1907690827_FertigmeldungeinesGterzugesimRangierbahnhofBerlin-Pankow.(1942).thumb.jpg.21bd5b946d46bbdb84927fa77e167853.jpgs-l16002.thumb.webp.d9f8f673b47894fa85a1c2509d6e3906.webp645324088_Torybeztucznia.thumb.jpg.9edc901edb2040a606e3ee8052bd9ced.jpg

Napisano (edytowane)

Może ale ,rura z zaworem to bardziej moja "radosna" twórczość ,natomiast spodobał mi si ę dworzec w Tapfheim w Bawarii ,niestety odległosci rampy od torów nie mierzyłem, a reszta coś w ten deseń.oczywiście poza budynkiem🙂

Godzinę temu, Greif napisał:

A ja troszkę pomarudzę :)

Spoko ,taka nasza narodowa cecha

Edytowane przez adam juszczak
budynek

• Super Moderator

@adam juszczakmoje "marudzenie" wynika z robienia rozpoznania w temacie , dość łatwo wygooglać kilka fotek  i sprawa rozwiazana. Znam Twoje prace i dlatego szkoda zepsuć odbiór takim olaniem tematu.

Czekam na  88 oby tylko nie T-model z platformą ssys bo na niej nie było nigdy 88

13 godzin temu, Greif napisał:

T-model z platformą ssys bo na niej nie było nigdy 88

Zrobili aż taki błąd ?

takim olaniem tematu.

nie staralem się niczego olewać,podobał mi się bawarski dworzec i tak wyszło

• Super Moderator

ad flaka i platformy to nie  błąd -wyrachowanie raczej z biznesowego punktu, polączyli to co mieli, do flaków używano innych platform a seria ssy... i pochodne slużyla do transportu cieższego sprzętu, wiec nie marnowano ich na zestawy pplot.

• Super Moderator

Jak coś podaj maila mogę podesłać coś pod flaka, tzn zależy jak bardzo  redukcyjnie chcesz podejść do tematu .
Tu masz sporo info.
image.jpeg.1f4acee7f2276f86722417d3c9f50680.jpeg
Jak coś to PW

a może da się to jakoś "pożenić"....    :hmmm:

W dniu 3.11.2024 o 09:41, Greif napisał:

...oby tylko nie T-model z platformą ssys bo na niej nie było nigdy 88

slużyla do transportu cieższego sprzętu, wiec nie marnowano ich na zestawy pplot.

12 godzin temu, adam juszczak napisał:

To ewent co można postawić poza pojazdami ?

@Greifwrzucił okładkę Trojcy która mi podsunęła pomysł ---> a może by na tym wagonie postawić taką 88-ke ?  (jako np transport na front )

88.jpg.e836ae5011a73f656a5be411da728356.jpg

tylko nie wiem czy to się kwalifikuje pod "ciężki sprzęt"...    

ale wtedy primo można by wykorzystać wagon , secundo byłby zgodnie z tematem ""Flak na torach"   :szczerbol: 

Edytowane przez M.A.V.

Jeśli mogę coś nieśmiało zauważyć - to wszystko jest prawdą w normalnych warunkach.

W sytuacji ekstremalnej nikt się niczym nie przejmował i jeśli była by wolna platforma 80 tonowa (SSys) a trzeba było uciekać i zabrać 5-cio tonową ciężarówkę - to się ją ładowało na tą platformę - ale to sytuacje wyjątkowe.

Gdzieś na jakimś niemieckim forum widziałem zdjęcie SSyms (50 ton nośności) z załadowanym Oplem "Blitz" i Kubelwagenem.