Modelarz_123 Napisano 4 Listopada 2024 Share Napisano 4 Listopada 2024 Model sklejało się bardzo przyzwoicie napewno co chciałbym podkreślić, to jest to jakie dopasowanie było jak na plastyka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 5 Listopada 2024 Share Napisano 5 Listopada 2024 Nie chce tu wyjść na marudę, ale popatrz proszę jak są prezentowane modele na forum. Oczywiście nie musisz mieć aparatu za 10 tys złotych, ale jakieś minimalne chęci. Ps. pomylony dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Listopada 2024 Share Napisano 5 Listopada 2024 (edytowane) Fajny modelik. Dawno, dawno temu też go skleiłem. Mój nie był taki ładny. Co do zdjęć to wrzuciłbyś jeszcze kilka. Jak będziesz miał wolną chwilę to wcześniej przeczytaj moje wypociny pod linkiem. Może coś Ci się przyda. https://modelwork.pl/topic/50816-jak-1-m-zts-plastyk-172/page/2/#comment-929946 Żeby wątek wylądował w galerii najlepiej kliknąć 3 kropki (więcej opcji) i tam wpisać zgłoszenie do administracji z prośbą o przeniesienie wątku. Edytowane 5 Listopada 2024 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Listopada 2024 Share Napisano 5 Listopada 2024 Dajesz. Mam duży sentyment do tego modelu. Nim w sumie zaczynałem przygodę na tym forum. Sklejaj, podglądaj, pytaj, powoli i do przody bez pospiechu. A tutaj moje lynxy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz_123 Napisano 5 Listopada 2024 Autor Share Napisano 5 Listopada 2024 9 godzin temu, Endrju napisał: Fajny modelik. Dawno, dawno temu też go skleiłem. Mój nie był taki ładny. Co do zdjęć to wrzuciłbyś jeszcze kilka. Jak będziesz miał wolną chwilę to wcześniej przeczytaj moje wypociny pod linkiem. Może coś Ci się przyda. https://modelwork.pl/topic/50816-jak-1-m-zts-plastyk-172/page/2/#comment-929946 Żeby wątek wylądował w galerii najlepiej kliknąć 3 kropki (więcej opcji) i tam wpisać zgłoszenie do administracji z prośbą o przeniesienie wątku. Mam pytanie czemu jak chce opublikować zdjęcia modelu wybieram kilka fotek i pisze że można tylko 1 bo dopuszczalny rozmiar do 4,88mb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 5 Listopada 2024 Share Napisano 5 Listopada 2024 21 minut temu, Modelarz_123 napisał: Mam pytanie czemu jak chce opublikować zdjęcia modelu wybieram kilka fotek i pisze że można tylko 1 bo dopuszczalny rozmiar do 4,88mb? Musisz tak zoptymalizować zdjęcie, żeby jego rozmiar nie przekraczał 5 MB. Silnik forum pozwala na zamieszczanie zdjęć do 5 MB i tylko to jest ładowane do posta. W tym przypadku cała reszta zdjęć, poza tym jednym przekraczała ten rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz_123 Napisano 6 Listopada 2024 Autor Share Napisano 6 Listopada 2024 W dniu 5.11.2024 o 08:07, Endrju napisał: Fajny modelik. Dawno, dawno temu też go skleiłem. Mój nie był taki ładny. Co do zdjęć to wrzuciłbyś jeszcze kilka. Jak będziesz miał wolną chwilę to wcześniej przeczytaj moje wypociny pod linkiem. Może coś Ci się przyda. https://modelwork.pl/topic/50816-jak-1-m-zts-plastyk-172/page/2/#comment-929946 Żeby wątek wylądował w galerii najlepiej kliknąć 3 kropki (więcej opcji) i tam wpisać zgłoszenie do administracji z prośbą o przeniesienie wątku. W dniu 5.11.2024 o 18:03, Albatros napisał: Musisz tak zoptymalizować zdjęcie, żeby jego rozmiar nie przekraczał 5 MB. Silnik forum pozwala na zamieszczanie zdjęć do 5 MB i tylko to jest ładowane do posta. W tym przypadku cała reszta zdjęć, poza tym jednym przekraczała ten rozmiar. To jak to zoptymalizować w sensie w jakiej apce i jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 6 Listopada 2024 Share Napisano 6 Listopada 2024 Godzinę temu, Modelarz_123 napisał: To jak to zoptymalizować w sensie w jakiej apce i jak Jak robisz zdjęcia w telefonie, to z reguły jest opcja "Edytuj". Gdy zdjęcie za dużo waży, to z reguły przycinam, trochę pobawię się światłem i jest OK Poza tym taki komunikat często pojawia mi się jak zaznaczę więcej zdjęć, które chcę wstawić. Więc wrzu am po jednym, ale cały czas w tej samej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 6 Listopada 2024 Share Napisano 6 Listopada 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Modelarz_123 napisał: To jak to zoptymalizować w sensie w jakiej apce i jak to zrobić Najlepiej w Photoshopie, jest kilka sposobów, np. Plik/Eksportuj/Zapisz dla internetu, w oknie podglądu zakładka Zoptymalizowany, na dole pod zdjęciem pokazuje rozmiar pliku, w oknie po prawej ustawiasz oczywiście JPG, zaznaczasz Konwertuj na sRGB, na dole Rozmiar obrazu np. 1920x1280 px, Jakość - dwuszescienna (wyostrzanie). Jeżeli przy takich ustawieniach rozmiar pliku jest wciąż za duży (choć raczej to mało prawdopodobne) to możesz jeszcze powoli zmniejszać wartość w polu Jakość koło typu pliku. Tak na szybko. Edytowane 6 Listopada 2024 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 7 Listopada 2024 Share Napisano 7 Listopada 2024 12 godzin temu, Modelarz_123 napisał: To jak to zoptymalizować w sensie w jakiej apce i jak to zrobić Ja wrzucam zdjęcia z poziomu laptopa i nigdy nie miałem problemów z rozmiarem pliku. Jak pytasz o apkę to chyba robisz to z smartfona więc niestety nie pomogę Ci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 7 Listopada 2024 Share Napisano 7 Listopada 2024 Jak robisz z telefonu to zrób zdjęcie następnie screenshot zdjęcia przytnij i gotowe! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Listopada 2024 Share Napisano 7 Listopada 2024 2 godziny temu, Bikernytzu napisał: Jak robisz z telefonu to zrób zdjęcie następnie screenshot zdjęcia przytnij i gotowe! Cudny przykład, jak coś może być bardzo proste... co wszyscy próbują komplikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi