Skocz do zawartości

Zvezda 1/48 Pe 2

boberm1

Rekomendowane odpowiedzi

20241110_141117.thumb.jpg.cf6b69e2decdc94b426fe266e57181b6.jpg

Z MiGami chwilowo skonczyłem . 

Czas na nastepny radziecki wynalazek .

Troche tych maszyn przewineło sie w LLP - ergo -wypadałoby aby miniatura tej maszyny zagościła na półce .

Docelowo ma to wygladać tak jak na rysunku. Nie wiem czy ten rysunek to licentia poetica , czy tez faktycznie maszyna z 7 Pułku Bombowo-Rozpoznawczego miała taki kamuflaż . Mam troche zdjeć , ale nie tej maszyny i o jakości dyskusyjnej. dodatkowo spotkałem sie też z malowaniem tej  maszyny z numerem taktycznym w kolorze czerwonym .

1357606641_Beztytuu.thumb.jpg.93aeaec7e069483ba1e8773425380c23.jpg

1857437590_Beztytuu.thumb.jpg.8ed5555444f1eb7f35a5134813045c23.jpg

Edytowane przez boberm1
  • Like 5

Teraz, barszczo napisał:

A właśnie w innym poście napisałem, że siedzę w fotelu i czekam na Pe-2. No i jest. Będziesz eksponował silnik? Jakby co, mam trochę fajnych fotek i ujęć z kronik wink4.

Drogi @barszczo - silnik bedzie widoczny ( no chyba że mi "cuś" nie pójdzie :-)) ) .

Mam kilka zdjęć ogólnie dostepnych w internecie  onegoz silnika  , ale z checia rzucę okiem  na cos nowego. 

• Like 1

• 3 weeks later...

20241212_223144.thumb.jpg.56fcae252aee78bd69f18495224ecd89.jpg                    Siedzę od godziny i próbuje złozyc to zdetalizowane Gówno made in Kufajlandia. Nie wiem kto to projektował , ale musiał miec zdrowo na.....lone we łbie.

Z chęcią porozmawiałbym z tym debilem , a potem zakopał go pod drzewem. Jestem uparty, więc finalnie złoże te dwie połówki kadłuba , ale chęć rzucenia tym syfem o ściane kilka razy juz mnie naszła. 

Poprawka do kwestii rozmowy - najpierw uje...łbym mu obcęgami wszystkie palce. Grrrrrrr....

Edit 

Gwożdziem do mojej "radości " jest krzywo odlana osłona kabinki - ergo - muszę ją ciut na gorąco ( ciepło) w paluchach powyginać modląc si,ę aby nic nie pękło.

Edytowane przez boberm1
literówki

Teraz, giberes napisał:

Ważne, że nie musisz się spieszyć, zostało kilka dni na tę czynność 🤣

Przed chwilą jakoś toto złozyłem - w sumie przed czasem 🙂. Niechaj sobie schnie.

BTW: zastanawiam sie teraz , po jakie licho wsadziłem do środka tyle tych akcesoriów , jak i tak właściwe niezbyt dużo widać :-))

10 godzin temu, boberm1 napisał:

Wolałbym mniej frustrujacą drogę do jej osiagnięcia :-))

Tak się nie da. Nie ma wysiłku, nie ma satysfakcji. Może po prostu uznaj to za ćwiczenia w samodoskonaleniu

33 minuty temu, Artur_12 napisał:

ćwiczysz i szlifujesz swoje słówka (takie żeby nie zwyzywać ani producenta ani projektanta)

Niestety - mam to do siebie ze  werbalizuję swoje mysli bez przekłamań . Bez wzgledu na odbiór .

Ale - faktycznie masz trochę racji. Zamiast "uj...ć " powinienem -w mysl poprawnosci- uzyć słowa "amputować".

48 minut temu, zaruk napisał:

Nie ma wysiłku, nie ma satysfakcji. 

Drogi Zaruk - ja leniwy jestem 😉

• Thanks 1

• 3 weeks later...