boberm1 Napisano 10 Listopada 2024 Share Napisano 10 Listopada 2024 (edytowane) Z MiGami chwilowo skonczyłem . Czas na nastepny radziecki wynalazek . Troche tych maszyn przewineło sie w LLP - ergo -wypadałoby aby miniatura tej maszyny zagościła na półce . Docelowo ma to wygladać tak jak na rysunku. Nie wiem czy ten rysunek to licentia poetica , czy tez faktycznie maszyna z 7 Pułku Bombowo-Rozpoznawczego miała taki kamuflaż . Mam troche zdjeć , ale nie tej maszyny i o jakości dyskusyjnej. dodatkowo spotkałem sie też z malowaniem tej maszyny z numerem taktycznym w kolorze czerwonym . Edytowane 10 Listopada 2024 przez boberm1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada 2024 Share Napisano 10 Listopada 2024 10 minut temu, boberm1 napisał: Czas na nastepny radziecki wynalazek Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Listopada 2024 Share Napisano 10 Listopada 2024 A właśnie w innym poście napisałem, że siedzę w fotelu i czekam na Pe-2. No i jest. Będziesz eksponował silnik? Jakby co, mam trochę fajnych fotek i ujęć z kronik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 10 Listopada 2024 Autor Share Napisano 10 Listopada 2024 Teraz, barszczo napisał: A właśnie w innym poście napisałem, że siedzę w fotelu i czekam na Pe-2. No i jest. Będziesz eksponował silnik? Jakby co, mam trochę fajnych fotek i ujęć z kronik . Drogi @barszczo - silnik bedzie widoczny ( no chyba że mi "cuś" nie pójdzie :-)) ) . Mam kilka zdjęć ogólnie dostepnych w internecie onegoz silnika , ale z checia rzucę okiem na cos nowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 15 Listopada 2024 Autor Share Napisano 15 Listopada 2024 Silniczek zlozony, cdn.....w nastepnym tygodniu. Starcze obowiązki wzywają..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Listopada 2024 Share Napisano 15 Listopada 2024 Obiecane fotki, dołóż jeszcze parę drucików i będzie git : I na koniec nasza Peszka z kroniki PKF: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 15 Listopada 2024 Autor Share Napisano 15 Listopada 2024 @barszczo Klasa zdjątka. Dzieki - przydadzą się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 20 Listopada 2024 Autor Share Napisano 20 Listopada 2024 I znów ciut więcej. W tym tempie do świąt .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Listopada 2024 Share Napisano 20 Listopada 2024 Nie przesadzaj, dobrze idzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 20 Listopada 2024 Autor Share Napisano 20 Listopada 2024 Składa sie toto całkiem fajnie - choć trzeba uważać - to nie Airfix . Jest solidnie zdetalizowany - ciut jak Mitchell z Accurate . Gdybym miał wiecej wolnego czasu - w tydzień pewnikiem bym go złozył ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MNR Napisano 21 Listopada 2024 Share Napisano 21 Listopada 2024 Podglądam, bo składam ten sam model. Ja też do świąt, ale w moim tempie to raczej przyszłorocznych 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 22 Listopada 2024 Autor Share Napisano 22 Listopada 2024 (edytowane) ......cd ..... Edytowane 23 Listopada 2024 przez boberm1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 9 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2024 ....i trochę do przodu . Jak krew z nosa idzie , mimo jakosci tego wypustu. Ale na koniec tygodnia chyba zamknę kadłub. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 12 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2024 (edytowane) Siedzę od godziny i próbuje złozyc to zdetalizowane Gówno made in Kufajlandia. Nie wiem kto to projektował , ale musiał miec zdrowo na.....lone we łbie. Z chęcią porozmawiałbym z tym debilem , a potem zakopał go pod drzewem. Jestem uparty, więc finalnie złoże te dwie połówki kadłuba , ale chęć rzucenia tym syfem o ściane kilka razy juz mnie naszła. Poprawka do kwestii rozmowy - najpierw uje...łbym mu obcęgami wszystkie palce. Grrrrrrr.... Edit Gwożdziem do mojej "radości " jest krzywo odlana osłona kabinki - ergo - muszę ją ciut na gorąco ( ciepło) w paluchach powyginać modląc si,ę aby nic nie pękło. Edytowane 12 Grudnia 2024 przez boberm1 literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 12 Grudnia 2024 Share Napisano 12 Grudnia 2024 Ale po co te nerwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 12 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2024 Teraz, giberes napisał: Ale po co te nerwy? Oj tam . Od razu nerwy.... Ja jestem niesłychanie spokojny człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 12 Grudnia 2024 Share Napisano 12 Grudnia 2024 W dniu 9.12.2024 o 19:44, boberm1 napisał: Ale na koniec tygodnia chyba zamknę kadłub. Ważne, że nie musisz się spieszyć, zostało kilka dni na tę czynność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 12 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2024 Teraz, giberes napisał: Ważne, że nie musisz się spieszyć, zostało kilka dni na tę czynność Przed chwilą jakoś toto złozyłem - w sumie przed czasem . Niechaj sobie schnie. BTW: zastanawiam sie teraz , po jakie licho wsadziłem do środka tyle tych akcesoriów , jak i tak właściwe niezbyt dużo widać :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 12 Grudnia 2024 Share Napisano 12 Grudnia 2024 Teraz, boberm1 napisał: po jakie licho To się nazywa : SATYSFAKCJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 12 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2024 2 minuty temu, giberes napisał: To się nazywa : SATYSFAKCJA Wolałbym mniej frustrujacą drogę do jej osiagnięcia :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Grudnia 2024 Share Napisano 13 Grudnia 2024 10 godzin temu, boberm1 napisał: Wolałbym mniej frustrujacą drogę do jej osiagnięcia :-)) Tak się nie da. Nie ma wysiłku, nie ma satysfakcji. Może po prostu uznaj to za ćwiczenia w samodoskonaleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 13 Grudnia 2024 Share Napisano 13 Grudnia 2024 ćwiczysz i szlifujesz swoje słówka (takie żeby nie zwyzywać ani producenta ani projektanta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 13 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2024 33 minuty temu, Artur_12 napisał: ćwiczysz i szlifujesz swoje słówka (takie żeby nie zwyzywać ani producenta ani projektanta) Niestety - mam to do siebie ze werbalizuję swoje mysli bez przekłamań . Bez wzgledu na odbiór . Ale - faktycznie masz trochę racji. Zamiast "uj...ć " powinienem -w mysl poprawnosci- uzyć słowa "amputować". 48 minut temu, zaruk napisał: Nie ma wysiłku, nie ma satysfakcji. Drogi Zaruk - ja leniwy jestem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 13 Grudnia 2024 Share Napisano 13 Grudnia 2024 dokładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2024 Praca posuwa się.... Bedę "ubrzydzał" peszkę.. czyli farbki olejne slynnej f-y renesans plus chusteczki,pałeczki higieniczne i takie tam.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi