Deco Napisano 21 Sierpnia 2006 Share Napisano 21 Sierpnia 2006 Szukałem na googlach ale jakoś nie mogłem znależć.Ma ktoś z modelworkowców( ) fotki jakiś rządowych smigłowców głównie chodzi mi Mi-2 i Mi-8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Sierpnia 2006 Share Napisano 21 Sierpnia 2006 Rządowy Mi-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2006 A czy ja wiem zdawało mi się kiedyś że widziałem Mi-2 w malowaniu takim jak rządowy Mi-8.Mogłem mieć przywidzenia!a ktoś produkuje model Mi-8 .Bo bym sobie poslkiego zrobił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 Revell albo Italeri coś kiedyś w 72 chyba robiło ale nie jestem pewny, rozejrzyj sie na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 A czy ja wiem zdawało mi się kiedyś że widziałem Mi-2 w malowaniu takim jak rządowy Mi-8.Mogłem mieć przywidzenia!a ktoś produkuje model Mi-8 .Bo bym sobie poslkiego zrobił! To faktycznie Ci się musiało zdawać z tym Mi-2 A jeśli będziesz chciał zrobić rasowego rządowego Mi-8, to okna są tam kwadratowe, a z tego co wiem, takich nikt nie robi. Ale z przeróbką nie powinno być problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 Dominiku może widziałeś Mi-2 albo PZL Kania w malowaniu straży granicznej Co do Mi-8 to najlepszy model robi Zvezda ostatnio pakowany przez Revell. Jeśli chcesz coś taniego i dobrego to kup sobie Mi-8 KP/Mastercraft. http://www.allegro.pl/item122136156_super_model_helikoptera_mi8_sar_meet.html Bardzo fajna cena, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 22 Sierpnia 2006 Share Napisano 22 Sierpnia 2006 Może chodzi o Mi-2RM z 30EL MW w biało-czerwonym malowaniu, który po przekazaniu do 49 PŚB WL otrzymał idiotyczny napis Land Forces. Kopalnia fotek wszystkiego co lata w Polsce http://aviation.pol.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Kalki i fotki na podstawie których można zrobić Mi8 znajedziesz w serii Topshots wydawnictwa Kagero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Dziekuję wszystkim za odpowiedzi! Z tym rzadowym Mi-2 to mi się pewnie przywidziało.A tego Mi -8 kupie i sobie zrobie! pzdr Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 3 Września 2006 Autor Share Napisano 3 Września 2006 A nie wiecie jakmi śmigłowcami podzczas pielgrzymek do poslki latał Jan Paweł II???albo ajkimi samolotami cywilnymi i są jakies zestawy z takimi samolotami ???Bo do szkoły chce zrobic model na wystawe o papieżu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 W temacie papieskich śmigłowców, to Jan Paweł II podróżował po Polsce przeważnie różnymi Mi-8S m.in. 619. Raz zdarzył się Bell-412SP czyli taki jak ten ze zdjęcia tyle, że na kołach Natomiast w czasie pielgrzymki na Litwę udało się, by śmigłowcem papieskim był W-3 Sokół 414 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Grzesiu to 72 czy 48-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 8 Września 2006 Autor Share Napisano 8 Września 2006 Są jakies zestawy tego Bella lub Sokoła???Produkuje je ktoś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBZ Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Bell 412 na kołach to wersja HP a nie SP. W 1993 wymieniono go na obecnego SP nr.02. Pomiędzy majem i wrześniem 1991 był używany pierwszy SP nr.02, wypożyczony od Bella, który został później kupiony przez Słowenię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Sokoła szukaj w antykwariatach (vaku z Broplanu ew. żywica z TopGun`a, czeskie Legato narazie nie robi - mają formy TopGuna lekko zmienione) Bell - podobno jedyna sensowna przeróbka to kanadyjski Griffon Italerki Grzesiu właśnie chyba z tego zestawu robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Września 2006 Share Napisano 11 Września 2006 (edytowane) Bell 412 na kołach to wersja HP a nie SP. W 1993 wymieniono go na obecnego SP nr.02. Pomiędzy majem i wrześniem 1991 był używany pierwszy SP nr.02, wypożyczony od Bella, który został później kupiony przez Słowenię. Radzę zweryfikować swoje dane: http://www.36splt.mil.pl http://lotnictwo.net/foto.php?id=128532 Dwa Belle 412 wypożyczono i sprowadzono do Polski przed pielgrzymką papieża w 1991roku. Egzemplarz 412HP "02" został zwrócony zakładom Bella we wrześniu 1991. Drugi śmigłowiec Bell-412SP "01" (z podwoziem kołowym) został oddany w czerwcu 1993, a zastąpiono go obecnym HP "02". Edytowane 11 Września 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Września 2006 Share Napisano 11 Września 2006 Sokoła szukaj w antykwariatach (vaku z Broplanu ew. żywica z TopGun`a, czeskie Legato narazie nie robi - mają formy TopGuna lekko zmienione)Bell - podobno jedyna sensowna przeróbka to kanadyjski Griffon Italerki Grzesiu właśnie chyba z tego zestawu robił Wszystko się zgadza, zarówno co do dostępnych zestawów, jak i tego, że mój modelik to przerobiony Griffon z Italerki 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miki24 Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 A nie wiecie jakmi śmigłowcami podzczas pielgrzymek do poslki latał Jan Paweł II???albo ajkimi samolotami cywilnymi i są jakies zestawy z takimi samolotami ???Bo do szkoły chce zrobic model na wystawe o papieżu! Witam, nie wiem czy to prawda ale słyszałem że Jan Paweł II latał Sokołem ze straży granicznej, a dokładniej SN-30XG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 Nie musisz przerabiać Mi-8 na wariant z prostokątnymi oknami żeby mieć go w malowaniu 36 SPLT, jest Mi-8 z okrągłymi oknami z numerem bocznym 660,wystarczy dopasować kalki z wydawnictwa Kagero gdzie jest numer boczny 630. Pozdrawiam. Krystek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Lada moment będzie jeszcze jeden Mi-8 S z okrągłymi oknami już się "składa" i wraca do służby a będzie to "636" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi