Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ukazał się model naszej Newy SC w skali 1:72. Produkt jest sygnowany przez firmę PST. W środku znajdujemy tak naprawdę wypraski PST (podwozie czołgu T-55) i wypraski firmy Gran (wyrzutnia i cztery rakiety).

Jakość wyprasek nie jest powalająca, cena za to tak - 123 zł zapłaciłem w koszalińskiej Tęczy.

Jednak... model jest ciekawy i musiałem go mieć

PST_72066.jpg

Jak się zbiorę, to obiecuje inbox

Napisano

Dobrze niestety widzisz... to chyba za ten napis: "Limited edition"

Zresztą S-300 PST kosztuje tyle samo :(

Napisano

Żeby ktoś robił rakiety do S-125 toby Trumpeter nie był potrzebny...

Swoją drogą to Trumpek też chyba zdrożał przez ruchy dolara... PT-76B wersja rosyjska chodziła już za 70-80 zł, a dziś nabyłem wersje polska za 105 zł...

Napisano

heh....

No fakt, drogi. Już prawie to zamówiłem ale gdy się zorientowałem, że to jest na podwoziu T-55 mój zapał ostygł. Trzeba by jeszcze wybulić za blachy a może i gąsienice żeby to jakoś wyglądało. GRAN robił tę wyrzutnię w wersji "stacjonarnej" wię "pożenili" dwa zestawy i tyle. Podoba mi się za to PST 72060 - S-300 PMU Radar : http://www.jadarhobby.pl/72060-s300-radar-p-8192.html

Czy ktoś może udzielić informacji czy warto tego klocka zamawiac?

Pozdrawiam

Napisano

Dokładnie tak zrobili Bo wersję stacjonarną z GRANa to już sklejałem

Tu jest jej inbox: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=3249&highlight=newa

Relacja z budowy: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=3265&highlight=s125

A podwozie to model PST.

Mimo wad i ceny to model ma dla mnie i tak jedną niepowtarzalną zaletę - kolejny wóz w polskich barwach w mojej kolekcji

Napisano

Już kiedyś oglądałem ;-) Mało jest zestawów rakietowych na forum.

Bardzo ładnie wykonany. Gratulacje!

Z tego co widzę to te ramki z GRAN-u są całkiem całkiem. Z podwoziem możesz zaczekać na T-55 Trumpeter-a ale jak dasz blaszki PART-a to będzie super. Gąski w PST są chyba o niebo lepsze niż w T-55 z ACE

Pozdrawiam

Napisano

Gąski z PST są całkiem fajne (tyle o ile). Myślę, że nie będę czekał na T-55 z Trumpka (tego kupię do budowy normalnego czołgu), a zainwestuje w blaszki. Mam też gąski fototrawione z ACE.

Napisano

A. Jak masz te gaski to OK. To plus blaszki PART-a i będzie extra. A modelik to będzie super unikat. Już się nie mogę doczekać relacji z budowy!

Pozdrawiam!

Napisano
heh....

No fakt, drogi. Już prawie to zamówiłem ale gdy się zorientowałem, że to jest na podwoziu T-55 mój zapał ostygł. Trzeba by jeszcze wybulić za blachy a może i gąsienice żeby to jakoś wyglądało. GRAN robił tę wyrzutnię w wersji "stacjonarnej" wię "pożenili" dwa zestawy i tyle. Podoba mi się za to PST 72060 - S-300 PMU Radar : http://www.jadarhobby.pl/72060-s300-radar-p-8192.html

Czy ktoś może udzielić informacji czy warto tego klocka zamawiac?

Pozdrawiam

sklejałem S-300 PMU Grumble z PST....Napiszę krótko: chcę o tym zestawie jak najszybciej zapomnieć. Tona szpachli, nieco zwichrowana rama podwozia i tragiczny bieżnik opon. Pełni szczęścia serwują jamy skurczowe w widocznych miejscach i kiepski plastik. W sumie za ponad 100 zł nie warto. Ja swój egzemplarz kupiłem okazyjnie na alledrogo za jakieś 50-60 zł i taką cenę moim zdaniem można zapłacić za ten model.

Napisano

Sokol pamiętasz kiedy rzuciłeś tego niusa na PWMie? To było chyba z rok temu! Chłopaki z PST chyba przysnęli, a raczej zahibernowali, bo ucichło o nich całkowicie

To ja czekam na warsztacik, bez popcornu, bo w zęby włazi

Napisano

No myślę, że nius o Newie to był grubo ponad rok temu...

Niestety czasami tak z tymi firmami jest, że przyśpią...

Ja już też sporo czasu czekam na obiecanego Su-22 1:32 z Trumpka... i nic

Pozdrawiam

sokol