sokol Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Ukazał się model naszej Newy SC w skali 1:72. Produkt jest sygnowany przez firmę PST. W środku znajdujemy tak naprawdę wypraski PST (podwozie czołgu T-55) i wypraski firmy Gran (wyrzutnia i cztery rakiety). Jakość wyprasek nie jest powalająca, cena za to tak - 123 zł zapłaciłem w koszalińskiej Tęczy. Jednak... model jest ciekawy i musiałem go mieć Jak się zbiorę, to obiecuje inbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Jak się zbiorę, to obiecuje inbox To ja poproszę o szybsze zbieranie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Wojtek czy ja dobrze widze ? 123 PLN za 1:72... (?!) Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Dobrze niestety widzisz... to chyba za ten napis: "Limited edition" Zresztą S-300 PST kosztuje tyle samo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 O w mordę. Tyle pewnie kosztowałby z Trumpetera w 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Żeby ktoś robił rakiety do S-125 toby Trumpeter nie był potrzebny... Swoją drogą to Trumpek też chyba zdrożał przez ruchy dolara... PT-76B wersja rosyjska chodziła już za 70-80 zł, a dziś nabyłem wersje polska za 105 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 A już polska jest w sprzedaży?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Tak już jest http://www.jadarhobby.pl/trumpeter-00382-pt76b-polska-wersja-p-16483.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Tych ludzi na Bialorusi to juz calkowicie pogrzalo... Ja wiem ze tam trzeba duzo placic bo sila robocz droga itd. , ale 30$ za model 1:72 to calkowita przeginka. Z S-300 to juz widac ze delikatnie ich zycie bedzie jednak prostowac - http://www.alanger.us/default.asp?go=4&id=6890 - tu juz taniej. Ciekawe ile te modele kosztuja w Minsku ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 heh.... No fakt, drogi. Już prawie to zamówiłem ale gdy się zorientowałem, że to jest na podwoziu T-55 mój zapał ostygł. Trzeba by jeszcze wybulić za blachy a może i gąsienice żeby to jakoś wyglądało. GRAN robił tę wyrzutnię w wersji "stacjonarnej" wię "pożenili" dwa zestawy i tyle. Podoba mi się za to PST 72060 - S-300 PMU Radar : http://www.jadarhobby.pl/72060-s300-radar-p-8192.html Czy ktoś może udzielić informacji czy warto tego klocka zamawiac? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Dokładnie tak zrobili Bo wersję stacjonarną z GRANa to już sklejałem Tu jest jej inbox: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=3249&highlight=newa Relacja z budowy: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=3265&highlight=s125 A podwozie to model PST. Mimo wad i ceny to model ma dla mnie i tak jedną niepowtarzalną zaletę - kolejny wóz w polskich barwach w mojej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Już kiedyś oglądałem ;-) Mało jest zestawów rakietowych na forum. Bardzo ładnie wykonany. Gratulacje! Z tego co widzę to te ramki z GRAN-u są całkiem całkiem. Z podwoziem możesz zaczekać na T-55 Trumpeter-a ale jak dasz blaszki PART-a to będzie super. Gąski w PST są chyba o niebo lepsze niż w T-55 z ACE Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 29 Października 2008 Autor Share Napisano 29 Października 2008 Gąski z PST są całkiem fajne (tyle o ile). Myślę, że nie będę czekał na T-55 z Trumpka (tego kupię do budowy normalnego czołgu), a zainwestuje w blaszki. Mam też gąski fototrawione z ACE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 A. Jak masz te gaski to OK. To plus blaszki PART-a i będzie extra. A modelik to będzie super unikat. Już się nie mogę doczekać relacji z budowy! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Na pewno będzie... może jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 heh.... No fakt, drogi. Już prawie to zamówiłem ale gdy się zorientowałem, że to jest na podwoziu T-55 mój zapał ostygł. Trzeba by jeszcze wybulić za blachy a może i gąsienice żeby to jakoś wyglądało. GRAN robił tę wyrzutnię w wersji "stacjonarnej" wię "pożenili" dwa zestawy i tyle. Podoba mi się za to PST 72060 - S-300 PMU Radar : http://www.jadarhobby.pl/72060-s300-radar-p-8192.html Czy ktoś może udzielić informacji czy warto tego klocka zamawiac? Pozdrawiam sklejałem S-300 PMU Grumble z PST....Napiszę krótko: chcę o tym zestawie jak najszybciej zapomnieć. Tona szpachli, nieco zwichrowana rama podwozia i tragiczny bieżnik opon. Pełni szczęścia serwują jamy skurczowe w widocznych miejscach i kiepski plastik. W sumie za ponad 100 zł nie warto. Ja swój egzemplarz kupiłem okazyjnie na alledrogo za jakieś 50-60 zł i taką cenę moim zdaniem można zapłacić za ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Sokol pamiętasz kiedy rzuciłeś tego niusa na PWMie? To było chyba z rok temu! Chłopaki z PST chyba przysnęli, a raczej zahibernowali, bo ucichło o nich całkowicie To ja czekam na warsztacik, bez popcornu, bo w zęby włazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 No myślę, że nius o Newie to był grubo ponad rok temu... Niestety czasami tak z tymi firmami jest, że przyśpią... Ja już też sporo czasu czekam na obiecanego Su-22 1:32 z Trumpka... i nic Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi