Artur_12 Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia (edytowane) cześć jak kolega mi doradził o tu: zakupiłem ten lakier ale mam do niego mieszane uczucia 1. lakier po prostu jakby się przelał po modelu zostawiając paskudne nierówności 2. lakier wyżarł na stateczniku poziomym farbę w sprayu 3. mam wrażenie że trudno kontrolować jego nakładanie (za grube warstwy) 4. lakier nie chce wyschnąć nawet po paru dniach 5. robią się bąbelki (czy to może być z powodu tłuszczu?) 6. gdzie nie gdzie wyżarł trochę farby Edytowane 5 Grudnia przez Artur_12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 5 Grudnia Autor Share Napisano 5 Grudnia podsyłam zdjęcia v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia Zdjęć nie widzę, ale przypuszczam, że z powodu pkt. 3 zaistniały pozostałe punkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia Może to być reakcja chemiczna na nakładaną farbę.Te samochodowe są dosyć agresywne.A Tamiyową w spreyu nie było by lepiej to robić?Jak kłaść samochodowy lakier to na podobną bazę o podobnym składzie. Ale to moje przypuszczenia.Może ktoś inny poda inną teorię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 6 Grudnia Autor Share Napisano 6 Grudnia dobre przypuszczenie ale słyszałem że tamiya też bywa agresywna i czytałem na forum ile jest z nią problemów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 6 Grudnia Autor Share Napisano 6 Grudnia ale model chyba jestem w stanie wyratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 6 Grudnia Share Napisano 6 Grudnia 2 godziny temu, Artur_12 napisał: dobre przypuszczenie ale słyszałem że tamiya też bywa agresywna i czytałem na forum ile jest z nią problemów A na którym forum przeczytałeś o problemach z Tamiya? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 6 Grudnia Autor Share Napisano 6 Grudnia na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 6 Grudnia Share Napisano 6 Grudnia (edytowane) 21 godzin temu, Artur_12 napisał: cześć jak kolega mi doradził o tu: Kolega jest znany z tego, że często poleca czego sam nie wypróbował. Edytowane 6 Grudnia przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 6 Grudnia Autor Share Napisano 6 Grudnia no nic mówi się trudno na szczęcie da radę ten model jeszcze wyratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 7 Grudnia Share Napisano 7 Grudnia W dniu 6.12.2024 o 15:30, Artur_12 napisał: na tym A w którym wątku na tym forum o tym przeczytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi