GrzegorzM Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 Model, który wyrwał mi serce i zafundował lekcję pokory. Jednak są na tym modelarskim świecie rzeczy o których mi się nie śniło. Błędy i uszkodzenia, których naprawiać nie potrafię... Sama budowa przebiegała bez zakłóceń, spasowanie prima sort, malowanie nowymi wciąż dla mnie farbkami/lakierami Hataka Orange Line też dobrze. Nawet z AK Heavy Chipping Effect się dogadałem. Ale kalkomanie... mógłbym napisać książkę o tym i Stephen King by pobladł. Od etapu wyciągnięcia z woreczka po wash i lakiery same problemy. W życiu nie ruszę już tego filmu, niech sobie będą poplamione, świecące jakie tam chcą. Byle były. Ale i to nie jest gwarancją, bo pierwszy film odpadł na sucho, gdy spojrzałem na trzymaną w ręku kalkomanię ...Szkoda, bo bardzo lubię modele Eduarda i chciałoby się, żeby wszystko było na "tip top''. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 Oznaczenia i litery nie wyglądają na zbyt skomplikowane. Może, następnym razem, spróbuj zrobić maski i pomalować? Też wymaga ostrożności, ale można i lepiej wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Grudnia 2024 Share Napisano 21 Grudnia 2024 Ruchoma część osłony kabiny pilota powinna być przesunięta bardziej do tyłu, dorób jeszcze linkę anteny. Za Spita wielki plus, następny będzie lepszy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 Z kalkami sobie poradzisz , kwestia treningu. Zostało Ci ich trochę po tym modelu więc możesz sobie poćwiczyć . Najgorsze są rondle na dużych zagięciach , ale dodam że ich namalowanie w tym miejscu też nie jest łatwe ( maska sprężynuje i trzeba wspomagać się taśmą tamiya. Obecnie nie wyobrażam sobie innych kalek z napisami eksploatacji. Co do edkowego modelu daje dużą frajdę w budowie , sporo części , ładny cockpit . Ma parę zdrad , ale to w końcu nie tamiya. Następny będzie lepszy. POWODZENIA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi