martinello Napisano 13 Maja 2025 Napisano 13 Maja 2025 W dniu 11.05.2025 o 09:19, piotrkur napisał: Sam trawisz?ze dwie bym wziął.. Nie wiem czy ten sam typ, ale aber wydał taki stelaż na narzędzia w wariancie drugowojennym. Dostępne są też wydruki 3d. 1 Cytuj
pmroczko Napisano 20 Maja 2025 Autor Napisano 20 Maja 2025 Dzień dobry! Dziękuję Wam za komentarze! Jest kilka wariantów tego trzymaka i być może było by prościej wydrukować go w jednym kawałku razem z narzędziami i paskami. Jak projektowałem te blachy wiele lat temu to jeszcze drukarki 3D nie były na tym poziomie. To może jeszcze jeden oldskulowy update - lusterka. Tak się składa, że kupiłem ten zestaw od modelarza, który akurat wział z tego zestawu tylko lusterka a resztę sprzedał mi w okazyjnej cenie. Trochę siłą rozpędu wziąłem na wzór lusterka z M54 i wykręciłem coś takiego: Potem spojrzałem na moja fotografię i cóż... "Mój" wóz miał inne lusterka! Zacząłem pytać co i jak i doszedłem do bardzo ciekawych informacji - otóż lusterka ze zdjęcia pochodzą z dzięsięciotonowego M123! Także trzeba było znowu popracować, i te drugie lusterka były już trudniejsze w lutowaniu... Jak widać męczyłem się z nimi, zwłaszcza, że miałem dosyć g*wnianą lutownicę... Ale po pomalowaniu chyba nie jest aż tak źle: Zobaczmy, jak dalej to będzie szło... Dziękuję za uwagę i pozdrawiam! Paweł 4 Cytuj
Lipstein Napisano 23 Maja 2025 Napisano 23 Maja 2025 W dniu 20.05.2025 o 22:40, pmroczko napisał: Zobaczmy, jak dalej to będzie szło... A jak, elegancko jak zawsze! Cytuj
pmroczko Napisano 24 Maja 2025 Autor Napisano 24 Maja 2025 Dziękuję bardzo za komentarz i za miłe słowa! Cytuj
pmroczko Napisano 26 Maja 2025 Autor Napisano 26 Maja 2025 OK, to po długich bojach lusterka gotowe: Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 4 Cytuj
Lipstein Napisano 27 Maja 2025 Napisano 27 Maja 2025 A nie mógłbyś jakoś bardziej urealnić tej plandeki nad kabiną? Haczyki do naciągnięcia, paski, linka naciągu... Cytuj
pmroczko Napisano 28 Maja 2025 Autor Napisano 28 Maja 2025 Sprawdziłem to - musiało by to wyglądać mniej więcej tak: Ponieważ efektywnie nie mam już dojścia do tej okolicy, wiec zostanie tak jak jest - więcej do zepsucia niż do dodania... Pozdrawiam Paweł 1 Cytuj
pmroczko Napisano 29 Maja 2025 Autor Napisano 29 Maja 2025 Dzień dobry! Model skończony, zapraszam do galerii: Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj
Lipstein Napisano 30 Maja 2025 Napisano 30 Maja 2025 W dniu 28.05.2025 o 12:29, pmroczko napisał: Ponieważ efektywnie nie mam już dojścia do tej okolicy, wiec zostanie tak jak jest - więcej do zepsucia niż do dodania... FOCH! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi