grzesioc Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja I to jest modelarstwo level master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja W dniu 11.05.2025 o 09:19, piotrkur napisał: Sam trawisz?ze dwie bym wziął.. Nie wiem czy ten sam typ, ale aber wydał taki stelaż na narzędzia w wariancie drugowojennym. Dostępne są też wydruki 3d. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Maja Autor Share Napisano 20 Maja Dzień dobry! Dziękuję Wam za komentarze! Jest kilka wariantów tego trzymaka i być może było by prościej wydrukować go w jednym kawałku razem z narzędziami i paskami. Jak projektowałem te blachy wiele lat temu to jeszcze drukarki 3D nie były na tym poziomie. To może jeszcze jeden oldskulowy update - lusterka. Tak się składa, że kupiłem ten zestaw od modelarza, który akurat wział z tego zestawu tylko lusterka a resztę sprzedał mi w okazyjnej cenie. Trochę siłą rozpędu wziąłem na wzór lusterka z M54 i wykręciłem coś takiego: Potem spojrzałem na moja fotografię i cóż... "Mój" wóz miał inne lusterka! Zacząłem pytać co i jak i doszedłem do bardzo ciekawych informacji - otóż lusterka ze zdjęcia pochodzą z dzięsięciotonowego M123! Także trzeba było znowu popracować, i te drugie lusterka były już trudniejsze w lutowaniu... Jak widać męczyłem się z nimi, zwłaszcza, że miałem dosyć g*wnianą lutownicę... Ale po pomalowaniu chyba nie jest aż tak źle: Zobaczmy, jak dalej to będzie szło... Dziękuję za uwagę i pozdrawiam! Paweł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja W dniu 20.05.2025 o 22:40, pmroczko napisał: Zobaczmy, jak dalej to będzie szło... A jak, elegancko jak zawsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano Sobota o 08:38 Autor Share Napisano Sobota o 08:38 Dziękuję bardzo za komentarz i za miłe słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano Poniedziałek o 16:09 Autor Share Napisano Poniedziałek o 16:09 OK, to po długich bojach lusterka gotowe: Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Wtorek o 08:04 Share Napisano Wtorek o 08:04 A nie mógłbyś jakoś bardziej urealnić tej plandeki nad kabiną? Haczyki do naciągnięcia, paski, linka naciągu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano Wtorek o 20:33 Autor Share Napisano Wtorek o 20:33 A już miałem kończyć ten model!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano Środa o 10:29 Autor Share Napisano Środa o 10:29 Sprawdziłem to - musiało by to wyglądać mniej więcej tak: Ponieważ efektywnie nie mam już dojścia do tej okolicy, wiec zostanie tak jak jest - więcej do zepsucia niż do dodania... Pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 godzin temu Autor Share Napisano 8 godzin temu Dzień dobry! Model skończony, zapraszam do galerii: Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi