Aleksander z Zalasu Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Jak do tej pory, nie udało mi się doprowadzić do końca żadnego warsztatu, ciekawe czy tym razem mi się uda. Jako że na śmigłowce produkcji WSK "PZL-Świdnik" S.A. nie mogę już patrzeć, na warsztat biorę PZL SW-4 w wersji RUAS. Postanowiłem podejść do tematu z odrobiną ambicji i go trochę pootwierać. Pierwsze próby otwarcia modelu już podejmowałem: Najpierw bagażnik: Później przedziały paliwowe i elektryczne oraz siatki we wlotach powietrza: Były też porażki: Pierwsze prace już wykonane, najpierw kabina: Kolejny krok to będzie szpachlowanie zbędnych linii i wycięcie osłon przydziałów silnika i przekładni. Ciąg dalszy nastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 (edytowane) Czy to będzie taki? Edytowane 28 Grudnia 2024 przez Mitrandir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 28 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2024 A ma być? Myślę o oryginalnym SP-PSZ. Ten 0401 to makieta była. Choć był by prostszy do zrobienia. Szyby z których czystością mam zawsze problem zamalować na czarno i problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2024 Osłony wycięte zgrubnie. Na dalszym etapie będzie wymagana obróbka wykańczająca by spasować z resztą. Teraz, jak już się otworzyło przedziały, to trzeba je wypełnić. Na podstawie dostępnych w sieci zdjęć silnika i przekładni, podejmuję próbę wyrzeźbienia przedziałów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 Nie do końca makieta... Demonstrator, jak chcesz wnętrze to proszę Mam jeszcze trochę detali zewnętrznych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2024 To jest makieta. Szczegóły priv. Dziękuję za zdjęcia wnętrza, zapomniałem już, że nowa tablica przyrządów była od czwartej i siódmej maszyny czwartej serii. Teraz mogę zrobić zarówno SP- PSZ jak i makietowego 0401. Co wyjdzie to się jeszcze okaże. Tymczasem po całym dniu dłubania, przedziały silnikowy i przekładniowy nabierają kształtu: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 30 Grudnia 2024 Share Napisano 30 Grudnia 2024 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi