Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

dziś doszedł do mnie modelik, więc stwierdziłem, że zrobię Wam małego in-box'a.

Bandaże kół jak i liny są wykonane z gumy i niestety widać na nich ślady łączenia form (na fotkach chyba nie widać). Na wypraskach gdzie nie gdzie ślady po wypychaczach, no i do tego malutka blaszka. Na temat jej grubości/jakości się nie wypowiem, bo pierwszy raz widzę w ogóle fototrawionkę

Oto pudło:

DSC00970.JPG

bandaże + linki

DSC00975.JPG

wypraski

DSC00976.JPG

DSC00979.JPG

DSC00980.JPG

DSC00984.JPG

DSC00985.JPG

kalka + wspomniana blaszka

DSC00988.JPG

Na koniec jeszcze małe pytanie do Krakusów

Orientuje się ktoś z was może czy w którymś z krakowskich stacjonarnych modelarskich jest dostępna toczona lufa w skali 1:72 do tego radzieckiego ustrojstwa?

Napisano

Rewelacyjnie to to nie wygląda , ale troche pracy i da się jak ze wszytskiego zrobić coś dobrego. Ciekawią mnie kalki , a dokładniej to coś co imituje gałązki ? Możesz wrzucić fotke malowania z tymi ' gałązkami ' z instrukcji ?

Napisano

Te gałązki to chyba do wersji zimowej ?? Jak to na instrukcji wygląda.

Napisano
Te gałązki to chyba do wersji zimowej ??

Zapewne tak , ale szczerze mówiąc czegoś takieg jeszcze nie widziałem.

Pewnie indywidualne malowanie załogi.

Napisano

to pewnie ma być ta maszyna

su122.jpg

zródło Militaria nr240.

W sumie całkiem ciekawie malowanie, ciekawe czy istniało naprawdę

Napisano

Eeeee, superowy, już wiem co kupię jak zwalczę obecne, bardzo ładniusi.

Napisano
Możesz wrzucić fotke malowania z tymi ' gałązkami ' z instrukcji ?

W instrukcji nie ma wersji malowania z tymi gałązkami

Pewnie miały one być do wersji malowania podanej przez R_Mazzi'ego, problem w tym że są czarne a w militariach są zielone

I tak nie będę się porywał na takie malowanie w moim drugim modelu

Ponawiam pytanie do Krakusów o lufę do tego sprzętu w krakowskich sklepach modelarskich dość mi na tym zależy bo wydaje mi się, że ta zestawowa jest beznadziejna