Paweł216 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Witam Jako klasa Man-a wybraliśmy się na wycieczke do fabryki w Niepołomicach Porobiłem kilka fotek Daniel ty tez daj swoje xD Rama do Gabaryta Silniczki(szkoda, że jie V8 ) I Man-ik Polska Mam jeszcze dużo fotek ale to np. wlektryka,pnęumatyka itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 No miodzik, Jak ja ci zazdroszczę takiej wycieczki........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Mam jeszcze dużo fotek ale to np. wlektryka,pnęumatyka To zapodaj na pewno się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 No proszę. Bardzo ładne zdjęcia. Ty chodzisz na Hożą do technikum, prawda? Też mam zamiar się tam wybrać i również do klasy Mana. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Na Aleje Jana Pawła II 69 TomaszDudek jutro dam jak naładuje aparat P.S. Ale i zawiodłem się na manie bo w Polsce nie robią silników v8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Ej chłopaki!! A ja też dzisiaj byłem na wycieczce w MANie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras45 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 I ja też , z tym, że nam powiedziano, iż nie wolno robić zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Co ty gadasz, że nie wolno było robic zdięc jak każdy robił Niebieski 6x4 fajnie chodził mam filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Niebieski 6x4 fajnie chodził mam filmik Smile Dajesz linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Właśnie, wystaw na youtube.com i daj linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 http://www.wrzuta.pl/film/4KBTJjrZoC/man-ik_6x4 Nie słuchajcie komentaży, bo jakis chłopak nie z naszej klasy używał niecenzuralnych słów P.S. na YouTube nie chciało się coś załadowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Ale czytałem gdzieś że ostatnio 150 osób wyleciało z MAN'a w Niepołomicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Narazie nikt nie wyleciał. Mieli zrobic 2 zmiane ale przez ten krach wsztrzymują się. Tam jest wszystko na czas. Mechanik na złożenie części ma ponad 8 min. Robią 50 samochodów na dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Niemiecki koncern MAN zwolni do końca roku 150 z ok. 550 pracowników zatrudnionych w fabryce samochodów ciężarowych w Niepołomicach koło Krakowa. Redukcję załogi i ograniczenie produkcji koncern tłumaczy złą koniunkturą na światowym rynku motoryzacyjnym. Zwolnienia zostały uzgodnione ze związkami zawodowymi działającymi w firmie. Osoby odchodzące z pracy dostaną odprawy wyższe od ustawowych. Pracodawca zaproponował im pracę w swoich dwóch innych fabrykach w Polsce: w Starachowicach i Sadach koło Poznania oraz możliwość podjęcia pracy w kilku innych krakowskich firmach. Koncern MAN otworzył nową fabrykę samochodów ciężarowych w Niepołomicach koło Krakowa pod koniec zeszłego roku. Zakład został wybudowany od podstaw w ciągu ponad roku kosztem około 92 mln euro. Zatrudnienie miało znaleźć w nim docelowo około 650 osób. Zdolności produkcyjne fabryki wynoszą w trybie jednozmianowym ponad 15 tysięcy sztuk pojazdów rocznie. Zakład w Niepołomicach to końcowa montownia produkującą głównie pojazdy ciężarowe TGA Worldwide o dopuszczalnej masie całkowitej ponad 16 ton, przeznaczone na rynki Europy środkowo-wschodniej oraz Federacji Rosyjskiej. Inwestycja firmy MAN to największe przedsięwzięcie sektora motoryzacyjnego w województwie małopolskim. PAP/INTERIA.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Artykuł z etransport.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 No z kilkoma informacjami sie zgodze tylko, że maja utrzymywac kontakt z pracownikami. Ale np. Niepołomicach produkuja samochody wszelkiego rodzaju(TGA,TGX,TGM,ciągniki,gabaryty, i pod zabudowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 No fajna wycieczka . Często niekiedy właśnie sobie oglądam takie maszynki z Niepołomic jak jadą A4 w stronę Katowic do klientów . Też bym chciał takie wycieczki Ja to tylko na targi logistyczne itp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Co do zakazu robienia zdjęć, dziwne to trochę że na linii produkcyjnej pozwolili wam robić zdjęcia. Ja jak byłem klasowo we fabryce Fiata w Tychach to nie było mowy o robieniu fotek na liniach produkcyjnych. Gotowe samochody owszem tam to mogliśmy sobie robić zdjęcia,ale nie na fabryce. A tak to fajna wycieczka wam się trafiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi