Paweł216 Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 Witam Jako klasa Man-a wybraliśmy się na wycieczke do fabryki w Niepołomicach Porobiłem kilka fotek Daniel ty tez daj swoje xD Rama do Gabaryta Silniczki(szkoda, że jie V8 ) I Man-ik Polska Mam jeszcze dużo fotek ale to np. wlektryka,pnęumatyka itp.... Cytuj
Truckerek93 Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 No miodzik, Jak ja ci zazdroszczę takiej wycieczki........ Cytuj
TomaszDudek Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 Mam jeszcze dużo fotek ale to np. wlektryka,pnęumatyka To zapodaj na pewno się przydadzą Cytuj
Redline Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 No proszę. Bardzo ładne zdjęcia. Ty chodzisz na Hożą do technikum, prawda? Też mam zamiar się tam wybrać i również do klasy Mana. Pozdro Cytuj
Paweł216 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Napisano 7 Listopada 2008 Na Aleje Jana Pawła II 69 TomaszDudek jutro dam jak naładuje aparat P.S. Ale i zawiodłem się na manie bo w Polsce nie robią silników v8 Cytuj
kacper0405 Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 Ej chłopaki!! A ja też dzisiaj byłem na wycieczce w MANie Cytuj
Aras45 Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 I ja też , z tym, że nam powiedziano, iż nie wolno robić zdjęć... Cytuj
Paweł216 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Napisano 7 Listopada 2008 Co ty gadasz, że nie wolno było robic zdięc jak każdy robił Niebieski 6x4 fajnie chodził mam filmik Cytuj
Praetorian Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 Niebieski 6x4 fajnie chodził mam filmik Smile Dajesz linka. Cytuj
Truckerek93 Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 Właśnie, wystaw na youtube.com i daj linka. Cytuj
Paweł216 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Napisano 8 Listopada 2008 http://www.wrzuta.pl/film/4KBTJjrZoC/man-ik_6x4 Nie słuchajcie komentaży, bo jakis chłopak nie z naszej klasy używał niecenzuralnych słów P.S. na YouTube nie chciało się coś załadowac Cytuj
Szakal85 Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 Ale czytałem gdzieś że ostatnio 150 osób wyleciało z MAN'a w Niepołomicach. Cytuj
Paweł216 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Napisano 8 Listopada 2008 Narazie nikt nie wyleciał. Mieli zrobic 2 zmiane ale przez ten krach wsztrzymują się. Tam jest wszystko na czas. Mechanik na złożenie części ma ponad 8 min. Robią 50 samochodów na dzień Cytuj
Szakal85 Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 Niemiecki koncern MAN zwolni do końca roku 150 z ok. 550 pracowników zatrudnionych w fabryce samochodów ciężarowych w Niepołomicach koło Krakowa. Redukcję załogi i ograniczenie produkcji koncern tłumaczy złą koniunkturą na światowym rynku motoryzacyjnym. Zwolnienia zostały uzgodnione ze związkami zawodowymi działającymi w firmie. Osoby odchodzące z pracy dostaną odprawy wyższe od ustawowych. Pracodawca zaproponował im pracę w swoich dwóch innych fabrykach w Polsce: w Starachowicach i Sadach koło Poznania oraz możliwość podjęcia pracy w kilku innych krakowskich firmach. Koncern MAN otworzył nową fabrykę samochodów ciężarowych w Niepołomicach koło Krakowa pod koniec zeszłego roku. Zakład został wybudowany od podstaw w ciągu ponad roku kosztem około 92 mln euro. Zatrudnienie miało znaleźć w nim docelowo około 650 osób. Zdolności produkcyjne fabryki wynoszą w trybie jednozmianowym ponad 15 tysięcy sztuk pojazdów rocznie. Zakład w Niepołomicach to końcowa montownia produkującą głównie pojazdy ciężarowe TGA Worldwide o dopuszczalnej masie całkowitej ponad 16 ton, przeznaczone na rynki Europy środkowo-wschodniej oraz Federacji Rosyjskiej. Inwestycja firmy MAN to największe przedsięwzięcie sektora motoryzacyjnego w województwie małopolskim. PAP/INTERIA.PL Cytuj
Paweł216 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Napisano 8 Listopada 2008 No z kilkoma informacjami sie zgodze tylko, że maja utrzymywac kontakt z pracownikami. Ale np. Niepołomicach produkuja samochody wszelkiego rodzaju(TGA,TGX,TGM,ciągniki,gabaryty, i pod zabudowy) Cytuj
Bodzio Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 No fajna wycieczka . Często niekiedy właśnie sobie oglądam takie maszynki z Niepołomic jak jadą A4 w stronę Katowic do klientów . Też bym chciał takie wycieczki Ja to tylko na targi logistyczne itp. Pozdrawiam. Cytuj
ccrriiss Napisano 8 Listopada 2008 Napisano 8 Listopada 2008 Co do zakazu robienia zdjęć, dziwne to trochę że na linii produkcyjnej pozwolili wam robić zdjęcia. Ja jak byłem klasowo we fabryce Fiata w Tychach to nie było mowy o robieniu fotek na liniach produkcyjnych. Gotowe samochody owszem tam to mogliśmy sobie robić zdjęcia,ale nie na fabryce. A tak to fajna wycieczka wam się trafiła Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi