PrzemekG Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Zastosowałem bazę z palety farb dedykowanych motocyklom Harley Davidson, miałem już pomalowaną Scanię w tych barwach z zastosowaniem lakieru bezbarwnego tu go oczywiście nie użyłem, porównałem ten kolor z oryginałem na silniku i w miarę pasował odcień, więc zastosowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Silnik wyszedł Ci świetnie, ale przy takiej ilości pracy mogłeś też poprawić mocowanie silnika do ramy na wysokości sprzęgła. Łapy powinny być tylko na silniku a italeri zrobiła je na silniku i skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekG Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2009 Silnik wyszedł Ci świetnie, ale przy takiej ilości pracy mogłeś też poprawić mocowanie silnika do ramy na wysokości sprzęgła. Łapy powinny być tylko na silniku a italeri zrobiła je na silniku i skrzyni. No to chyba się mylisz, na dowód fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Przemek, ja bym na Twoim miejscu tylko delikatnie przyrdzawił kolektory wydechowe. W końcu warto, żeby model wyglądał jak najpiękniej, a co za tym idzie, prawie jak nówka ; )) Bynajmniej takim założeniem ja się kierowałem budując moja Scanię ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Patrzymy na zdjęcia i widzimy różne rzeczy. Miałem na myśli to, że skrzynia wygląda tak: Czyli nie ma elementów, za które jest przymocowana do ramy. Silnik wygląda tak: Łapy na obudowie sprzęgła. Italeri zrobiła silnik i skrzynie w taki sposób, że mocowanie do ramy jest też na skrzyni, co nie odpowiada oryginałowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Nie widzisz, że to co pokazujesz, to V8, a przemek robi rzędową szóstkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Wojtku( pytam bo nie wiem) czy tam koniec silnik koło zamachowe nie jest takie samo i tu i tu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 A nie widzisz, że skrzynia biegów, obudowa sprzęgła jak i miska olejowa w budowanym silniku pochodzi od silnika V8? Biorąc pod uwagę, że te same skrzynie były montowane do silników v8 jak i do r6 można wnosić, że obudowa sprzęgła, czyli miejsce łączenia silnika i skrzynie jest identyczne w tych silnikach? Nie miałem zdjęcia silnika r6 z tak dobrze widoczną obudową sprzęgła wiec wstawiłem zdjęcie silnika v8 licząc na to, że zanim ktoś się wypowie przeanalizuje wszystkie zdjęcia a nie spojrzy i zakomunikuje ze przecież to nie ten silnik. Dla jasności silnik r6. zdjęcie pochodzi z allegro wiec, kiedy zniknie z serwera. http://photos02.allegroimg.pl/photos/oryginal/657/04/41/657044176 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 sebastianm ma racje w modelu łapy są na skrzyni i na silniku to powinno być lekko podpiłowane(tz. usunąć kawałek plastiku ze skrzyni biegów), ale teraz to już po zawodach silnik już jest pomalowany, a co do brudzenia to przydałby się lekki wash, aby uplastycznić całą bryłę, kolektor lekko rdzą pokryć i lekko przykurzyć pigmentami tu poprawione łapy brudny silnik(ja proponuje mniejszy stopień zużycia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi