Sokół Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Avi ładny odcien koloru a co to za farbka a to co zrobiłes to przubrudzenie ? widze że przykleiłes już kalke znak Jednostki Obrony Wybrzeża oczywiscie dobre miejsce ale pojazdy z 4 Pułku miały ten znak na końcu kadłuba nad wylotem rury biegu tylnego a co mi jeszcze wpadło w oko mogłeś zrobic imitacje brezentu na jarzie działa np: z chusteczni higienicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 No Sewer model zacny sie robi ale wracaj ty do samolotów , nam pancerniakom konkurencja nie potrzebna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Listopada 2008 Autor Share Napisano 27 Listopada 2008 widze że przykleiłes już kalke znak Jednostki Obrony Wybrzeża oczywiscie dobre miejsce ale pojazdy z 4 Pułku miały ten znak na końcu kadłuba nad wylotem rury biegu tylnego Ehhhh, 'askądjamiałemtowiedzieć' ???? Było mówić wcześniej, wrrrrr..... Trudno, będzie niestety tak jak jest - kalka już jest 'na zicher' przyklejona i nie da się jej ponownie pozycjonować. Co do szmaty na jarzmie... mam nawet takową - początkowo przykleiłem, ale potem... odkleiłem Chcę, żeby choć jeden z moich PT był bez niej i właśnie padło na tego ) ładny odcien koloru a co to za farbka a to co zrobiłes to przubrudzenie ? Nie, brudzenie dopiero zacznę robić dzisiaj tudzież jutro. Kolor to Gunze 136 czyli Russian Green, który 'złamałem' lekko Light Green (mocno rozwodnionym) z Lifecolora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Listopada 2008 Autor Share Napisano 27 Listopada 2008 No dobra, kalki nałożyłem, bierzemy się za brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Avi ale tak przyklejona kalka to też jest dobrze no mogłem Ci szybciej napisac ale nie wiedziałem ze tak szybko wyskoczysz z kalkami ja to robie zawsze na koncu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Listopada 2008 Autor Share Napisano 27 Listopada 2008 Hehe, no to git Kalek nie daję na końcu, bo jak będę brudził model, to kalkę tez się delikatnie 'spatynuje'. A tak by się odcinała i trzeba by ją było osobno 'uświnić' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 W modelu janbardziej smieszne sa te duże osłony reflektorów na zdjeciu widać że nie sa wysokie wystaje pare centymetrów nad reflektor http://img360.imageshack.us/img360/4100/nowy1sm8.jpg no i trzeba zrobic ta osłonke co jest na lewym reflektorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 (edytowane) No dobra, konkurs konkursem, ale mamy tu co nieco do skończenia . A zatem postanowiłem nie rozpoczynać prac w warsztacie konkursowym, dopóki nie uporam się z PT-76 Trochę wczoraj podłubałem przy nim. A w zasadzie to pobawiłem się aerografem, pędzelkami, farbkami i utwardzaczami do nich. Model troszku obiłem. Nie chciałem przegiąć więc dałem sobie na wstrzymanie z 'młotkowaniem'. Mocniej poharatany jest tylko na jednym boku, w miejscu, gdzie przyjdzie lina (daję tylko z jednej strony, coby nie było zbyt symetrycznie). Wypaćkałem spód wanny, koła (acz te ostatnie jeno trochę). Nałożyłem rdzawe zacieki, położyłem pierwszą warstwę Tenacrome'a. Tak więc: Teraz przyjdzie czas na gąski. W instrukcji modelu jest napisane, że owe można kleić zwykłym klejem do plastiku. Spróbowałem - bzdura. Nie sklei się ich normalnym klejem (tak jak w DS Dragona czy w AFV). Ostatecznie poradziłem sobie w ten sposób, ze poleiłem je Tenaxem - dało radę (chyba, póki co schną). To na razie tyle. Reszta niebawem. Edytowane 9 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Seweryn wracaj ty do klejenia swoich szmatolotów (bez obrazy) bo robisz jej fantastyczne. A jak wcześniej Erni powiedział w pancerce nie trzeba nam konkurencji a model wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Takie niepozorne g... ten PT-76, a jak piknie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Dobrze zrobione subtelnie i bez przesadyzmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Przyhamujmy trochę, bo Avi w samozachwyt popadnie i nie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 gwiazdka i mikołaj powiedzieli mi coś że ten pojazd będzie pod choinką więc uważnie podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Przyhamujmy trochę, bo Avi w samozachwyt popadnie i nie skończy Nie ma obawy, już skończony Erni miał go okazję wczoraj zobaczyć w wersji live. Jak kur zapieje, wzejdzie słońce a wszystkie syte już wampiry pochowają się po swoich norach to pstryknę fotki do galerii. ps.: zedytowałem poprzedniego posta (z relacją) i wrzuciłem fotki raz jeszcze - tym razem z Photobucketa (Fotosik doprowadził mnie do szału - po trzech latach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Bardzo fajnie Ci wyszedł. Uważaj tylko bo pancerka wciąga. No i zwiększyłeś konkurencję w temacie gąsienicowców. Pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmm5 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Dobry modelarz z każdym modelem sobie poradzi ,nawet z brzydactwami na gąsienicach ,widziałem w wersji live ,czekam na nowego mamolocika ,chociaż galeria szmatopłatów wystawiona u Erniego cieszy me oczy i raduje serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Uważaj tylko bo pancerka wciąga. Hmm, zdążyłem zauważyć :/ Jeszcze dwa trzy miesiące temu miałem jeden model pancerny, a teraz (takich pełnych pancerki szafek mam trzy). No i kilka razy tyle samolotów, hehehehe czekam na nowego mamolocika Już nadchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Seweryn no nie zła kolekcja. Zwłaszcza ten academowski M-113 Fitter jest bardzo fajny. Mam go w swojej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 Dzisiaj doszły kolejne dwa modele - przyszły pocztą. Danka zaczyna się zastanawiać nad moim zdrowiem psychicznym Co zaś się tyczy Fittera, to fakt, model zacny, a ostatnio udało mi się do niego blachy dorwać, więc niebawem pewnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 a jak byś się brał za tamiyowskiego m113, to może się zorientujesz co to za dziuuuura nad przednim prawym kołem napędowym . Za cholere nic mi tam nie pasi. Chyba, że w tym Twoim tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Numer 4 Pułku w latach 80-tych to 3596 Chyba za późno tu zajrzałem. Numer Pułku się zgadza. W skrócie dawniej to było JW-3596 ale to nie numer boczny pojazdu !!!!!!! Tam pojazdy miały numery zaczynające sie od 87--. W Słupsku zdaje sie było identycznie. Byc możne miały i tez numery z 88-- ale tego juz nie jestem pewien. Trójkąta na przodzie nie mogę potwierdzić bo go poprostu nie widać i sam osobiscie wątpię w tak dziwne malowanie. Sam numer malowano zaraz za szachownica lub trochę niżej. Dla przykładu fotki. Jedna już tu była : Te sa z Lęborka: a tu jedna ze Słupska: Wszystkie fotki pochodzą z portalu Nasza Klasa. Czasami warto trochę tam poszukać. Niektóre jednostki tez pootwierały swoje klasy. Jeśli nadużyłem prawa autorskie właścicieli fotek to przepraszam i proszę o kontakt mam fotki Ojczulka z poligonów na Ustce podczas Desantowań z Drawska i Okonka tak wiec model robie zgodnie ze zdjeciami Mógłbyś pokazac chociaz jedna potwierdzającą malowanie tego trójkąta ? Tata się chyba nie obrazi bo to w sumie już żadna tajemnica. Avi- model miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Z tego by wynikało, że sp.... malowanie . No nic, trza będzie zrobić kolejnego, a ten pójdzie 'pod młotek' gdzieś na allegro, wrrrrrrr.... , że też wcześniej tu nie zajrzałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Coś mi się wydaje że ten przedostatni pojazd to nie jest PT-76,a TOPAZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 to nie jest PT-76,a TOPAZ? o masz ale odkrycie , chodzi o oznakowanie (tak mi sie wydaje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Avi Nie wiem cz widziales ale beda furile do tego modelu. kurde znowu mi bracik klawiature na angielska pryestawil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi