Skocz do zawartości

Sd.Kfz. 3a Opel Maultier, 3.7cm FlaK 37 (Dragon 1:35)

Lestat

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny Flak na ciężarówce. Był Mercedes teraz Opel. Stopień skomplikowania podobny, czyli spory. Mniej więcej wszystko pasuje, ale jak to u Dragona do instrukcji podchodzimy z nieufnością i każdy krok podejrzliwie obwą:bip:emy i planujemy na kilka naprzód. Chciałem żeby był mocno styrany warunkami zimowymi i chyba nawet jakoś wyszło. Gąsienice QuickTracks (te z pudła są nieskładalne jak dla mnie, amunicja z  FCM, ptaszydła z Green Stuff World, śnieg AK Microbaloons zmieszany z AK Sprinkles, drzewa z krzaka na parkingu przy pracy.

[b]Film na YT: https://youtu.be/2O0DcPGLZgU[/b] (polecam z dźwiękiem )

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

• Like 14

Fajny. Trafia w moje gusta. 

• Thanks 1

Napisano (edytowane)

Ogólnie fajnie, choć wydaje się że mogłeś bardziej ubłocić platformę błotem z buciorów, bo te deski przy takiej aurze na pewno bardziej chłonęły wszelki brud, a tak to podoba się jako całość.

Edytowane przez Evildead
  • Thanks 1

Godzinę temu, Evildead napisał:

Ogólnie fajnie, choć wydaje się że mogłeś bardziej ubłocić platformę błotem z buciorów, bo te deski przy takiej aurze na pewno bardziej chłonęły wszelki bród, a tak to podoba się jako całość.

Tak, to prawda, też już po zrobieniu zdjęć zaczęło mnie trochę kłuć po oczach że te dechy platformy trochę nieubłocone w porównaniu do tego co się dzieje wokoło, no ale trudno...

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, TAW napisał:

Zimno, wilgotno, nieprzyjemnie i to w tej pracy czuć. Nie chciałbym tam być choć pojazd bardzo efektowny - dobra robota!

cieszę się , że czuć klimat który chciałem uzyskać

na filmiku dochodzi jeszcze klimat dźwiękowy... 😉

Edytowane przez Lestat

Witam wszystkich 

Praca bardzo udana, model pięknie pomalowany, (zwłaszcza podobają mi się te miejsca gdzie odłazi farba). Jednak przydałoby się więcej bambetli, bo widzę tylko dwa chełmy i skrzynkę z amunicją. No i jakieś figurki do tego...

Niemniej dzieło prawie najwyższych lotów.

Pozdrawiam 

• Thanks 1

Świetny model ale i świetnie skomponowane zdjęcia. Całość daje poczucie takiej ponurej atmosfery o której już wspomniał @TAW.

Naprawdę świetna robota. 

• Thanks 1

11 godzin temu, Harkonen napisał:

Witam wszystkich 

Praca bardzo udana, model pięknie pomalowany, (zwłaszcza podobają mi się te miejsca gdzie odłazi farba). Jednak przydałoby się więcej bambetli, bo widzę tylko dwa chełmy i skrzynkę z amunicją. No i jakieś figurki do tego...

Niemniej dzieło prawie najwyższych lotów.

Pozdrawiam 

no jeszcze plecak, dwie maski pgaz,  karabin, skrzynek z amo jest w sumie 4 dodane. A i jeszcze wiaderko się dynda :) .  Jeszcze więcej bambetli? :) Co do figurek, cóż mam raczej niepopularne zdanie na temat figurek, szczególnie na winietkach.

3 godziny temu, Endrju napisał:

Świetny model ale i świetnie skomponowane zdjęcia. Całość daje poczucie takiej ponurej atmosfery o której już wspomniał @TAW.

Naprawdę świetna robota. 

bardzo dziękuję za docenienie zdjęć, na filmiku klimat jest jeszcze lepszy bo dochodzi audio :)