Moses Napisano 5 Czerwca 2025 Napisano 5 Czerwca 2025 @Wymysljak się żółty sprawuje? Jak krycie na czarnych powierzchniach? Próbowałes juz? Cytuj
bart207skw Napisano 5 Czerwca 2025 Autor Napisano 5 Czerwca 2025 Kupione 3 kolejne markery: biały, żółty i czerwony Cytuj
bart207skw Napisano 5 Czerwca 2025 Autor Napisano 5 Czerwca 2025 Mały apdejt. Wszystkie Milki stoją już na swoich kołach. Zbiorniki pomalowane. No jeszcze tylne wirniki musze pomalować i można składać w całość. Cytuj
bart207skw Napisano 6 Czerwca 2025 Autor Napisano 6 Czerwca 2025 Taka oto fotka przodów śmigłowców. Cytuj
Wymysl Napisano 6 Czerwca 2025 Napisano 6 Czerwca 2025 (edytowane) W dniu 5.06.2025 o 09:18, Moses napisał: @Wymysljak się żółty sprawuje? Jak krycie na czarnych powierzchniach? Próbowałes juz? Przy pojedyńczych pociągnięciach wygląda tak: Edytowane 6 Czerwca 2025 przez Wymysl 1 Cytuj
bart207skw Napisano 8 Czerwca 2025 Autor Napisano 8 Czerwca 2025 Witam. Milki już ze zbiornikami. Mistercraft w całości polakierowany, pozostałe dwa w trakcie. W trakcie również trwa malowanie wirników tylnych. 1 Cytuj
bart207skw Napisano 8 Czerwca 2025 Autor Napisano 8 Czerwca 2025 Czas zająć się kalkami. Z racji wieku i producentów (w tym MC). Myślę, że dwie warstwy tego specyfiku załatwi sprawę pękających kalek. Tak na marginesie kalki na tym kolorze papieru w Mistercrafcie są najlepsze jakościowo. Te na białym to tragedia bo często pod kalka brakuje filmu. Natomiast te na ciemnoniebieskim papierze niestety pękają. Cytuj
bart207skw Napisano 9 Czerwca 2025 Autor Napisano 9 Czerwca 2025 Aptejt. Wklejone pomalowane tylne wirniki. Kalki drugi raz pomalowane płynem Mikroscale - jutro kleję nalepki. 1 Cytuj
bart207skw Napisano 10 Czerwca 2025 Autor Napisano 10 Czerwca 2025 Witam. To już ostatnia relacja z warsztatu. Kalkomanie położone. Dobrze, że kalki polakierowane płynem Mikroscale - inaczej nic by z tych kalek nie było. Dobrze również, że miałem zapas zarówno kalek z MC jak do kamuflażu irackiego. Kalki bardzo słabe. Ważne, że położone. Podsumowanie całego warsztatu w galerii. Galeria wkrótce! 4 Cytuj
Moses Napisano 11 Czerwca 2025 Napisano 11 Czerwca 2025 Czy Decalfilm nie pogrubił Ci kalkomanii? Mam złe doświadczenia z tym specyfikiem nakładanym pedzlem Cytuj
bart207skw Napisano 11 Czerwca 2025 Autor Napisano 11 Czerwca 2025 30 minut temu, Moses napisał: Czy Decalfilm nie pogrubił Ci kalkomanii? Mam złe doświadczenia z tym specyfikiem nakładanym pedzlem Ciężko mi to stwierdzić. Nałożyłem dwie takie szczere warstwy specyfiku. Jeśli chodzi o kalki z MC to małe kalki się wywijały w druga stronę i nawet płyn na kalki z wamodu nie dał rady. nie odczułem tez jakiegoś przyrostu grubości. Jeśli chodzi o kalki irackie z Techmodu i Propagteam to były nadal bardzo cienkie i dzieki niemu nie podarły się - więc jak dla mnie na plus. Cytuj
bart207skw Napisano 5 Stycznia Autor Napisano 5 Stycznia (edytowane) Witam. Jako uzupełnienie warsztatu zestaw, o którym jeden z kolegów wspomniał wyżej, czyli OKIT. Udało mi się go kupić, co należy traktować w kategorii szczęścia lub cudu. A w pudełku: - mi-2 z Mistercrafta ( bo taki plastik na tą firmą) - bardzo ładny odlew, wszystko jak należy, żadnych nalewek i niedolewek, - ładna instrukcja - w tym na nowo zaprojektowany schemat montażu oraz kolorowe tablice z kamuflażem - ciekawa kalka, - fajna blaszka, - bardzo ładne żywice zawierające poprawną tablice rozdzielcza, genialne fotele, drążki oraz koła. Fotki ponizej Edytowane 5 Stycznia przez bart207skw 1 Cytuj
Grzes Napisano 5 Stycznia Napisano 5 Stycznia 23 minuty temu, bart207skw napisał: Udało mi się go kupić, co należy traktować w kategorii szczęścia lub cudu. Skoro taki rzadki, to może lepiej zostawić nie sklejonego? A jeśli jednak będziesz robił, to jakie malowanko wybrałeś? Cytuj
bart207skw Napisano 5 Stycznia Autor Napisano 5 Stycznia 10 minut temu, Grzes napisał: Skoro taki rzadki, to może lepiej zostawić nie sklejonego? A jeśli jednak będziesz robił, to jakie malowanko wybrałeś? Na razie trafił na ołtarzyk. Może czeskie zrobię. Kiedyś. Ostatnio jednego MC zrobiłem w tym warsztacie, więc czas na inne śmigłowce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi