Moses Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca @Wymysljak się żółty sprawuje? Jak krycie na czarnych powierzchniach? Próbowałes juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Czerwca Autor Share Napisano 5 Czerwca Kupione 3 kolejne markery: biały, żółty i czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Czerwca Autor Share Napisano 5 Czerwca Mały apdejt. Wszystkie Milki stoją już na swoich kołach. Zbiorniki pomalowane. No jeszcze tylne wirniki musze pomalować i można składać w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 6 Czerwca Autor Share Napisano 6 Czerwca Taka oto fotka przodów śmigłowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca (edytowane) W dniu 5.06.2025 o 09:18, Moses napisał: @Wymysljak się żółty sprawuje? Jak krycie na czarnych powierzchniach? Próbowałes juz? Przy pojedyńczych pociągnięciach wygląda tak: Edytowane 6 Czerwca przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca Witam. Milki już ze zbiornikami. Mistercraft w całości polakierowany, pozostałe dwa w trakcie. W trakcie również trwa malowanie wirników tylnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca Czas zająć się kalkami. Z racji wieku i producentów (w tym MC). Myślę, że dwie warstwy tego specyfiku załatwi sprawę pękających kalek. Tak na marginesie kalki na tym kolorze papieru w Mistercrafcie są najlepsze jakościowo. Te na białym to tragedia bo często pod kalka brakuje filmu. Natomiast te na ciemnoniebieskim papierze niestety pękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Czerwca Autor Share Napisano 9 Czerwca Aptejt. Wklejone pomalowane tylne wirniki. Kalki drugi raz pomalowane płynem Mikroscale - jutro kleję nalepki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Czerwca Autor Share Napisano 10 Czerwca Witam. To już ostatnia relacja z warsztatu. Kalkomanie położone. Dobrze, że kalki polakierowane płynem Mikroscale - inaczej nic by z tych kalek nie było. Dobrze również, że miałem zapas zarówno kalek z MC jak do kamuflażu irackiego. Kalki bardzo słabe. Ważne, że położone. Podsumowanie całego warsztatu w galerii. Galeria wkrótce! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca Czy Decalfilm nie pogrubił Ci kalkomanii? Mam złe doświadczenia z tym specyfikiem nakładanym pedzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 11 Czerwca Autor Share Napisano 11 Czerwca 30 minut temu, Moses napisał: Czy Decalfilm nie pogrubił Ci kalkomanii? Mam złe doświadczenia z tym specyfikiem nakładanym pedzlem Ciężko mi to stwierdzić. Nałożyłem dwie takie szczere warstwy specyfiku. Jeśli chodzi o kalki z MC to małe kalki się wywijały w druga stronę i nawet płyn na kalki z wamodu nie dał rady. nie odczułem tez jakiegoś przyrostu grubości. Jeśli chodzi o kalki irackie z Techmodu i Propagteam to były nadal bardzo cienkie i dzieki niemu nie podarły się - więc jak dla mnie na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi