Skocz do zawartości

OEFFAG D.III "2" & "5" - 7. Eskadra Kościuszkowska, Merian Cooper & Edward Corsi | Lukgraph 1/32

Boch

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, KP.Taurus napisał:

.

Jako komentarz widzę kropkę, a mailu widziałem, że pisałeś coś o Quinta. Nie wiem, czy mnie się coś sknociło, czy tak ma być?

Godzinę temu, Boch napisał:

Jako komentarz widzę kropkę, a mailu widziałem, że pisałeś coś o Quinta. Nie wiem, czy mnie się coś sknociło, czy tak ma być?

Napisałem w zasadzie to samo co koledzy powyżej i doczytałem jak już napisałem komentarz, nie ma więc sensu się powtarzać. Przez pewien czas w 2022 Quinta dystrybuowała też swoje produkty przez Serbię, w końcu przenieśli się do Kazachstanu jak napisał Martinello. Ja rozumiem że może niektórym przeszkadzać że są to Rosjanie i nie oceniam czy bojkot jest właściwą metodą, ale też przecież nie wszyscy Rosjanie popierają to co się dzieje, a to że Quinta przeniosła się do Kazachstanu oznacza że płacone przez nich podatki przestały zasilać machinę Putina jeśli to komuś przeszkadza. Ale tu nie o tym piszemy i nie chcę zaśmiecać ci jednej z lepszych relacji na forum.
Przy okazji mam nadzieję, że napiszesz coś o technikach zastosowanych przy wykonaniu Halberstadta oczywiście okraszoną zdjęciami ze zbliżeniami. Widziałem go tylko na InScale Podcast i chętnie obejrzałbym go dokładniej.

• Thanks 1

Dzięki za wyjaśnienie i miłe słowo. Odnośnie samego Halberstadta to powstał z myślą o większej publikacji, więc dopóki ta nie zostanie wydana (mam nadzieję, że to będzie ten rok), raczej nie będę publikował zbyt wiele poza pojedynczymi zdjęciami. Powstało też kilka rolek z warsztatu, po te materiały zapraszam na moje sociale (linki w w podpisie).

Budowane aktualnie Oeffagi, będą jednak wykorzystywać niemal wszystkie doświadczenia zebrane w tamtym i poprzednich modelach. Będziemy mieć tutaj pracę z drewnem, płótnem i kalkami wielkopowierzchniowymi. Mam nadzieję, @KP.Taurus że znajdziesz coś dla siebie :)

Pozdrawiam

Łukasz

• Like 2