koksik750 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Przepraszam z góry za foty ale dopiero organizuje studio do fotografii. Malowanie farbami Gunze z zestawu dedykowanego do tego egzemplarza, Clear również Gunze półmat, Linie podziału - czerwone vallejo, czarne pisakiem do linii podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Fajnie ale co to? i tak gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Brawo!!! Model jest bardzo ładny. Już za samą tematykę masz ogromny plus. Wykonanie również na poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Super Ci wyszła ta EVA Najlepiej wygląda z otwartą paszczą Ale nóż progresywny to chyba jakiś inny niż w kreskówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Czemu inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 fajne może zadam głupie pytanie ale co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 No był taki jakby prostszy w kreskówce, chyba że to z wersji kinowej której nie widziałem. P.S. Przewidujesz do niej jakąś podstawkę? Fajnie by wyło na niej umieścić 2. koniec kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Super A jaka to skala? I czemu nie zaszpachlowałeś połówek wanny? Nie no, wykonanie mistrzowskie , mimo że niewiem co to jest Gdzie takie cos idzie kupić? RESPECT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Myślałem o dioramce ale każdy robot będzie w osobnej gablotce. To jest ogólnie mówiąc "japoński robot" z japońskich filmów animowanych. Mateusz o jakie wanny ci chodzi? Skala to mniej więcej 1/100 bo 144 mają zazwyczaj 15-16cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 To była tylko taka ironia z mojej strony Chodziło mi o wanne czołgu(czyt. spód kadłuba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Nie skumałem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 każdy robot będzie w osobnej gablotce To może chociaż jakiś asfalt/ulica pod nogami? Wiem że marudzę :P Papier ścierny by (chyba) dość dobrze odegrał tą rolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Super wyszło bardzo mi sie podoba, planujesz jeszcze jakiegoś evangeliona ? muszę też sobie takiego sprawić a że tak spytam ile kosztowały te farby do modelu ? ten komplet. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Nieee no super sprawa.Wygląda bardzo dobrze Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 wow!!,jakie kolory!!swietna robota,super malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Fajny ten...no...w zasadzie jak to nazwać (Gundam??) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Super Evka ;) Moja ulubiona. Shinji w niej wymiatał ostro!! Bardzo udane malowanie. W sumie to chyba byłoby trudno dobrac te odcienie (te fiolety specyficzne). Te komplety farbek Gunze to bardzo fajne rozwiązanie. p.s. a gdzie "uciszacz tłumów" (gatling)?? Gdy pierwszy raz widziałem ten model (na HLJ chyba) miałem taką wizję na dioramę: Eva stoi z działkiem gdziś w Neo-Tokyo, zasypując ulice setkami łusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 (edytowane) Super wyszło bardzo mi sie podoba, planujesz jeszcze jakiegoś evangeliona ? muszę też sobie takiego sprawić a że tak spytam ile kosztowały te farby do modelu ? ten komplet. Mam już dwa anioły, na pewno jeszcze kupię EVE 00 i 02, 04 (lub w wersji 13 anioła ), teraz mam na oku parę fajnych mechów. Co do farbek to zapłaciłem jakieś 30zł za komplet, ale musiałbym poszperać żeby sprawdzić dokładnie. Jacer - nie robiłem nic poza nożem. Reszta uzbrojenia leży w pudełku ;) Co do odcieni - gdy dałem najciemniejszy na początku przeraziłem się że jest piekielnie ciemny, ale jak dałem ton jaśniejszy...efekt masz na zdjęciu. Resztę formalności dopełnił pół mat. p.s. Jakby ktoś chciał kupić taki model - mogę odsprzedać te farbki Edytowane 20 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Fajny ten...no...w zasadzie jak to nazwać (Gundam??) Pozdrawiam To jest "mech" Gundam - to tylko roboty z serii filmów "Gundam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 A można zobaczyć gdzieś zdjęcia aniołów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Anioły to chyba z pięć razy większe będą nie? Niewiele z mangi pamiętam ale jeden to aż przerażający był swoją wielkością. Wielkie gratulacje za prace, ja jednak najbardziej za Asuką przepadałem Jakby ktoś jeszcze nie wiedział mech pochodzi z mangi/anime Neon Genesis Evangelion opisującej walkę o pokój na ulicach miasta Neo Tokio między korporacją NERV a Aniołami (dość demonicznymi, jak na przykład ten na krzyżu bez głowy) niszczącymi wszystko co się da. Polecam szczególnie mange bo film troche za dosłownie pokazuje różne rzeczy i sie nie da tak bardzo wczuć w świetny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Mam już dwa anioły, na pewno jeszcze kupię EVE 00 i 02, 04 (lub w wersji 13 anioła ), Wiesz może czy EVA 00 jest gdzieś do kupienia w tym pierwszym niebieskim malowaniu? Od dawna mam ochotę kupić ale nie moge takiego modelu znaleźć. A możesz napisać gdzie kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morghol Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Super temat można kupić te modele w Polsce?? Z chęcią dokonał bym zakupu. Jeśli jest taka możliwość to prosił bym o link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Hah! Niezły model Zupełnie jak z serialu ;) I do tego świetnie wykonany. Jedyne ale..... zresztą nie tyczące się Twojej roboty, a.... Te kolory - mi się nie podobają, ale cóż począć, hehehe. Zresztą w Evangelionie też mnie drażniły - i była to jedyna rzecz, która w serialu irytowała Nie wiem jak jest z filmem kinowym (tym nowym) - nie widziałem, ale podejrzewam, ze też takie są A tak btw - widział go ktoś? Dobry jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi