kret69 Napisano Wtorek o 17:18 Share Napisano Wtorek o 17:18 (edytowane) Pomóżcie bo jestem trochę zrozpaczony. Siedzę nad KP, miesiącami go szlifowałem, potem w rzadkich wolnych chwilach malowałem. Na kilka dni założyłem taśmy maskujące - Tamiya, jakaś Tamoi i inne no-name z modelarskiego. Po zdjęciu na powierzchniach zostały mi plamy kleju które w dodatku zebrały jeszcze okruchy farb. Nie chce mi się drugi raz kleić tej Moravy a wygląda teraz tak: Co mogę zrobić? Dziękuję z góry. Edytowane Wtorek o 17:30 przez kret69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Wtorek o 17:49 Share Napisano Wtorek o 17:49 Najlepszym odklejaczem kleju z taśmy jest... Klej z taśmy spróbuj osłabić taśmę Tamiyi na przysłowiowym (lub też nie) czole, a potem zawiń ją sobie klejącą stroną do zewnątrz i "ciapaj" po modelu tam gdzie masz plamy. Klej na taśmie powinien chętnie przytulić klej na modelu. Oczywiście jest ryzyko że zejdzie z farbą, ale jak rozumiem to i tak jest point of no return... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano Wtorek o 18:00 Share Napisano Wtorek o 18:00 Czasem white Spirit zdaje egzamin, ale też nie spodziewaj się cudów. Może lepiej to zmyć i pomalować jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Wtorek o 18:12 Share Napisano Wtorek o 18:12 Winna nie jest raczej Tamiya, tylko te inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Wtorek o 19:00 Share Napisano Wtorek o 19:00 Przyspieszacz do cyjanoakryli, tylko uwaga na farbę, bo różnie reagują. Jak nie masz, to możesz do mnie jutro podskoczyć (Gdynia) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano Wtorek o 19:29 Autor Share Napisano Wtorek o 19:29 28 minut temu, Soris napisał: Przyspieszacz do cyjanoakryli, tylko uwaga na farbę, bo różnie reagują. Jak nie masz, to możesz do mnie jutro podskoczyć (Gdynia) Podskoczył bym bo chciałbym też siedzenia do ładowni do CASA (oba warianty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Wtorek o 19:49 Share Napisano Wtorek o 19:49 PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi