Helmut Napisano wczoraj o 08:26 Autor Share Napisano wczoraj o 08:26 (edytowane) Kokpit skompletowany, wpakowany w kadłub, kadłub sklejony! I jak już to wszystko zrobiłem, klej wysechł, to się zorientowałem, że nie wkleiłem zespołu chłodnicy. Drobiażdżek taki. Brawo ja. Edytowane wczoraj o 08:26 przez Helmut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano wczoraj o 09:07 Share Napisano wczoraj o 09:07 38 minut temu, Helmut napisał: Kokpit skompletowany, wpakowany w kadłub, kadłub sklejony! I jak już to wszystko zrobiłem, klej wysechł, to się zorientowałem, że nie wkleiłem zespołu chłodnicy. Drobiażdżek taki. Brawo ja. Drobiazg, rozklej - rozetnij część silnikową dołem. To krótki odcinek, powinno się wszystko wcisnąć do środka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano wczoraj o 09:31 Autor Share Napisano wczoraj o 09:31 Dzięki! Już rozkleiłem, i to i górą i dołem. Całe szczęście tu są wąskie powierzchnie klejenia, więc obyło się bez szkód. Problemem tu jest nie tyle długość, co szerokość chłodnicy, dlatego musiałem i górę rozkleić. Plus będzie jeszcze zabawa w pozycjonowanie, biorąc pod uwagę wąski dostęp. A, nie, sorry, głównym problemem to jest moje ogarnięcie... XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano wczoraj o 09:36 Share Napisano wczoraj o 09:36 A zaszpachlowałeś szparę na łączeniu górnej i dolnej połówce elementu chłodnic? Widać ją przez wlot i bardzo psuje odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano wczoraj o 09:41 Share Napisano wczoraj o 09:41 Niebiesko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano wczoraj o 09:55 Share Napisano wczoraj o 09:55 Ta kolorowa seria jest niesamowita. Jest jeszcze druga część tej sesji, niestety już czarno - biała, ale są tam brytyjskie Tomahawki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano wczoraj o 10:29 Autor Share Napisano wczoraj o 10:29 47 minut temu, greatgonzo napisał: Niebiesko No poszło się paść dilowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano wczoraj o 10:40 Autor Share Napisano wczoraj o 10:40 59 minut temu, barszczo napisał: A zaszpachlowałeś szparę na łączeniu górnej i dolnej połówce elementu chłodnic? Widać ją przez wlot i bardzo psuje odbiór. To tak, to się faktycznie bardzo rzuca w oczy. Ale gorszym problemem jest zupełny brak wyprofilowania tuneli chwytu powietrza. próbuję poradzić sobie z tym tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano wczoraj o 12:25 Share Napisano wczoraj o 12:25 W 1:32 jest to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano wczoraj o 12:30 Autor Share Napisano wczoraj o 12:30 To pociesz się, że będziesz miał trochę łatwiej. U Ciebie tak samo nie ma też profilu pomiędzy chłodnicą a wylotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano wczoraj o 17:29 Autor Share Napisano wczoraj o 17:29 Panowie, teraz mam pytanie: czy pustynne, czy też ściślej, Kittyhawki w 112 sq miały zamontowane podkadłubowe uchwyty do bomb/zbiorników przed kwietniem 1942? Data stąd, że dopiero wówczas z Kittyhawków zrobiono Kittybombery. Na zdjęciu AK 803 nie jestem się w stanie dopatrzeć żadnej tego typu instalacji (chociaż może nie wiem, na co patrzeć); z kolei widać ją wyraźnie pod Kittyhawkiem (najpewniej GA-V), przy który pozuje nasz Urbańczyk, ale ciemny kolor spodu wskazywałby na czas od kwietnia w dół, (wg. Polish Fighter Colors 2), więc przed momentem, który mnie interesuje. Mądrości zbiorowa, pomóż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 23 godziny temu Autor Share Napisano 23 godziny temu Ok, już chyba wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu tu masz wczesne malowanie, i zestaw do bommbera ,moim zdaniem byly.montowane w zaleznosci od misji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu 18 godzin temu, Helmut napisał: Panowie, teraz mam pytanie: czy pustynne, czy też ściślej, Kittyhawki w 112 sq miały zamontowane podkadłubowe uchwyty do bomb/zbiorników przed kwietniem 1942? Data stąd, że dopiero wówczas z Kittyhawków zrobiono Kittybombery. Wydaje mi się że to była instalacja montowana w zależności od misji. Całą kupę wyrzutników i bomb produkuje Edward do swojego modelu. Zawsze można wykorzystać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi