tojarro Posted April 19 Share Posted April 19 Ponoć pod koniec roku ma się ukazać model IJN Mutsuki w skali 1/350 firmy Triumph sygnowane przez Border https://www.facebook.com/100068854800382/posts/our-1350-ijn-destroyer-mutsuki-hopefully-to-be-release-at-the-end-of-this-yearth/802435965394890/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dudzio Posted April 20 Share Posted April 20 Fajnie, że nowe japończyki pojawią się w 350-tce, ale jeżeli jakość ich wydruków 3d będzie taka jak w ich Yamato, to cienko widzę sprzedaż tego modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted April 21 Share Posted April 21 A propo japońskich okrętów. Ktoś wie czy w Polsce jakiś sklep będzie sprzedawał Takao od Very Fire. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojarro Posted April 21 Author Share Posted April 21 16 godzin temu, Dudzio napisał: Fajnie, że nowe japończyki pojawią się w 350-tce, ale jeżeli jakość ich wydruków 3d będzie taka jak w ich Yamato, to cienko widzę sprzedaż tego modelu Patrząc na liczbę firm budujących modele w 1/350 to jest bardzo słabo. Wynika to zapewne z zainteresowania. Gdyby nie daleki wschód nie byłby co robić w tej skali i trzeba byłoby klecić od podstaw. Zatem co by nie było to i tak jest lux tym bardziej, że dają blaszki i odlewy 3d. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdarek Posted April 21 Share Posted April 21 4 godziny temu, mikemc napisał: A propo japońskich okrętów. Ktoś wie czy w Polsce jakiś sklep będzie sprzedawał Takao od Very Fire. Pozdrawiam Plastmodel sprowadza modele tej firmy ale.....kiedy trudno powiedzieć. Ja odkupiłem od kolegi na forum i powiem, że model ,, Już w stoczni" Robi wrażenie .....a instrukcja to prawdziwa petarda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted June 20 Share Posted June 20 wersja "testowo-reklamowa" - podobno w lipcu ma być dostępny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojarro Posted June 24 Author Share Posted June 24 Już jest do kupienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcl74 Posted August 13 Share Posted August 13 Jedna chyba ważna uwaga. Wersja standard ma wiele relingów w ramach wydrukowanych części 3D zaś wersja deluxe ma dodatkowe blachy a części 3D są wtedy np relingów pozbawione, po to by je właśnie z blachy zrobić. Taka zmyłka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dudzio Posted August 14 Share Posted August 14 Jakiś polski sklep może ściągnął ten model? Widzieliście u kogoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojarro Posted August 14 Author Share Posted August 14 Nigdzie nie widziałem. Trza zamawiać w Azji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tojarro Posted November 12 Author Share Posted November 12 Mój ci on! Wreszcie mam. Zakup w Honkongu. Przesyłka do Polski szła 5 dni a drugie tyle myśleli ile dorzucić opłat. W sumie 323 PLN za model w wersji delux i przesyłkę (30% całości) + kontrybucja państwowa w wysokości 40 zł (za vat ok. 31 PLN + kara za to że otworzą i zapakują - kolejne 9 PLN). Model świetnie odlany, detale robią wrażenie, lufy, maszty, maska do malowania napisów - wszystko znakomitej jakości. Miałem robić USS Stevens ale Mutsuki wciska się przed kolejkę. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts