Jump to content

Mutsuki 1/350

Recommended Posts

Fajnie, że nowe japończyki pojawią się w 350-tce, ale jeżeli jakość ich wydruków 3d będzie taka jak w ich Yamato, to cienko widzę sprzedaż tego modelu 😛

A propo japońskich okrętów. Ktoś wie czy w Polsce jakiś sklep będzie sprzedawał Takao od Very Fire. 

Pozdrawiam 

16 godzin temu, Dudzio napisał:

Fajnie, że nowe japończyki pojawią się w 350-tce, ale jeżeli jakość ich wydruków 3d będzie taka jak w ich Yamato, to cienko widzę sprzedaż tego modelu 😛

Patrząc na liczbę firm budujących modele w 1/350 to jest bardzo słabo. Wynika to zapewne z zainteresowania. Gdyby nie daleki wschód nie byłby co robić w tej skali i trzeba byłoby klecić od podstaw. Zatem co by nie było to i tak jest lux tym bardziej, że dają blaszki i odlewy 3d. 

4 godziny temu, mikemc napisał:

A propo japońskich okrętów. Ktoś wie czy w Polsce jakiś sklep będzie sprzedawał Takao od Very Fire. 

Pozdrawiam 

Plastmodel sprowadza modele tej firmy ale.....kiedy trudno powiedzieć.  Ja odkupiłem od kolegi na forum i powiem, że model ,, Już w stoczni"  Robi wrażenie .....a instrukcja  to prawdziwa petarda 

• 1 month later...
  • 1 month later...

Jedna chyba ważna uwaga.

Wersja standard ma wiele relingów w ramach wydrukowanych części 3D  zaś wersja deluxe ma dodatkowe blachy a części 3D są wtedy np relingów pozbawione, po to by je właśnie z blachy zrobić. Taka zmyłka 

• 2 months later...

Mój ci on! Wreszcie mam. Zakup w Honkongu. Przesyłka do Polski szła 5 dni a drugie tyle myśleli ile dorzucić opłat. W sumie 323 PLN za model w wersji delux i przesyłkę (30% całości) + kontrybucja państwowa w wysokości 40 zł (za vat ok. 31 PLN + kara za to że otworzą i zapakują - kolejne 9 PLN). 

Model świetnie odlany, detale robią wrażenie, lufy, maszty, maska do malowania napisów - wszystko znakomitej jakości. Miałem robić USS Stevens ale Mutsuki wciska się przed kolejkę. 

1134366357_IMG_17771.thumb.JPG.d11187d0579fec39663af695347301a2.JPG

IMG_1775[1].JPG

IMG_E1779[1].JPG

• Like 1
  • Thanks 1