Staryfajter1954 Napisano 29 Czerwca Autor Share Napisano 29 Czerwca (edytowane) Środowa część osłony kabiny otrzymała charakterystyczną konstrukcję wykonaną z rozciągniętych kawałków ramek. Lusterka pochodzą z uniwersalnego zestawu lusterek fototrawionych Edytowane 29 Czerwca przez Staryfajter1954 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 29 Czerwca Autor Share Napisano 29 Czerwca Z cienkiego arkusza plastiku 0.13mm wykonałem kilka drobnych elementów występujących na powierzchni kadłuba. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 14 Lipca Autor Share Napisano 14 Lipca Mała aktualizacja. Model już pomalowany na żółto i teraz czeka na dalsze kolorki czarny na osłonę radaru. Luki podwozia i pokrywy łuków już pomalowane na aluminiowy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 14 Lipca Share Napisano 14 Lipca Z żółtym chyba pojechałeś bez podkładu? Pewnie wiesz ale napiszę o własnych doświadczeniach. Męczyłem jakiś czas temu dwa modele malowane w żółtych barwach. Droga przez mękę do momentu, kiedy znajomy zasugerował biały podkład pod spód. Zrobiło robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 14 Lipca Autor Share Napisano 14 Lipca 4 godziny temu, enten napisał: Z żółtym chyba pojechałeś bez podkładu? Pewnie wiesz ale napiszę o własnych doświadczeniach. Męczyłem jakiś czas temu dwa modele malowane w żółtych barwach. Droga przez mękę do momentu, kiedy znajomy zasugerował biały podkład pod spód. Zrobiło robotę. Pojechałem ale na podkładzie Mr.Surfacer. Uwielbiam te podkłady. Próbowałem na białym z preshadingiem ale preshading tak mocno przebijał, że nie byłem w wstanie go tak pokryć, żeby tylko delikatnie się odznaczał. Pomalowanie żółtym na jednolitym ciemniejszym tle i to rozwiązało problem. Unikam malowania bez podkładu bezpośrednio na tworzywie. Podkład zawsze poprawia przyczepność farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Lipca Share Napisano 14 Lipca Pod żółty polecam też wstępnie pocieniować różowym - fajnie podbija intensywność żółci, nie jest taka mdła. Ale na białym też dobrze kryje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Lipca Autor Share Napisano 15 Lipca 8 godzin temu, jachud3 napisał: Pod żółty polecam też wstępnie pocieniować różowym - fajnie podbija intensywność żółci, nie jest taka mdła. Ale na białym też dobrze kryje O tym, że różowy podkłada się pod czerwony właśnie po to by podbijał i czerwony stał się bardziej mocny to wiem i nawet stosowałem raz w poprzednim F-104G z Revella ale, że pod żółty ? Będę musiał spróbować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca Mała aktualizacje. Starfighter otrzymał kalkomanie. Niestety niektóre z kalkomanii szczególnie te na zbiornikach paliwa są nie do końca dobrze spasowane i wymagały w niektórych miejscach uzupełnień dokonanych pędzlem i farbą. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Lipca Share Napisano 30 Lipca Piękny, przypomina mi się mój pierwszy poważny model: stare Esci w edycji Tiger Meet. Tam było dokładnie to samo malowanie plus Kanadyjczyk. Zdecydowałem się na Kanadyjczyka, bo nie było tych zadziorków na pasach: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 31 Lipca Autor Share Napisano 31 Lipca 10 godzin temu, barszczo napisał: Piękny, przypomina mi się mój pierwszy poważny model: stare Esci w edycji Tiger Meet. Tam było dokładnie to samo malowanie plus Kanadyjczyk. Zdecydowałem się na Kanadyjczyka, bo nie było tych zadziorków na pasach: Mam również i ten zestaw 104 z oryginalnego wydania ESCI. To malowanie jest łatwieksze od malowania belgijskiego właśnie ze względu na te tygrysie pasy bez "zadziorów". Muszę poszperać w swoich kalkomaniach bo być może mam zestaw z tym malowaniem i sobie również je wykonam ale już w skali 1:48. No a ja wracam do dalszych prac nad aktual;nie budowanym 104 w barwach belgijskich (mam zamiar kupić jeszcze jednego belga ale jeszcze zestaw Syharta nie jest dostępny na polskim rynku - dopiero jest zapowiedź na Mojehobby.pl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia (edytowane) Prace nad tygryskiem idą do przodu i ku końcowi. Podwozie zamontowane, maskowanie oszklenia zdjęte, konieczne były podmalówki w kilku miejscach. Teraz jeszcze zamontować usterzenie poziome, dyszę silnika oraz zbiorniki paliwa i niebawem będzie galeria :). Edytowane 4 Sierpnia przez Staryfajter1954 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia No i prace nad tygrysim 104G uważam za zakończone! Teraz pora na galerię :). Kolekcja kolorowych 104 w 48 powoli rośnie no ale zobaczymy co będzie kolejnym modelem bo mam zajawkę na kilka typów ale nie mogę się jeszcze zdecydować, który wybiorę ;). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia Jestem pod wrażeniem, fantastyczna robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2 godziny temu, barszczo napisał: Jestem pod wrażeniem, fantastyczna robota . Dzięki za miłe słowa. Zaraz będzie pełna galeria :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi