RadekZ Napisano 17 Maja Share Napisano 17 Maja Cześć, Niestety ledwo co dołączyłem do Szanownego Grona, a musiałem ze względów osobistych zrobić sobie ponad roczną przerwę od modelarstwa i innych hobby zresztą też. W każdym razie, po roku i ponownym otwarciu warsztatu postanowiłem na "pierwszy-drugi ogień" wziąć takomowskiego Tygrysa Ausf. E: Nie zamierzam niczego dodawać póki co, po prostu chcę go w miarę poprawnie skleić z pudełka z Waszą pomocą . A na koniec może pomyślę o jakiejś małej winietce. Zacząłem sklejać od kadłuba, którego jeszcze nie zamykam, bo chcę środek machnąć na czarno na wypadek gdybym chciał zostawić włazy otwarte i powkładać tam jakichś figurantów. Plus trochę drobnicy. Na razie skleja się w miarę dobrze, ale instrukcja bywa niejasna i mam wrażenie, że Takom trochę przekomplikował zestaw w paru miejscach, gdzie ~2mm element potrafi się składać z 3-4 elementów. No ale brnę do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Maja Share Napisano 18 Maja Tutaj popatrz: https://modelwork.pl/topic/58571-tiger-i-late-135-takom-21982199-no-a12-dywizja-großdeutschland/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 20 Października Autor Share Napisano 20 Października Coś te przerwy mi się za często ostatnio zdarzają . Dopiero niedawno udało mi się znów przysiąść do warsztatu. Trochę popchnąłem tygrysa do przodu, głównie wanna i wieża. Trochę na wszelki wypadek podmalowałem środek red primerem i tym takim kremowym. Co prawda nie planuję wnętrza eksponować, ale tak na wszelki wypadek, gdyby coś tam jednak się dało wypatrzeć. Było trochę problemu ze spasowaniem górnej płyty, szczególnie w tylnej strefie, ale minimalnie pilniczkiem i chyba wyszło jak powinno (tak no prawie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października Tygrysek zawsze w cenie. Będę zaglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 30 Października Autor Share Napisano 30 Października (edytowane) Na razie walczę z różną drobnicą, ale w międzyczasie dokupiłem sobie dla sprawdzenia drukowane gąsienice od Panzerwerk Design. Bardzo fajnie się je składało (wyrobiłem się w jakąś godzinkę), wyglądają tez bez zarzutu. Na cały zestaw złożony tylko 3 ogniwka wymagały dodatkowego nawiercenia. Edytowane 30 Października przez RadekZ Dodane zdjęcie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 24 Listopada Autor Share Napisano 24 Listopada Posklejałem co się dało (łącznie z gotowymi do połamania w trakcie malowania antenami ). Także czas na podkład i zobaczymy co tam jest jeszcze popsute ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano Piątek o 16:39 Autor Share Napisano Piątek o 16:39 Podkład położony, czarnego zabrakło, więc poszedł mahoń 1000 od Mr Hobby. Stan anten: górna na wieży z utrąconym czubkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Z własnego doświadczenia wiem, że przyklejanie anten na innym niż końcowy etap nie sprzyja ograniczeniu dodatkowej pracy Czekam na malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 3 godziny temu Autor Share Napisano 3 godziny temu 19 godzin temu, Macisso napisał: Z własnego doświadczenia wiem, że przyklejanie anten na innym niż końcowy etap nie sprzyja ograniczeniu dodatkowej pracy Najgorsze jest to, że ja też mam podobne doświadczenia... ale mimo wszystko z jakiegoś powodu postanowiłem jednak przykleić tym razem ... chyba na złość sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi