Roland_Sebastian Posted June 9 Share Posted June 9 Cześć! Na mój kanał na YouTube wrzuciłem film pokazujący przygotowanie i pracę z samodzilenie wykonanymi maskami oraz z maskami gotowymi - w tym przypadku świetnej jakości maskami przygotowanymi przez kolegę @Soris. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krn78 Posted June 9 Share Posted June 9 Robi wrażenie. Muszę nauczyć się pokory przy malowaniu takowych, bo, kiedy maskuję, zawsze mi się farba zbierze przy krawędziach maski i tworzy wyraźne progi. Dzięki za materiał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIRO Posted June 9 Share Posted June 9 Czego używasz jako folii transferowej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted June 9 Share Posted June 9 Zgaduję, że folię transferową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roland_Sebastian Posted June 10 Author Share Posted June 10 9 godzin temu, MIRO napisał: Czego używasz jako folii transferowej? Oratape MT80. 18 godzin temu, krn78 napisał: Muszę nauczyć się pokory przy malowaniu takowych, bo, kiedy maskuję, zawsze mi się farba zbierze przy krawędziach maski i tworzy wyraźne progi. Dzięki za materiał. Schodek, chociażby minimalny będzie zawsze - warstwa farby ma pewną grubość. Ważne to żeby nie psikać aerografem w stronę brzegu maski żeby nie nadlać większej ilości farby niż to wymagane. Poza tym póżniej mozna delikatnie spolerować krawędź lub ostatecznie zalać glossem i przeszlifować jak przy kalkomaniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krn78 Posted June 10 Share Posted June 10 13 godzin temu, Roland_Sebastian napisał: Ważne to żeby nie psikać aerografem w stronę brzegu maski żeby nie nadlać większej ilości farby niż to wymagane. Masz rację, chciałem jednak wskazać na coś innego. Malujesz kilka przezroczystych warstw, nie lejesz jednej, dzięki czemu unikasz efektu hmm.. menisku przy krawędzi maski. Tego się właśnie muszę, osioł, nauczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIRO Posted June 11 Share Posted June 11 W dniu 10.06.2025 o 07:59, Roland_Sebastian napisał: Oratape MT80. Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts