Roland_Sebastian Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Cześć! Na mój kanał na YouTube wrzuciłem film pokazujący przygotowanie i pracę z samodzilenie wykonanymi maskami oraz z maskami gotowymi - w tym przypadku świetnej jakości maskami przygotowanymi przez kolegę @Soris. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Robi wrażenie. Muszę nauczyć się pokory przy malowaniu takowych, bo, kiedy maskuję, zawsze mi się farba zbierze przy krawędziach maski i tworzy wyraźne progi. Dzięki za materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Czego używasz jako folii transferowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Zgaduję, że folię transferową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 10 Czerwca Autor Share Napisano 10 Czerwca 9 godzin temu, MIRO napisał: Czego używasz jako folii transferowej? Oratape MT80. 18 godzin temu, krn78 napisał: Muszę nauczyć się pokory przy malowaniu takowych, bo, kiedy maskuję, zawsze mi się farba zbierze przy krawędziach maski i tworzy wyraźne progi. Dzięki za materiał. Schodek, chociażby minimalny będzie zawsze - warstwa farby ma pewną grubość. Ważne to żeby nie psikać aerografem w stronę brzegu maski żeby nie nadlać większej ilości farby niż to wymagane. Poza tym póżniej mozna delikatnie spolerować krawędź lub ostatecznie zalać glossem i przeszlifować jak przy kalkomaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca 13 godzin temu, Roland_Sebastian napisał: Ważne to żeby nie psikać aerografem w stronę brzegu maski żeby nie nadlać większej ilości farby niż to wymagane. Masz rację, chciałem jednak wskazać na coś innego. Malujesz kilka przezroczystych warstw, nie lejesz jednej, dzięki czemu unikasz efektu hmm.. menisku przy krawędzi maski. Tego się właśnie muszę, osioł, nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca W dniu 10.06.2025 o 07:59, Roland_Sebastian napisał: Oratape MT80. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi