okonek Napisano 11 Lutego 2007 Autor Share Napisano 11 Lutego 2007 (edytowane) Mamy niedziele a to oznacza trochę wolnego czasu na modelowanie Miałem trochę zabawy z antenami. Te pomiędzy masztami jak zwykle to spiralka. Chciałbym wykonać je inaczej ale poległem. Może Jedrus wymyśli jakiś sposób Kolejne anteny i liny powstały z rozciągniętych na ciepło ramek. Na fotkach są białe aby łatwiej widać było ich ilość. W tej chwili są pomalowane ale pokażę w następnym poście jak odzyskam wzrok Na koniec całość z punktem odniesienia co do wielkości modelu. Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 11 Lutego 2007 Share Napisano 11 Lutego 2007 Siliczny maluszek p.s Okonek ty jestes palacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 11 Lutego 2007 Share Napisano 11 Lutego 2007 Moze Jedrus wymysli jakis sposob jaasssne... chyba w ogóle nie będę robił olinowania pięknie już wygląda Twój okręt... jak sobie pomyślę jaka długa droga jeszcze przede mną... a na Twoim już las anten, są super Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Lutego 2007 Autor Share Napisano 11 Lutego 2007 (edytowane) Okonek ty jesteś palący Palący tak ale nie modele Obiecałem fotkę pomalowanych anten co czynie i to tylko dlatego, że odzyskałem wzrok Jak widać teraz już nie walą tak po oczach Na koniec dnia pomimo, że jeszcze nie ukończony nie moglem sobie odmówić i postawiłem go na podstawce Udaloya. Nie będę robił specjalnej podstawki dla tego modelu bo i tak kiedyś stanie na większej. Potem naszło mnie jeszcze coś i postawiłem obok kolegę z floty PS. Strach mnie bierze jak lukam na ta ostatnia fotkę i myślę o obietnicy danej Wojtkowi Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 ostatnia fortka super! coraz bliżej końca Twojej dioramki Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 Strach mnie bierze jak lukam na ta ostatnia fotke i mysle o obietnicy danej Wojtkowi Ja zacząłem wycinać elementy z ramki przy Sov, zaczynam od nadbudówek tylnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Lutego 2007 Autor Share Napisano 13 Lutego 2007 (edytowane) Prace trwają. W międzyczasie pewnego poranka ( specjalnie wybrano taki termin aby koledzy z NATO nie przylukali co i jak ) miał miejsce pierwszy rejs stoczniowy Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Brawo Jędrek możnaby pomyśleć że to oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 ale o so chodzi brawa to dla Okonka się należą... i to duże Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 ale o so chodzi brawa to dla Okonka się należą... i to duże Jędrek No tak, zapomniałem że Ty używasz takiego nicku i w dodatku też kleisz okręty ale Okonek ma na imię Andrzej - potocznie Jędrek, wiec chyba wszystko pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 14 Lutego 2007 Autor Share Napisano 14 Lutego 2007 (edytowane) No to się spotkało trzech Jędrków Jak pisałem, model jeszcze nie gotowy. Pozostało parę dup..... ( Jędrek mnie trochę zmotywował z tym swoim bliźniakiem ) cześć podwodna , no i chyba wszystko. Banderę i załogę dam już chyba na dioramie. Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Lutego 2007 Autor Share Napisano 15 Lutego 2007 (edytowane) Ufffff.....jeszcze trochę Cześć rufowa ukończona. Trochę ją uzupełniłem ale nie na tyle co Jędrek przy swoim modelu. Zrezygnowałem z trapu i małego pomostu zaraz za tylnym pokładem rakietowym. Nie do wykonania już na tym etapie z racji na przebieg toru amunicyjnego zaraz za nadbudówką. Trzeba by ja skrócić ale już po ptakach. Na fotce widać trochę inny odcień pokładu od strony relingów. Jest to efekt powtórnego malowania. Mam nadzieje, że po końcowym naniesieniu półmatu na całość różnica zniknie. Zapomniałem też wcześniej usunąć oczko ustalające pozycje pod maszt banery i teraz mam takie dziwne koło na pokładzie. Pozostała jeszcze cześć podwodna a potem już dalsze prace przy Slavie i projekcie grupowym Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Lutego 2007 Share Napisano 15 Lutego 2007 mam nadzieję Okonku, że robiłeś wcześniej przymiarki bo u mnie część podwodna z nawodną to tak się średnio zgrały... szpachla była potrzebna w największej ilości na dziobie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Lutego 2007 Autor Share Napisano 15 Lutego 2007 (edytowane) Robiłem i wiem, że będzie do bani ale jak wiesz u mnie nie mogą obie części zostać połączone wiec do czasu budowy dioramy stanie sobie na niej luzakiem Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 (edytowane) The End Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 cudeńko jakżeś zrobił, że tak Ci "góra z dołem" spasowała? i to bez sklejenia zamiast się cieszyć ze skończonego modelu to się po głowie bije , co za czasy? pozdrowionka, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 (edytowane) jakżeś zrobił, że tak Ci "góra z dołem" spasowała? i to bez sklejenia Nijak Dwie kropelki gluta na dziobie i dwie na rufie i się trzyma. Przed lądowaniem na dioramie się oddzieli. Chyba Z pasowaniem nie było tak źle i naprawdę trzeba by się wpatrywać przez lupę aby zobaczyć ta małą szparkę. Ta pała to z radości, że się udało skubańca skończyć. Dodaje jeszcze jedna fotkę z odnośnikiem co do wielkości gotowego modelu Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żeton Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 Okonku - gratuluję ! Piękny i smaczny kąsek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi