indus Napisano Środa o 09:08 Share Napisano Środa o 09:08 Na warsztat trafia tym razem StuG.IV firmy RFM. Do podstawowego zestawu dokupiłem dedykowany zestaw waloryzacyjny firmy RFM i żywiczny zimmerit firmy Attack. Liczba ramek i blaszek, elementów żywicznych itp. dość duża:). Co do żywicznego zimmeritu. Wpadłem na pomysł, żeby podkleić go cienką, obustronną taśmą klejącą do wykładzin. Następnie wyciąłem wszytki elementy. Pierwsza próba to boki wanny — wyszło super, nie trzeba męczyć się z klejem. Wcześniej powierzchnię smaruję pędzlem wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń, Dzięki temu mogę swobodnie dokonywać korekty ustawienia. Podłubałem trochę wnętrza. Muszę przyznać, że jakość zestawu jest bardzo wysoka. Świetne detale i jak dotąd wszystko idealnie spasowane. Bardzo dobrej jakości plastik, nie łamie się, ale nie jest zbyt miękki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano Środa o 12:26 Share Napisano Środa o 12:26 3 godziny temu, indus napisał: Co do żywicznego zimmeritu. Wpadłem na pomysł, żeby podkleić go cienką, obustronną taśmą klejącą do wykładzin. Oo, to ciekawy patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Środa o 14:04 Share Napisano Środa o 14:04 1 godzinę temu, Seb napisał: Oo, to ciekawy patent. Tak się okleja okna folią przyciemniającą w samochodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi