Skocz do zawartości

DKM Navy Type VII-C U-Boat Hobby Boss 1:350

jawkers

Rekomendowane odpowiedzi

• Super Moderator

Witam.

No i po wielu bitwach stoczonych z tym modelem udało się go skończyć.

Temat wody jest tematem trudnym, ale jak dobiegnie się do mety, to naprawdę cieszy oko.

Dziękuję wszystkim za pomoc podczas budowy. Naprawdę wasza pomoc, jest to bezcenne źródło wiedzy, które pozwala budować coraz to lepsze modele.

Za jakiś czas, ponownie zawitam do stoczni, bo naprawdę dobrze się bawię przy budowie modeli pływających.

Warsztat

Zapraszam do oglądania

plshwbt.jpeg

5696HiN.jpeg

KhfCAwA.jpeg

qOPONum.jpeg

UuN0LIr.jpeg

UJ82Kaa.jpeg

1qmnqks.jpeg

abKJzr1.jpeg

nUmLnWY.jpeg

9fym49T.jpeg

2zsVAlR.jpeg

lnBupEJ.jpeg

• Like 9

Ale w sensie już po pianie to dałeś? Może to kwestia zdjęć, ale ta piana wygląda sucho. Ja zawsze daje 1-2 warstwy rzadkiego na pianę.  Może znowu kwestia zdjęć, ta rdza jest zielona  i wygląda bardziej jak glony...

Poza tym jest OK :szczerbol:

• Thanks 1

• Super Moderator
4 godziny temu, Adamo722 napisał:

Model i podstawka spoko :super: ale myślę że dodatki i zmienione peryskopy dużo by daly bo przy tej skali od razu byś zobaczył różnicę :piwo:

Dziękuję za opinię.:super:

Szkoda tylko, że takich rzeczy nie piszecie jak warsztat był prowadzony, postarał bym się jakoś temu zaradzić. Bo teraz już jest za późno.

Ale i tak bardzo dziękuje za uwagi, zastosuję si e do nich przy następnym modelu.:piwo:

4 godziny temu, Szydercza Gała napisał:

Ale w sensie już po pianie to dałeś? Może to kwestia zdjęć, ale ta piana wygląda sucho. Ja zawsze daje 1-2 warstwy rzadkiego na pianę.  Może znowu kwestia zdjęć, ta rdza jest zielona  i wygląda bardziej jak glony...

Poza tym jest OK :szczerbol:

Tak po pianie dałem specyfik gęsty  i 3 warstwy rzadkiego na całość.

Piana może się nie błyszczy, bo założyłem filtr antyrefleksyjny na obiektyw. Założyłem go żeby mi za bardzo woda nie błyszczała, gdyż nie podoba mi się to na zdjęciach. A nie rozkładałem namiotu bezcieniowego bo nie mam na niego miejsca.

Rdza zielona, hmm. Nie mam olejów zielonych, Nakładałam brązowe odcienie, żółty i biały. Może to wina zdjęć, gdyż nie mogę z tą lustrzanką się dogadać.

Dziękuję za opinie:piwo:

• Like 1

• Super Moderator
10 godzin temu, Szydercza Gała napisał:

Idziesz w dobrą stronę, z modelu na model jest lepiej, no i najważniejsze pytanie: CO NASTEPNE?

Dziękuję.:piwo:

Staram się wykorzystywać te rady które od was dostaję.

Co następne?

Teraz zacząłem projekt "KWK Wujek", lecz chcę równolegle sklejać coś pływającego.

Jeszcze nie wiem dokładnie co, ale tak jak kiedyś pisałem jakiś niszczyciel, pancernik, czy krążownik.

Coś II wojennego, podobnego do Bismarcka, Arizony, Romy, itp.

Bo naprawdę, spodobało mi się klejenie modeli pływających.

Choć skala jest coraz trudniejsza, bo jak wiadomo z wiekiem nie widzimy coraz lepiej. :super:

PS.

Poprawiłem zdjęcia, ustawiłem balans bieli, itp.