abtb Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca (edytowane) Projekt się zaczął i projekt się skończył Tradycyjnie napiszę, że wyszło jak wyszło czyli tak na mój styl w budowie zabawek politechnicznych Odbiegając odrobinkę od tematu, wspomnę o dość ciekawym wydarzeniu w temacie SBlim-ów czyli o powrocie do Polski SBLima nrb 613. Trochę sobie poczytałem i dowiedziałem się ,że ów egzemplarz dotarł do Polski w październiku 1956 roku i był to CS-102 wyprodukowany w zakładach Aero Vodochody - a więc był to oryginalny UTI MIG-15 wyprodukowany na licencji w Czechosłowacji. Następnie w roku 1968 został przebudowany do wersji SBLim 2A, a po kilku latach do wersji 2M by w roku 1991 zostać sprzedanym właścicielowi salonu samochodowego w Belgi . Tam biedaczek w stanie rozmontowanym stał przez ponad 30 lat w chaszczach na tyłach salonu. I tak trochę mnie naszło, żeby zbudować sobie tego gagatka w oryginalnej wersji czyli jako CS-102 z zestawu Eduarda, Jednak powstały drobne wątpliwości odnośnie nr taktycznego, a właściwie jego wzoru i czy na pewno na początku służby był trzycyfrowy. Zestaw kalek Modelmakera przedstawia jeden egzemplarz CS -102: i.......srebrnej sparki jeszcze nie mam, więc może wypadałoby "wydoić" kalki do końca i zrobić Ale to pieśń przyszłości, teraz jeszcze kilka fotek: specjalnie dla @Grzes-a - w nawiązaniu do baniek mleka I żeby nie było, że to sam taki biedaczek będzie: Galeria, zgodnie z zakładowym planem produkcji będzie chyba 17.08. Pewnie dla tego, że wcześniej ma być galeria MiG-a 23, który właśnie się uzbraja Warsztat uważam za ZAMKNIĘTY Edytowane 31 Lipca przez abtb 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Lipca Share Napisano 30 Lipca Świetny, z Jaczkiem prezentują się bardzo fajnie. Widać szybki progres w rozwoju maszyn szkolnych . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 30 Lipca Share Napisano 30 Lipca 3 godziny temu, abtb napisał: po kilku latach do wersji 2AO (?) Raczej 2M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Lipca Autor Share Napisano 31 Lipca 7 godzin temu, Wymysl napisał: Raczej 2M Ale żeś wymyślił Ale masz rację, bodajże w 1982 przebudowano go na wersję M . Po prostu dopadła mnie pomroczność jasna wywołana blaskiem bijącym od tego pięknego samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi