Artek82 Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu P-51D Mustang Matchbox Model legenda, chodził za mną bardzo długo, aż kilka lat wstecz wreszcie zanabyłem w cenie wartej uwagi i na przedwiośniu tego roku skleiłem. Pierwszego „Dooleybird’a” dostałem od taty jakoś w 1989 roku i sam on też wtedy dla mnie go skleił. Oczywiście był nie malowany bo wypraski były dwu kolorowe (zielono-szare) i tylko okalkowany. Z biegiem czasu uszkodziłem i zgubiłem zapewne podwozie główne, stąd zmienił status na „w locie”, ale był ze mną aż do przeprowadzki w 1993 roku i wtedy zaginął w tajemniczych okolicznościach. Po wielu latach udało się zdobyć „Dooleybird’a” z tej samej edycji i w tych samych kolorach wyprasek, ale wykonałem go już w malowaniu jak boxartowo przykazano. Zapraszam do galerii Dziękuję za uwagę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Spoko Każdy ma jakiś fetysz Tylko się chyba temu fetyszowi geometria podwozia delikatnie rozjechała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 19 godzin temu Autor Share Napisano 19 godzin temu 6 minut temu, abtb napisał: geometria podwozia delikatnie rozjechała że na na zewnątrz i do przodu za bardzo wychylone golenie i powinny być cofnięte jak szczałkami pokazałem... Kurde no może i masz rację to się utrąci kopytka i na nowo obsadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu 10 minut temu, Artek82 napisał: że na na zewnątrz i do przodu za bardzo wychylone golenie Ja na kóniach za bardzo się nie znam ale wg mnie patrząc od przodu to goleń powinna chyba być "pionowo" a nie prostopadle do płaszczyzny skrzydła (wychylona na zewnątrz). Natomiast co do kąta zaklinowania to się nie wypowiem Ale jakby co - podaję pomocną dłoń czyli ściągę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 18 godzin temu Autor Share Napisano 18 godzin temu 23 minuty temu, abtb napisał: Ale jakby co - podaję pomocną dłoń czyli ściągę Ooo, podziękował Zaraz piszemy rozkaz do warsztatowców celem poprawy kulasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu Ech wspomnienia, świetny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi