Artek82 Napisano Czwartek o 08:52 Share Napisano Czwartek o 08:52 P-51D Mustang Matchbox Model legenda, chodził za mną bardzo długo, aż kilka lat wstecz wreszcie zanabyłem w cenie wartej uwagi i na przedwiośniu tego roku skleiłem. Pierwszego „Dooleybird’a” dostałem od taty jakoś w 1989 roku i sam on też wtedy dla mnie go skleił. Oczywiście był nie malowany bo wypraski były dwu kolorowe (zielono-szare) i tylko okalkowany. Z biegiem czasu uszkodziłem i zgubiłem zapewne podwozie główne, stąd zmienił status na „w locie”, ale był ze mną aż do przeprowadzki w 1993 roku i wtedy zaginął w tajemniczych okolicznościach. Po wielu latach udało się zdobyć „Dooleybird’a” z tej samej edycji i w tych samych kolorach wyprasek, ale wykonałem go już w malowaniu jak boxartowo przykazano. Zapraszam do galerii Dziękuję za uwagę 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Czwartek o 09:54 Share Napisano Czwartek o 09:54 Spoko Każdy ma jakiś fetysz Tylko się chyba temu fetyszowi geometria podwozia delikatnie rozjechała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano Czwartek o 10:07 Autor Share Napisano Czwartek o 10:07 6 minut temu, abtb napisał: geometria podwozia delikatnie rozjechała że na na zewnątrz i do przodu za bardzo wychylone golenie i powinny być cofnięte jak szczałkami pokazałem... Kurde no może i masz rację to się utrąci kopytka i na nowo obsadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Czwartek o 10:23 Share Napisano Czwartek o 10:23 10 minut temu, Artek82 napisał: że na na zewnątrz i do przodu za bardzo wychylone golenie Ja na kóniach za bardzo się nie znam ale wg mnie patrząc od przodu to goleń powinna chyba być "pionowo" a nie prostopadle do płaszczyzny skrzydła (wychylona na zewnątrz). Natomiast co do kąta zaklinowania to się nie wypowiem Ale jakby co - podaję pomocną dłoń czyli ściągę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano Czwartek o 10:48 Autor Share Napisano Czwartek o 10:48 23 minuty temu, abtb napisał: Ale jakby co - podaję pomocną dłoń czyli ściągę Ooo, podziękował Zaraz piszemy rozkaz do warsztatowców celem poprawy kulasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 12:32 Share Napisano Czwartek o 12:32 Ech wspomnienia, świetny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi