TomaszDudek Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Witam wszystkich rozpoczynam relację z budowy iveco . Fotka pudełka Fotka poglądowa zawartości pudełka Pełny inbox znajduje się tutaj viewtopic.php?p=163041#163041 Deklów nie było w modelu są ze scanii 143 z italeri W modelu pragnę zrobić kilka przeróbek m.i. dekle na kołach małą drabinkę która widać na pudełku a niema w zestawie troszkę zwaloryzować kabinę i silnik ,oraz co będzie największym wyzwaniem to uzupełnić park drabinowy o szereg detali . Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Ciekawy modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 Więc prace rozpoczęte oto kilka fotek z procesu produkcji kół I tu pojawiają się 1 dylematy robić wentyle od podstaw z drucika 0,4 mm czy zostawić te z italeri ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Dajesz od podstaw! Noc jeszcze młoda! Ale fotki odcinania nadlewek to nie koniecznie wrzucaj w następnych apdejtach, ok? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 Ostach chodziło mi o proces powstawania koła (może przesadziłem trochę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 tylko nie ugaś nam tym zapału do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 super, że kolejna drabka czerwona na forum objawiona... Co do dekli czy jak wolisz kołpaków dał bym sobie spoksik, bo tego kalibru wozy strażackie nie mają raczej kołpaków bo i po co?? co do drabinki, przejrzyj dokładnie zestaw, ja ten model popełniłem jakieś ooo kurcze z 8 do 10 lat temu będzie hehehe i wydaje mi się że w zestawie gdzieś ta drabka funkcjonowała?? muszę odkopać w gablotce swojego i zobaczyć czy tam mam tą drabinkę, dodam że jest ona bardzo pomocna w zabraniu się na spacer nieco większą wysokość piechotą, a nie w "wygodnym i przestronnym" koszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 marcinfire Nie niestety niema tej drabinki nie wiem czemu jest na rysunku ,wezmę ja z modelu fire jeep z italeri . Co do dekli to znalazłem wiele fotek na których te wozy miały dekle ,poza tym z deklami bardziej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Tomasz bardzo ciekawy projekt. Życzę powodzenia Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 Nio coś się dzieje więc trzeba pokazać. Zacząłem robić nadbudówkę wymaga jeszcze doszyszczenia i połatania szczelin oto fotki z jej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 C.D. prac nad nadbudówką Mam pytanko odnośnie silnika jaki kolor będzie dla niego odpowiedniejszy Jeszcze pytanko odnośnie ramy czy robić czarny mat czy połysk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Nabiera kształtów heh. Co do silnika bardzo ładny ten pierwszy czerwony. Pozdr.Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Fajnie zaczyna wygladać. Będę kibicował. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Dzięki za komentarze kolejne części w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Grudnia 2008 Super Moderator Share Napisano 2 Grudnia 2008 Mam pytanko odnośnie silnika jaki kolor będzie dla niego odpowiedniejszy Z tego co widziałem i słyszałem to te "Iveca" posiadają zielone silniki. Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 jawkers Na stronie magirus deutz iveco jest czerwony albo pomarańczowy widziałem jeszcze fotkę z czarnym lub szarym ale taki mi się nie podoba ,jesli zielony jest poprawny to taki zrobię a jaki odcień konkretnie ? a co ze skrzynią biegów może być srebrna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Bardzo fajne, ogólnie lubię ciężarówki ale nie podoba mi się w nich to, że model wygląda jak zabawka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 rObO87 jak zrobisz porządnie to nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Takie odnoszę wrażenie czasem, 0 kurzu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Fajnie fajnie!!! co do tej drabinki... masz rację, ja też ją dorabiałem tzn przysposobiłem sobie, jednak nie pamiętam już z jakiego zestawu, jak ona dokładnie wyglądała też Ci nie powiem, bo jej już po prostu niet na moim modelu... gdzieś przy przeprowadzce musiała ujść. Co do uzupełniania szczelin w zabudowie skrytek... jestem w szoku. Jeśli ten model to wznowienie produkcji serii przez italerkę, to znaczy, że stare formy dały o sobie znać. Ja w moim kurcze nie miałem problemu ze szczelinami, sam byłem w szoku (po wcześniejszych zmaganiach z Revellem) że w tym Magirusiku wszystko spasowane było bez problemu. W każdym razie model zapowiada się ciekawie Jak będę w robocie (dopiero) w poniedziałek, zasięgnę języka, czy nie ma ktoś jakiejś większej dokumentacji do przynajmniej samego parku drabinowego, postaram się, może uda mi się dorobić zdjęć samego parku i olinowania tegoż ustrojstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 marcinfire Z góry dzięki za materiały .Co do szczelin to powstały troszkę z mojej winy ale ma nadzieję że nie będzie ich widać po malowaniu. Co do drabinki to chyba trzeba ja umieścić na podporze przytrzymującej drabinę, jak byś mi mógł jeszcze powiedzieć jakim kolorem pomalować silnik to byłbym bardzo wdzięczny,dziś postanowiłem dokończyć nadbudówkę zabrałem się za druciki przy tych małych skrzyneczkach Jak się uporam z tym dziś to wrzucę fotki gotowego elementu ,prócz tego walczę z podporami i ramą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Rozpocząłem okablowanie ramy ,piszcie proszę jak to wygląda bo ja sie nie znam za bardzo ,jak by ktoś był tak dobry i powiedział mi gdzie w tej ciężarówce jest hamulec zasadniczy byłbym bardzo wdzięczny. W fotosiku niema już opcji pełnego zdjęcia ,poza tym wkurza mnie już ta strona co polecacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 To spróbuj z picasą, skoro ja załapałem to ty też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 bez pardonu PICASA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 tankista17 Ale jak to zrobić zainstalować ten program czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi