Szakal85 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 No z trójkątami było by oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Hej hej!!! Poradziłem już sobie z szybą ale pokażę ją później, a teraz chcę się wam zapytać o obrysówki. Co o nich sądzicie? Jeśli chodzi o światełka na masce to chciałbym dodać jeszcze kilka na krawędziach tych czarnych pasów (nie wiem jak to nazwać) i może zwiększyć ich liczbę na osłonach międzyosiowych i zmienić ich układ. Co wy na to? Hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 W miarę ok ale możesz zrobić jeszcze inaczej.Kup sobie w sklepie z materiałami reklamowymi żółtą folię odblaskową.Wygląda bardzo atrakcyjnie i nawet jak z bliska popatrzysz to widać jej metaliczną strukturę co doskonale imituje prawdziwe światełka.Na obrysówki ta folia nadaje się idealnie.Nawet jak bedziesz robił zdjęcia to zobaczysz jak wyjdzie taka fotka.Jakby były światełka włączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Hehe ... Nawet ciekawie to wygląda Moim zdaniem ''maskę'' zostaw tak jak jest Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Też bym maskę zostawił tak jak jest.Kolorek też spoko. Pozdrawiam Bartini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Jeśli się podoba to zostawię maskę tak jak jest ale z międzyosiówkami coś pomodzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Maska wygląda bardzo dobrze, a jak byś jeszcze dodał parę światełek to by była przesadzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Zgadzam się co do maski. Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Witajcie! Kolejna porcja zdjęć tym razem w świetle dziennym! Zapomniałem dodać że obrysówki zrobiłem z folii chromowanej samoprzylepnej która została mi jeszcze od R620 (takich rzeczy się nie wyrzuca) i pomalowane pomarańczowym clearem Pactry, w świetle się fajnie blyszczą jak prawdziwe. Tutaj inna, lepsza (tak mi się wydaje) wersja światełek na bocznych osłonach. Zamontowane tylne błotniki. Przedni zderzak. Kabina, maska trzyma się narazie na taśmę. Przymiarka na ramie. Oczywiście te elementy nie są jeszcze w 100% gotowe, będą jeszcze małe poprawki np stopnie w zderzaku i parę pierdółek... PS: Międzyosiówki nie chcą pasować do "dzyndzelków", które są za krótkie... tzn na osłonach są kółeczka, w te kółeczka wchodzą "dzyndzelki" z przednich błotników i tylnych, więc trzeba osłony dopasować po swojemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Osłona między osiowa jest fajna taką jak teraz bym zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Moim zdaniem za dużo tych "pierdółek" za przednią szybą. Gdyby takie coś wyjechało na drogę pierwszy lepszy patrol wlepił by mandat i kazał usunąc twierdząc że zmniejsza to pole widzenia kierowcy. Po za tym tyle oznaczeń przynależności środka transportu do kraju jest niezgodne z prawem (wprowadza w błąd organy kontrolujące). Ale wracając do jakości wykonania to "jajo" CH jest krzywo naklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Wygląda bardzo dobrze, mi sie jedynie nie podoba ta rejestracja na górze szyby ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Ten nalepki kwestia gustu, jakie i gdzie bardziej mnie razi ten kolor, taki jakos mało błyszczący - ale to też kwestia gustu. Ogólnie model ładnie czysto zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Scania ładna ... Ale te szyby Kwestia gustu Wygląda jak jakaś ''ruska'' sto czterdziestka trójka Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Wygląda przyzwoicie ale kolega wcześniej miał rację z lakierem.Można było prysnąć bezbarwnym i solidnie wypolerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Mi się wszystko podoba oprócz tych rejestracji na przedniej szybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Witam! ...fotki... ...anteny zrobione z włosia od miotły... Że tak powiem... endżoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Za dużo tablic, naklejek na przedniej szybie "może jeszcze więcej dasz ?" heh.Kolor nawet ładny, ale szkoda, że nie pomalowałeś bezbarwnym efekt byłby na pewno dużo lepszy. I wnętrze za bardzo czerwone jak dla mnie, ale to wszystko kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Fajna kabina, a anteny z "włosia" nieźle wyglądają, oby tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 No fajnie,fajnie Wiadomo co za dużo to nie zdrowo ,ale rozumie że chciałeś tymi tablicami zakryć mankamenty szyby ? Ja bym radził napisać temat w dziale ''giełda'',i być może ktoś by miał taką szybę A wracając do aktualizacji ... Kalki fajnie pasują do koloru kabiny Antenki też ok ,ale mam zastrzeżenie do anteny na prawym lusterku .Trochę jak by się ''włos'' wykrzywił. Postaraj go naprostować . Scania naprawdę fajna Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 No wiecie trochę chodzę i jeżdżę po ulicach i widuję różne trucki i niektóre to mają za szybą więcej, o wiele więcej maskotek, naklejek i tablic więc u mnie jest ich mało w porównaniu z niektórymi prawdziwymi ciężarówkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Krzychu126 a może jednak zamaskujesz okna, światła i pryśniesz wszystko bezbarwnym?, Z tego co widzę kolorek jest naprawdę niezły ale bez bezbarwnego malowanie metalikiem nie ma sensu.... Dopiero bezbarwny nada ci głębi koloru Sam malowałem tą skakankę razem z zamaskowanymi szybami i nie było tak źle Przemyśl to jeszcze, model by dużo zyskał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Krzychu, ale nie porównujmy prawdziwych ciężarówek, a np. tego modelu w prawdziwiej ciężarówce inaczej to wygląda (chociaż mam swoje zdanie o tym wyrobione), a tu masz małą szybkę i tablic i innych rzeczy multum. Popieram pomysł Messer. Szkoda, aby kolorek się "że tak powiem zmarnował". Spodobał mi się jeden bajer, którego nie wymieniłem w poście wyżej, a mianowicie zasłonki za fotelami wyszły bardzo dobrze i efekt fajny. Za to duży +. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Krzychu126 antenki zrób z ramki od modelu, rozciągnij nad swieczką, są bardzo ładne i proste, i na początku antenki można zrobić trohe grubiej i będzie imitacja cewki od cb Ale to tylko taka moja rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 misiek14pl Ty mówisz o wyprasce ? Jeżeli tak to ja osobiście uważam, że stanowczo za grube. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi