Wojtek91 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Witam Mój model konkursowy to Fiat Barchetta. Kolor prawdopodobnie czerwony, ale jeszcze wszystko może się zmienić. Modelik jak na Fujimi jest bardzo dobry jakościowo. Denerwuje mnie trochę kanciate wnętrze, którym mam zamiar się zająć w największym stopniu (kabriolet zobowiązuje ). Na początek IN-BOX: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Fiat! Będę oglądał z zainteresowaniewm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Ciekawie się zapowiada. Powodzonka ! Pozdr.Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Ooo!!! bardzo ciekawy temat. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Chyba jeszcze jest podobny na allegro ;) Fajny model bo to Fiat i auto widywane na naszych drogach. Brakuje mi takich zestawów. Trzymam kciuki za nieForda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Witam Na pierwszy ogień w budowie Fiata idzie podwozie. Podwozie zostało już przeczyszczone i pomalowanie na Gun Metal Humbrola z podkładem czarnego matt'u Pactry, dalsze malowanie (ukł. wydechowy itp.) w dalszej kolejności. Rozpocząłem czyszczenie kasty z nadlewek. Mam plan na nowo pomalować koła i Tu moje pytanie jaki jest najlepszy i w miarę dostępny środek aby usunąć farbę (srebrny w tym wypadku). Oto zdjęcia: Po kolei: Czarny Matt ->Gun Metal ->Przetarcie ->Efekt Końcowy I reszta częci osobno i wpasowana w podwozie: Pozdrawiam i miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Kolor prawdopodobnie czerwony, ale jeszcze wszystko może się zmienić. A wyobrażasz sobie Barchette w innym kolorze? Bo ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Jeśli się nie mylę to były jeszcze żółte.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Jeśli się nie mylę to były jeszcze żółte.... ... i srebrne, czarne, niebieskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 hmmm... z tym dachem jest ciekawe KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 i Tu moje pytanie jaki jest najlepszy i w miarę dostępny środek aby usunąć farbę (srebrny w tym wypadku). Cleanlux albo kret Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Cleanlux albo kret Pozdrawiam Wielkie dzięki! Można teraz dalej ruszać z robotą Kolor prawdopodobnie czerwony, ale jeszcze wszystko może się zmienić. A wyobrażasz sobie Barchette w innym kolorze? Bo ja nie Jeśli się nie mylę to były jeszcze żółte.... .. i srebrne, czarne, niebieskie... Nie zapominajcie o zielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Witam Prace idą dalej. Elementy podwozia zostały pomalowane. Na zdjęciach pomalowane nie są jeszcze tarcze hamulcowe i amortyzatory (mam kilka planów co do tych elementów). Bez zbędnego gadania zapraszam do oglądania zdjęć: Wersja początkowa Wydech Wersja końcowa Mam zamiar ukończyć najpierw podwozie a później zabrać się za wnętrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Podwozie malowałeś aerografem czy pędzelkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Witam Podwozie malowałeś aerografem czy pędzelkiem? Podkład (czarny matt) aerografem, a Gunmetal pędzelkiem, przetarcie także pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Witam po przerwie. Tak więc podwozie zostało ukończone. Do amortyzatorów dorobiłem sprężyny. Do podwozia dołączyły tarcze hamulcowe (przód i tył). Aktualnie usunąłem fabryczną farbę na felgach (postaram się znaleźć bardziej realistyczny kolor). Kolejny etap to wnętrze. Oto zdjęcia podwozia i amortyzatorów: Tworzenie sprężyn: Efekt końcowy: Zapraszam do komentowania i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ciekawy patent na spreżyny, może wykozystam przy swoim. Jakiej średnicy jest ten drucik Podwozie wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Jakiej średnicy jest ten drucik Prawdopodobnie jest to drucik 0.2 mm. Dopasowywałem na oko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Witam Jako, że trafiła się chwila czasu rozpocząłem prace nad wnętrzem. Na pierwszy ogień poszły panele drzwi. Uchwyty zrobiłem nowe a przestrzeń za nimi została powiększona aby była jak najbliższa oryginałowi. podszpachlowałem fotele, dorobiłem stacyjkę i poprzymierzałem deskę rozdzielczą. Do dorobienia czeka troche elementów m. in. pasy bezpieczeństwa itd. Co do wykończenia wnetrza pooglądałęm sobie wiele zdjeć tegoż fiata. Wersji jest trochę. Ja zrobie jednak mieszańca i powstanie wnętrze w wersji Wojtek91 edition Oto zdjęcia z początku prac nad wnętrzem: Po kolei: 1. Standardowe panele. 2. Przymiarka uchwytów. 3. powiększone wnęki. 4. Wszystko razem. Stacyjka (do szpachlowania) Ogólnie przymierzone wnętrze Pozdrawiam i zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Na razie spoko.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 26 Lutego 2009 Autor Share Napisano 26 Lutego 2009 Witam Prace nad wnętrzem poszły naprzód. Ukończyłem deskę rozdzielczą z kierownicą oraz fotele. Miałem też wrzucić zdjęcie bocznych paneli drzwi, ale niestety popełniłem błąd i muszę poprawiać... Oto zdjęcia (może trochę mało ale zawsze coś): Już możecie dostrzec jaki kolor będzie mieć Fiacik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Bardzo mi się podoba deska rozdzielcza natomiast w fotelach źle wygląda ten czerwony połysk.Powinny być bardziej matowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Mam taką samą kierownicę Wygląda git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Mam taką samą kierownicę Wygląda git W barczecie czy punto? ;] Super wygląda wnętrze, zegary megamiodne :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam Na konkurs się niestety nie wyrobiłem . Nie oznacza to, że modelu nie skończę. Aktualnie skończyłem wnętrze (zostały tylko do zrobienia pasy bezpieczeństwa oraz poprawienie plamy na podłodze i z boku, która mi kapła ). We wnętrzu wykonałem dywaniki z papieru ściernego. Konsolę środkową zrobiłem od podstaw, dorobiłem guziki i zapięcia pasów. Fotele zostawiłem w stanie jakim były. Uważam że skórzane powinny się trochę świecić . Do środka zostanie włożona "załoga", która jeszcze jest w proszku. Co do karoserii to wywierciłem otwory do silnika. Wsadzę tam siateczkę. Nadwozie jest już pomalowane podkładem. Oto zdjęcia: Zapraszam do oglądania i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi