Ar2r Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam! W końcu się przemogłem i wczorajsze efekty prac wygądają nastepująco: -Wyczyszczony fotel w cleanuxie -Sklejony kokpit i pomalowany na kolor bazowy -Uzyskanie pierwszy raz bryły samolotu I tak przed malowaniem: Po pomalowaniu i pierwszym złożeniu: I pierwszy raz uzyskany kształt bryły całej mazyny: Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 no no no widze praca idzie pełną parą oby tak dalej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 no no no widze praca idzie pełną parą oby tak dalej ;) No ja nie wiem czy tak pełną parą. A to co zdziałałem : -zlepiłem kokpit wraz z "odratowanym,poprawianym" fotelem -części blaszane zamiast zestawowych do podwozia *pierwsza część na zdjęciu to część nie złożona **druga część na zdjęciu to część blaszana złożona ***trzecia część na zdjęciu to część zestawowa która będzie zastąpiona częściami blaszanami Pzdr Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Witam! Ostatnio w zasadzie non stop zabawa była przy blaszkach. I narazie to wygląda tak: -podwozie I co by narazie nie tracić czasu rozpocząłem prace nad silnikami. Jest to część o której słyszałem nienajlepsze opinie. I na nieszczęście sprawdziło się. Składalność działu napędowego jest straszna. -dysze dopiero co pociągniętę metalizerem Złożony silnik i schodek który powstał przez niedokładność producenta. Nie jest go wcale tak łatwo usunąć wbrew pozorom. -I szparka która powstała po doklejeniu silników do skrzydła. Jak to mówił jeden z kabaretów. "Szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla" Pozdawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Tak jak już kiedyś pisałem, zdecyduję się na te malowanie. A możecie mi powiedzieć oznaczenia dwóch kolorów które są użyte jako kamuflaż? Z góry dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Pierwszy raz zajrzałem tutaj i jestem pod wrażeniem, nie przepadam za modelarstwem samolotowym ale widzę, że dobrze ci to wychodzi. Oby tak dalej, pozdrawiam Dumo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Dzięki wielkie, ale widze ostatnimy czasy mało osób tu zagląda. A staram się jak mogę. PS:Ponawaim prośbę o podanie nazw kolorów potrzebnych do malowania płatowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathiss Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 W monografii Ar-234 napisane jest że góra to kolory RLM 81/82 a dół RLM 76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Dzięki wielkie. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Zaskakujące słabe jest spasowanie tego modelu... nie przypuszczałem, że dragoni takie fuszerki odwalają :\ No nic, trzymam kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Widzę, że nie tylko "tanka" skopał Dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 No właśnie nie, latadła tak samo... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Widać Dragon się nie stara z "lotkami" Mam P-38 i jest skopany :/ oraz Mistel 5 znacznie lepszy, ale nie ideał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Mam P-38 i jest skopany :/ Uh-oh...toś mię zmartwił, bo mam Droopsnoota i myślałem, że niezły :( No i co tam, panie autor, z Aradkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Mam P-38 i jest skopany :/ Uh-oh...toś mię zmartwił, bo mam Droopsnoota i myślałem, że niezły :( No i co tam, panie autor, z Aradkiem? Ten to w ogóle tandeta... niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 No i co tam, panie autor, z Aradkiem? Przy modelu nic szczególnego, trochę szpachli narzuciłem na łączeniu silników ze skrzydłami i trochę szlifu z tym związaego. Fotki niedługo dziś, jutro. A w końcu coś się zaczyna dziać w wątku, a nie jak do tej pory prowadziłem jedno stonną relację. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Wuala! Pierwsza fotka ukazuje niedokładność form. A druka prezentuje gondole(?) do których są podczepione golenie podwozia, wraz z el. fototrawionymi. [ A tu proces zaszpachlowania szpary z fot.1 [ Pozdrawiam Artur Radkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam, A nie za dużo tej szpachli? Będziesz musiał trochę papierem popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam A czemu kolega nie pozbył się tych brzydkich śladów po łączeniach form?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Co do szpachli to wolę trochę dać więcej aby sie nie zapadł. A poprzecierać papierkiem to nie problem. A co do łączenia form(golenie?) to przeoczyłem. Ale poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Aha, teraz to zauważyłem - na goleniach są ślady po wypychaczach. Trzeba by było je zaszpachlować. Myślałem, że jak DML to będzie super model a tu widać ile pracy trzeba w niego włożyć aby coś z tego wyszło... 3mam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Oj, pracy to trzeba. W końcu muszę się zabrać za jakiś "samoskładalny" model bo dotychczasowe wybory nie były doskonałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 W końcu muszę się zabrać za jakiś "samoskładalny" model bo dotychczasowe wybory nie były doskonałe. Ja teraz zainwestuję w Shermana od Tamki i chociaż trochę zasmakuję "samoskładalności" (oczywiście w 1:35). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Może też tak trzeba zrobić, ja natomiast dojżewam do pomysłu na Hellcatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Może też tak trzeba zrobić Najlepiej by było... bo dotychczasowe wybory nie były doskonałe. Zanim kupisz model warto obejrzeć jego wypraski i warsztaty na forach. Popytać ludzi co o nim sądzą i jak z jego sklejalnością - to najlepsza metoda na dobry zakup! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi