sokol Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 Metryka modelu: Nazwa: Radziecka samolot myśliwski Mig-21 bis "Fishbed L" Skala: 1:72 Nr katalogowy: 7259 Ilość części: 90 Długość modelu: 20,90 cm Z pewnym niepokojem otwierałem ładne i estetyczne opakowanie (foto 1). Ileż to razy nowe efektowne opakowania kryły te same wypraski, które w zależności od fantazji producenta raz były modelem Miga-21 w wersji MF, a raz bis. Tym razem jednak możemy być w pełni usatysfakcjonowani zawartością. W pudełku znajdziemy instrukcję montażu wraz ze schematami malowania (foto 2 i 3), cztery ramki z elementami modelu wykonanymi z szarego tworzywa (foto 4, 5, 6 i 7), przezroczystą ramkę z dzieloną osłoną kabiny (foto 8) i arkusz z kalkomanią (foto 9). Pewnym ewenementem w obecnych zestawach jest obecność przezroczystej podstawki umożliwiającej prezentacje modelu „w locie” (foto 10). Instrukcja montażu składa się z szeregu czytelnych rysunków oraz zawiera również trzy schematy malowania rosyjski, fiński i polski (41 elt z Malborka). Numery kolorów podane są dla emalii „Zvezdy” i „Model Mastera”. Producent dołączył do nich odpowiednie godła i znaki przynależności państwowej na arkuszu kalkomanii, który zawiera również napisy eksploatacyjne. Model ma delikatnie odwzorowane, wgłębne linie podziałowe, a większa część elementów nie ma wad technologicznych i jest wykonana na wysokim poziomie. Moja ocena modelu waha się między piątką z minusem, a czwórką z plusem. Model sam jest bardzo dobry jakościowo, szczegółowo wykonane detale ale wrażenie psuje „pancerne” oszklenie i niezbyt dobra kalkomania. Ale na pewno gorąco mogę polecić ten model wszystkim fanom „żelazek.” Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9 Foto 10 Pozdrawiam Wojciech Sokołowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 No i chcąc, nie chcąc, trzeba będzie go zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 Brzmi (recenzja) i prezentuje się (fotografie) zachęcająco. Jeszcze jedno pytanie - jak się przedstawia zupełnie nieistotny i przeważnie pomijalny* element jakim jest.......cena zestawu * pomijalny - gdyz jak powszechnie wiadomo jezeli ktoś zachoruje na jakiś model to czynnik ten nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 Cena to od 29 do 37 PLN (przynajmniej w takich cenach ja widziałem). Mogę jeszcze polecić własne wypociny na temat bisa,o....TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 Piotrek.S. & Sokol dziękować, dziękować, dziękować Tydzień temu kolejny raz podchodziłem do KP i kolejny raz odłozyłem głeboko do przepastnego pudła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi