sokol Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Metryka modelu: Nazwa: Radziecka samolot myśliwski Mig-21 bis "Fishbed L" Skala: 1:72 Nr katalogowy: 7259 Ilość części: 90 Długość modelu: 20,90 cm Z pewnym niepokojem otwierałem ładne i estetyczne opakowanie (foto 1). Ileż to razy nowe efektowne opakowania kryły te same wypraski, które w zależności od fantazji producenta raz były modelem Miga-21 w wersji MF, a raz bis. Tym razem jednak możemy być w pełni usatysfakcjonowani zawartością. W pudełku znajdziemy instrukcję montażu wraz ze schematami malowania (foto 2 i 3), cztery ramki z elementami modelu wykonanymi z szarego tworzywa (foto 4, 5, 6 i 7), przezroczystą ramkę z dzieloną osłoną kabiny (foto 8) i arkusz z kalkomanią (foto 9). Pewnym ewenementem w obecnych zestawach jest obecność przezroczystej podstawki umożliwiającej prezentacje modelu „w locie” (foto 10). Instrukcja montażu składa się z szeregu czytelnych rysunków oraz zawiera również trzy schematy malowania rosyjski, fiński i polski (41 elt z Malborka). Numery kolorów podane są dla emalii „Zvezdy” i „Model Mastera”. Producent dołączył do nich odpowiednie godła i znaki przynależności państwowej na arkuszu kalkomanii, który zawiera również napisy eksploatacyjne. Model ma delikatnie odwzorowane, wgłębne linie podziałowe, a większa część elementów nie ma wad technologicznych i jest wykonana na wysokim poziomie. Moja ocena modelu waha się między piątką z minusem, a czwórką z plusem. Model sam jest bardzo dobry jakościowo, szczegółowo wykonane detale ale wrażenie psuje „pancerne” oszklenie i niezbyt dobra kalkomania. Ale na pewno gorąco mogę polecić ten model wszystkim fanom „żelazek.” Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9 Foto 10 Pozdrawiam Wojciech Sokołowski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 No i chcąc, nie chcąc, trzeba będzie go zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Brzmi (recenzja) i prezentuje się (fotografie) zachęcająco. Jeszcze jedno pytanie - jak się przedstawia zupełnie nieistotny i przeważnie pomijalny* element jakim jest.......cena zestawu * pomijalny - gdyz jak powszechnie wiadomo jezeli ktoś zachoruje na jakiś model to czynnik ten nie ma znaczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek.S. Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Cena to od 29 do 37 PLN (przynajmniej w takich cenach ja widziałem). Mogę jeszcze polecić własne wypociny na temat bisa,o....TUTAJ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Piotrek.S. & Sokol dziękować, dziękować, dziękować Tydzień temu kolejny raz podchodziłem do KP i kolejny raz odłozyłem głeboko do przepastnego pudła..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts