skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Napisano 2 Grudnia 2008 Jeden z pierwszych-pierwszych moich modeli z początku października : Sd.Kfz.138/2 Hetzer - 1/72 Unimodels Więcej fotek Hetzera. Cytuj
jager27 Napisano 2 Grudnia 2008 Napisano 2 Grudnia 2008 Gąski troche niepołączone. Modelik super. Podoba mi się kamo. Cytuj
skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Napisano 2 Grudnia 2008 Gąski troche niepołączone. Modelik super. Podoba mi się kamo. Bo to moje trzecie jakie składałem tego typu gąsienice Cytuj
tankista17 Napisano 2 Grudnia 2008 Napisano 2 Grudnia 2008 Świetny kamuflaż, gąsienice w 72 jak już gdzieś pisałem to tragedia. Takie mam małe pytanko, co to jest to wokół krzyży Cytuj
skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Napisano 2 Grudnia 2008 (edytowane) To w koło krzyży to specjalne oznaczenie jednostki, a tak poważnie, to pierwszy raz łoszowałem i ... wlało się pod kalki Co do gąsek, to wolę te z kawałków, nie gumowe, które ohydnie wyglądają. Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj
imek46 Napisano 2 Grudnia 2008 Napisano 2 Grudnia 2008 Kamo może i ładne tylko tyle że nie realne. Kamuflaż typu ambush miał zupełnie inne kolory. Cytuj
skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Napisano 2 Grudnia 2008 Kamo może i ładne tylko tyle że nie realne. Kamuflaż typu ambush miał zupełnie inne kolory. na początku '45 malowali czym się da, nawet farbą zabezpieczająca przed korozją (rudo-rdzawy) Cytuj
skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Napisano 2 Grudnia 2008 Owszem, fajne, dzisiaj oglądałem inne modele Hetzera z UM, ale różnią się one tylko pudełkiem i kalkomaniami, chociaż i tego nie jestem pewien, zawsze jest wer. niemiecka i czeska. Ten ma dodatkowo oznaczenia "Chwata". Jak na razie, kamo Chwata jest dla mnie (chyba) za trudne. Cytuj
adam juszczak Napisano 2 Grudnia 2008 Napisano 2 Grudnia 2008 Wydaje się że kamuflaż w pasy owszem ale bez dodatków (ciapy).ponadto były to inne trochę kolory (patrz dokumentacja)Osłony w miejscu połączenia z kadłubem zapaćkane klejem .Reszę już wiesz. Cytuj
tomek14147 Napisano 2 Grudnia 2008 Napisano 2 Grudnia 2008 Całkiem fajny szkrab. Kamo, nawet jeśli nierealne, to robi pozytywne wrażenie. Widać film kalek, powinieneś kupić jakiś płyn. Wash trochę za słaby. Ogólnie mimo tych wad całkiem ładny i ciekawy model. Pozdrawiam. Cytuj
Bushi Napisano 2 Grudnia 2008 Napisano 2 Grudnia 2008 Nie jest źle. Model dobrze wykonany. Trochę problematyczne malowanie i kalki, ale poza tym wygląda całkiem pozytywnie. Dałeś porządne fotki. To bardzo plusuje. Brakuje mi tylko rzutu na model od przodu i od tyłu. Pracuj tak dalej Pozdro. Cytuj
skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Napisano 2 Grudnia 2008 Są na stronce, ale proszę bardzo: Jest bardzo dużo błędów o niedoróbek. Ostatnio coś mi bardzo kiepsko idzie, częściowo wymiękam przy malowaniu, będę musiał pomyśleć o aero, pędzelki są fajne, ale ... Cytuj
Gościu Napisano 3 Grudnia 2008 Napisano 3 Grudnia 2008 Na kalki, po ich ułożeniu kładź sidolux, czy inszy specyfik z którego korzystasz(zalakierujesz je), dopiero zalewaj płukankami. Osłony zawieszenia jakby sie nieco rozlazły wzdłużnie i chyba ciapki ambushu za spore. O reszcie wspomniano wyżej będę musiał pomyśleć o aero słuszna decyzja do następnego ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi