skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Jeden z pierwszych-pierwszych moich modeli z początku października : Sd.Kfz.138/2 Hetzer - 1/72 Unimodels Więcej fotek Hetzera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Gąski troche niepołączone. Modelik super. Podoba mi się kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Gąski troche niepołączone. Modelik super. Podoba mi się kamo. Bo to moje trzecie jakie składałem tego typu gąsienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Świetny kamuflaż, gąsienice w 72 jak już gdzieś pisałem to tragedia. Takie mam małe pytanko, co to jest to wokół krzyży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 (edytowane) To w koło krzyży to specjalne oznaczenie jednostki, a tak poważnie, to pierwszy raz łoszowałem i ... wlało się pod kalki Co do gąsek, to wolę te z kawałków, nie gumowe, które ohydnie wyglądają. Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Kamo może i ładne tylko tyle że nie realne. Kamuflaż typu ambush miał zupełnie inne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Kamo może i ładne tylko tyle że nie realne. Kamuflaż typu ambush miał zupełnie inne kolory. na początku '45 malowali czym się da, nawet farbą zabezpieczająca przed korozją (rudo-rdzawy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Fajne maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Owszem, fajne, dzisiaj oglądałem inne modele Hetzera z UM, ale różnią się one tylko pudełkiem i kalkomaniami, chociaż i tego nie jestem pewien, zawsze jest wer. niemiecka i czeska. Ten ma dodatkowo oznaczenia "Chwata". Jak na razie, kamo Chwata jest dla mnie (chyba) za trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Wydaje się że kamuflaż w pasy owszem ale bez dodatków (ciapy).ponadto były to inne trochę kolory (patrz dokumentacja)Osłony w miejscu połączenia z kadłubem zapaćkane klejem .Reszę już wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Całkiem fajny szkrab. Kamo, nawet jeśli nierealne, to robi pozytywne wrażenie. Widać film kalek, powinieneś kupić jakiś płyn. Wash trochę za słaby. Ogólnie mimo tych wad całkiem ładny i ciekawy model. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Nie jest źle. Model dobrze wykonany. Trochę problematyczne malowanie i kalki, ale poza tym wygląda całkiem pozytywnie. Dałeś porządne fotki. To bardzo plusuje. Brakuje mi tylko rzutu na model od przodu i od tyłu. Pracuj tak dalej Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Są na stronce, ale proszę bardzo: Jest bardzo dużo błędów o niedoróbek. Ostatnio coś mi bardzo kiepsko idzie, częściowo wymiękam przy malowaniu, będę musiał pomyśleć o aero, pędzelki są fajne, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Na kalki, po ich ułożeniu kładź sidolux, czy inszy specyfik z którego korzystasz(zalakierujesz je), dopiero zalewaj płukankami. Osłony zawieszenia jakby sie nieco rozlazły wzdłużnie i chyba ciapki ambushu za spore. O reszcie wspomniano wyżej będę musiał pomyśleć o aero słuszna decyzja do następnego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Dzięki za uwagi i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi