Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

.

ALE GŁÓWNIE NIE LUBIĘ REKLAM NA SWOICH MODELACH - tym bardziej darmowych

Jołki ,połki jak to rzekł - ktos kiedyś

Myślę że Wszyscy damy radę, w swoim tempie,ale damy ;)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)
Seb nie zdąży bo ma młodą żonę więc na modelowanie mało czasu mu zostaje

Kurza japa, a ja mam młodziutką narzeczoną Dzięki Jacek za ideologię Dawaj z tym klamotem dalej! Będą figurki?

Tomek

Edytowane przez Gość
Napisano

No ja tam nie wiem jeszcze się nigdy nie wyrobiłem w czasie.

Tomku figurki będą na 100% nie mniej niż 5 szt.

A teraz mały update niewiele, ale coś tam dłubię.

ZmianarozmiaruDSCN2471.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2474.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2475.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2477.jpg

Napisano

To jak będziesz miał stan wyjściowy, to daj znać Ciekawym, ile będzie widać tego wnętrza, jak zamkniesz klamota.

Tomek

Napisano

Pięknie, szkoda tylko, że stanowisko kierowcy jest niepełne. Producent tych dodatkowych zestawów zapomniał chyba o pomocniczych dźwigniach kierowania i pedałach.

Napisano

Tomku lubię "pootwierane" modele i lubię podłubać w środkach. Ten ma ładny spasowany i łatwo ściągalny dach (kwadracik na górze), spoko się go ściągnie i będzie widoczny środeczek. Co do figurek to męczę tych z Uhu

Napisano

PiterATS - no tak, kupa rzeczy jest już dorobiona samodzielnie, dźwignie kierowania pojazdem z lewej strony fotela kierowcy jeszcze dorobię. Ogólnie zestaw AFV interior za kupę kasy jest bardzo uproszczony.

Napisano

WItam

Standarcik sorry za pisanie posta pod postem. W przyszłym roku moje relacje zdecydowanie będą oszczędniejsze. Postanowiłem raczej wrócić do modelarstwa półkowego niż tzw prezentacyjnego. Ten projekt postaram się już dociągnąć Mały update:

ZmianarozmiaruDSCN2485.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2486.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2487.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2488.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2489.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2490.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2491.jpg

Zestawy oceniam jako średnie - w niektórych momentach rewelacyjna składalność w innych elementach załamanie rąk, instrukcja mało czytelna bez monografii ciężko coś wydedukować.

Napisano

W sumie AFV robi dość fajne modele, ino ten ich plastik,koszmarek- jakby toto naprawili reszta byłaby już kosmetyką..a tak:]

Zrelacjonuj go jak najdokładniej, dla przyszłych pokoleń mnie np. bo nigdy nie dotykałem tych klocków, ale kiedyś trzeba będzie..więc "podpatrzę konkurencję" - Twoje słowa, żeby nie było

Napisano

Rafał plastik się nie zmienił - trudno obrabialny i łamliwy.

Model raczej dla modelarzy już wprawionych w bojach na pewno nie nadaje się jako pierwszy.

Teraz kilka zdjęć tego co nawojowałem.

ZmianarozmiaruDSCN2492.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2495.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2493.jpg

Tutaj zbliżenie na żywiczną lufę, troszeczkę nie pasuje i dało mi jej mocowane dość mocno po nerwach - ale wygląda miodzio w porównaniu z plastikową z zestawu. Większy problem jest z pierścieniem dla mojej wersji na końcu moździerza - muszę sobie go dotoczyć.

ZmianarozmiaruDSCN2494.jpg

Wychylenia lufy zostały osiągnięte.

A teraz mały striptease

ZmianarozmiaruDSCN2496.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2497.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2498.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2500.jpg

A tu dla spostrzegawczych bo co nieco doszło

ZmianarozmiaruDSCN2499.jpg

Pozostało we wnętrzu dorobić radiostację, klamrowanie pozostałych uchwytów na amunicję , sekcję kierowania pojazdem.

Najważniejsza sprawa potrzebuję zdjęć lub nawet skanów z instrukcji (academy np) wyglądu ściany między przedziałem silnikowym a przedziałem bojowym. Może ktoś gdzieś ma zdjęcia np z wnętrza tigera bo powinno być podobnie. Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

Badger, jak ja to mogłem przegapić . Jesteś zboczeniec, ale taki w sensie positive fighter .

P.S. Muszę się czegoś czepić. Dorobiłeś dziadowi okablowanie, jedziesz ostro z walorką, więc czemu nie wymieniłeś na druciane tych badziewnych, płaskich, zestawowych uchwycików demontażowych odlanych z panelami ryflowanymi podłogi?

Napisano

PiterATS - wielkie dzięki o to właśnie mi chodziło. No to teraz czeka mnie dłubanina. Wykonam wreszcie coś od podstaw.

Kazio - fakten moze jeszcze nad tym popracuję do zrobienia

• 2 weeks later...
Napisano

Więc dolną część wnętrza wanny skończyłem i zapaćkałem wszystko Mr. Surfacer 1200 zmieszanym 50/50 z Mr. Color Leveling Thinner.

ZmianarozmiaruDSCN2508.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2509.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2510.jpg

ZmianarozmiaruDSCN2513.jpg

Surfacer wyciagnął wszystko to co należy jeszcze poszpachlować czy też poszlifować - widać wyraźnie o co chodzi na dorabianej przeze mnie ścianie ogniowej, dzielącej przedział bojowy z silnikowym.

ZmianarozmiaruDSCN2511.jpg

Dorobiłem również elementy łączności których w modelu oczywiście brak

ZmianarozmiaruDSCN2512.jpg

Na razie nic specjalnego może na średnim poziomie wykonanie ale moje standardy spełnia - pomalowanie tego wnętrza będzie sporym wyzwaniem że o pracochłonności nie wspomnę.

Napisano

Oj, Badger... Primo - uchwyty na podłodze. Secondo - uchwyty radiostacji zalane plastikiem zamiast drucianych. To chyba wszystko w temacie .

Napisano

Dzięki koledzy i odpowiadam po koleji:

kazio widoczność uchwytów radiostacji praktycznie zerowa, podłogowe trudne do wykonania ze względu na wyszlifowanie starych (nie mam jak tam wejść - próbowałem efekt byłby gorszy od obecnego), dodatkowo brudzing pójdzie na podłogę więc będzie w tych wnękach jakby błocko podsuszone. Pomysle o takich rzeczach już w następnym modelu

TomaszDudek zasadniczo wnętrze białe lub kremowe, podłoga w mini + kawałkami rózne elementy panzergrau, ale będzie to troche skomplikowane (bardzo ciasno, na zdjeciach moze jest przestrzennie ale w rzeczywiostości naćkane jedno na drugim)

rObO87 silniczka raczej nie będzie, żywica dedykowana do tigera za bardzo mi nie pasuje, nie jest robiona pod AFV (za dużo przeróbek i za dużo rozgrzebanych projektów a sturmtiger jest gdzieś trzeci w kolejności moich prac)

subgrafik co znaczy djud ??? fajnie że sie pojawiłes w moim projekcie.